Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Знам че има хора от форума, които са си купило въпросното надграждане. Дали някой би бил така любезен да направи няколко сравнителни семпъла на стандартните и на допълнителните модели!? Интересуват ме бленди тип Metallica да кажем - тежък, но отчетлив тон с рязка атака. Откъм тежест и със стандартните няма проблеми, но аз поне не успях да докарам рязка атака и ме интересува дали ситуацията е по-добра при метъл пакета.

И един леко страничен въпрос, понеже ми е бавен нета и нямам нерви да търся - ако си купиш добавката за XT Live, а после минеш на X3 - прехвърля ли ти се или искат кеш наново?

Така ше е то, като не са направили MIDI превключване на блендите в Ревалвера... :hysterical:

Отговорено

Тези ъпдаити за ХТ са вградени в Х3 и няма смисъл да ги купуваш.То и в самия саит на Лайн 6 няма ъпдаити за Х3

Ако искаш да ти запиша нещо от Х3 нямаш проблем само кажи какжо.Само да не е нещо което да ми откачи ръката

А между другото китарата с която ще ти направя запис е Jackson DK2M

Отговорено

Ако искаш, мини през нашето репетиционно - тва е в младост 1 и напрао можеш да си ги разцъкаш директно нещата от метъл пака на моя хт про ляйв?

Кажи, ако ти е удобно, да ти дам тел на ЛС - пия бири, мастики, ракии и др. :hysterical:

Отговорено

^^ Ако ти се занимава, може да драснеш 2 рифа - един по-масивен с downpicking и един по-бързичък с alternate. Аз от стандартните усилватели най-добър звук изкарвам от Маршал с Тюб Скриймър отпред. А от допълнителните ме интересуват най-вече Тройната Меса и 5150 II.

^ Мерси, мисля да се възползвам :) Идвам с една голяма бира и пробвам докато я изпиеш :greenball:

Отговорено

Метъл пак-а е много як!!

И съм почти сигурен, че ще намериш каквото търсиш. За съжаление и аз нямам време да записвам за това най-добре се възползвайот предложението на Свилен :greenball:

Отговорено

И аз няма да помогна със семпли, но, понеже съм пробвал доста обстойно XT Live с Metal Pack, който щях да купувам от един познат, мога да потвърдя, че определено там е истината, ако търсиш тежък звук. Единственото донякъде отрицателно нещо, което мога да кажа за pack-а, е че някои симулации са доста еднообразни (имаше, ако не се лъжа, 4-5 маршалски, които ми звучаха почти еднакво с неутрални тон корекции). За сметка на това пък са сполучливи.

Отговорено

От поне 5г. ползвам Лайн 6 но досега бях (и все още съм) супер доволен от стандартния пак дори.

Тъкмо си купих тоя metal shop да видя за какво става на въпрос и ще пусна коментари после.

Отговорено

Четох някъде, че стендалоун версията на Ревалвер е управляема чрез МИДИ педалиера, в това число има възможност и за смяна на "блендите".

Мисля, че и в ICQ съм го обсъждал с някой съфорумец, който е пробвал.

Но имало доста ограничения.

Например не можеш да управляваш заредени чужди плъгини, а само модулите на самия Ревалвер и то на принципа "включен/изключен", докато при ГитарРиг гъвкавостта на МИДИ управлението била по-голяма и там било възможно от самата педалиера да се контролират и отделни параметри на модулите като гейн, ЕQ и прочее.

Аз нямам хардуерен MIDI контролер и не говоря от опит, но винаги ми се е искало да пробвам, понеже Revalver вади най-добрите нули и единици, които съм чувал, и ще бъде велико да се превключват нещата като при истински риг.

_

Отговорено

Други ден става седмица от както ръчкам един Toneport UX 2 и според мен стандартния пак си има достатъчно възможности за металургии за мене беше трудно да си направя по лек драйв

Отговорено

Абе друго си е метъл пак-а... Вярно, че са го наблъскали с някакви странни Line6 ампове ама ... има другото си струва. Не че Line6 не струва де... малко са попрекалили обаче с моделите.