Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Значи аз съм със звукова карта m-audio delta 1010lt.Мога ли примерно на Adobe Audition 3 да свира директно със синтезатора без да ползвам пулт.Без да свързвам синтезатора към пулт, при положение че съм свързал синтезатора към Midi input/output петиците.Не знам дали съм много коректно формулирал въпроса, но всяка помощ ще е добре дошла.

Благодаря предварително

Отговорено

Абе човек какви кабели ми трябват за да свържа синтезатора.С инчове и жак ли?Ми свързвам синтезатора към картата ама нещо не мога да го намеря никъде не ми показва синтезатора.ПРобвах с няколко програми.Ако ми помогнеш нема да е лошо!Благодаря

Отговорено

миди кабели си взимаш... на картата имаш вход и изход.. и на свирката най-вероятно!? изхода на свирката във входа на звуковата карта.. и обратното изхода на звуковата карта към входа на свирката...

Отговорено

Ако искаш да свириш със звуците от свирката, я връзваш с аудио кабели направо в делтата. От контрол панела задаваш азио драйвера на м-аудио и си готов. Ако искаш да записваш това, което свириш, избираш в аудишъна същия драйвер. Можеш да свириш и със звуци от виртуални инструменти - връзваш свирката с миди кабелите, отваряш си ВСТ-то в Кюбейз примерно, задаваш го като изход на миди трака и си готов. В този случай използваш синта като мастър кийборд, дори можеш да му обучиш бутоните да имат квито си поискаш функции. Но нали си наясно, че миди не е аудио? Това е само цифров код, няма как да се чуе нещо, ако просто свържеш свирката с компа с петиците. Къде го търси, че нямаше следа?

Отговорено
Ако искаш да свириш със звуците от свирката, я връзваш с аудио кабели направо в делтата. От контрол панела задаваш азио драйвера на м-аудио и си готов. Ако искаш да записваш това, което свириш, избираш в аудишъна същия драйвер. Можеш да свириш и със звуци от виртуални инструменти - връзваш свирката с миди кабелите, отваряш си ВСТ-то в Кюбейз примерно, задаваш го като изход на миди трака и си готов. В този случай използваш синта като мастър кийборд, дори можеш да му обучиш бутоните да имат квито си поискаш функции. Но нали си наясно, че миди не е аудио? Това е само цифров код, няма как да се чуе нещо, ако просто свържеш свирката с компа с петиците. Къде го търси, че нямаше следа?

На мене ми казаха че в контрол панела не се правело нищо и аз го занемарих и почнах да чета инструкции на адобе,fl studio, cubase и търсех отговор.А би ли казал къде е това азио драйвъра.Някъде го бех срещал, но вече съм съкрушен.На хиляди места го срещах и сега не мога да го намеря.

Отговорено

Вие упътвания не четете ли, бе, хора? Там пише кой вход/изход на картата какъв е и как се връзва и с какви устройства. Кабел "инчове и жак" за МИДИ? :music336:

Отговорено

Картата ти поддържа АСИО2. Инсталирай драйвера и, ако не си го направил досега. Трябва да имаш диск с драйвера и некви софтчета, ако нямаш, си го дръпни оттук:

http://www.m-audio.com/index.php?do=suppor...serie_ID=1#tabs

И избери този драйвер от контрол панел, аудио дивайсес. Успех!

Отговорено

Човек ти един миди кабел неможеш да подкараш... по-добре намери някой да ти свърши тая работа, че само се затапваш още повече, като постваш такива въпроси! Дано не прозвучи критично, но......