Evtim Djerekarov Отговорено Декември 14, 2008 Автор Отговорено Декември 14, 2008 (Редактирано) Благодаря за хубавите думи . Честно казано, това е един вид алфа-версия на преампчето, в което има много компромиси за сега и целеше главно да види дали съм на прав път в представите си за това кое кривене ще звучи красиво. Второто стъпало използва малко по-разиграно диодно кривене, но не твърде различаващо се от стандартните, като изключим това, че опампа не удря никога релсите. Затова и на хай-гейн(не съм пускал семпли от чак толкова усилен гейн потенциометър за сега)звучи малко повече като примерно JFET симулатор, дори кольо_к забеляза, че е леко по-напържено на повече гейн, понеже там почва да ограничава осезаемо и второто стъпало. Бъдещите версии ще имат повече стъпала, по-прецизно имитиране на някои ефекти, както и моделиране на тон, подобен на този на крайните стъпала със съответните обратни връзки и трансформатори. В този вариант, първото стъпало е това, което реализира готиния хармоничен тон, който личи на чисто и получисто толкова ясно. Също решетковите токове и др. ефекти за сега са симулирани на доста примитивно ниво с диодно-резисторни вериги. Мисля, че мога още доста неща да направя докато се появи финалната версия . Искам да го направя прост за употреба, да си има копче за входно ниво от китарата, гейн и характер на драйва, както и прост но ефективен еквилайзер и ако е педалче - фуутсуич за байпас и сменяне на режимите клийн/крънч/хай-гейн. Редактирано Декември 14, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
rdg_design Отговорено Декември 14, 2008 Отговорено Декември 14, 2008 Браво колега! Кристален звук!Отлично изпълнение!Чакаме нулевата серия.Лично за нас без кутия,жакове и копчета за потенциометри. С уважение RDG Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 (Редактирано) По желание на Евтим врътнах следните семпли engl-i-sim Записа е правен от сенда на Енгъл Тъндър 50 и минава през Redbox Hughes & Kettner към саунд картата, корекциите на ампа са - ниски средни и високи на 12 часа гейн - постепенно го увеличавам watch engl-i-mic Същото свирне и корекции но с мик (см57) mesa-i-sim МесаБуги Студио22 - Ребокс mesa-i-mic Меса Буги - Мик Няма никакви корекции от компа, само малко ривърб, саунда е много далеч от оптималния, но целта ми е ясно да си личи характера на драйва и нищо друго. Редбокса е много добър за свирене лайв, но за записи и без корекции не ме кефи хич. Китарата за всички записи е Фендер Страт. Надявам се семплите да свършат нужната работа, двата ампа звучат много различно п.п. Странния звук на Месата с мик се дължи на зле избрано място за микрофона, правих записите много на бързо и не проверих как е звука, простро оставих мика къде да е, а така не бива Редактирано Декември 15, 2008 от kolio_k Цитирай
Heartman Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Страхотно много блусарски и тук-там джази семпли.Наистина с микрофона звучи по-добре.Редбокса нещо смачвка звука,пак е блусарски ,ама ми е смачкан един такъв иначе са много яки за слушане семплите.Супер! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 15, 2008 Автор Отговорено Декември 15, 2008 (Редактирано) Вчера си поиграх още малко, като долния семпъл е с друг спийкър симулатор и ревербче. Нищо не е пипано по ефекта, само на второто стъпало завъртях потенциометъра за усилване, и сега сигнала се реже по-ниско. По време на записа си играя само с волюма на китарата. Има малко "артефакти" в звука, но това се дължи на спийкър симулатора, който явно е бил направен за малко по-тих вход. Иначе този път китарата е пълдин-зебра с УЖАСНО стари струни, както си личи на клийн семплите. Просто на ария-та не ми се свиреше, страт-а го дадох на Icarus да си посвири на него, че му ремонтирам китарата, а останалите ми китари им правя някакви модификации. Предполагам чувате как ефекта(като изключим ефекта на спийкър симулатора), почва да има осезаемо различен характер с друга китара, като и добавя винаги сравнително красиви хармониции. Дори старата пълдинка със стари струни, макар и не много динамично и малко по-плоско, пак звучи според мен приятно през ефектчето. Освен това, този път не свири Icarus, а аз, де . Семпълче хай-гейн По принцип хай-гейн звука не е иман предвид, когато мислих преампчето, просто го пробвах от любопитство. В началото семпъла е почти клийн и постепенно увеличавам волюма на китарата. Редактирано Декември 15, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Наистина звучи убедително, според мен има много хляб в тази разработка. Хай гейна определено е готин, звучи благо и все пак отчетливо, при това с тази не до там добра китара.Много Бих искал да чуя това ефектче и през кубе, лично аз ги предпочитам сериозно пред емулациите. Поздравления, наистина готин саунд се е получил Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 15, 2008 Автор Отговорено Декември 15, 2008 (Редактирано) Благодаря, радвам се, че ти харесва как звучи джаджката(по-точно джаДЖАвката), която на тоя етап е октопод с много стърчащи пипала, може даже така да кръстя драйва, като го направя на педалче, идея е . Да китарата не е като да е от най-добрите, особено с тия струни Cobra на над година. Иначе поне адаптерите и ключовете и съм пооправил <_> Иначе ще работя за още по-прозрачно, звучащ драйв, макар и набримчен. Като ми минат тазгодишните ангажименти, ще има нова фаза на игра с поялника. Утре ще се опитам да драсна чисти семпли без симулации и да ти ги пратя, само да си сглобя някоя от по-харно звучащите китари. Редактирано Декември 15, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
bratmito Отговорено Декември 25, 2008 Отговорено Декември 25, 2008 Звучи доста добре!Записано с по-хубава китара според мен би звучало още по-благо.Дори и на тзои етап хай гейна си звучи екстра.Успех с разработката! Цитирай
Telerig Отговорено Януари 12, 2009 Отговорено Януари 12, 2009 (Редактирано) И на мен ми харесва супер много - имайки впредвид, че е с кофти китара па и кофти струни и на всичкото отгоре и симулатор кърти! Включвам се във всеобщия призив към запис на ефекта със сносна китара в готин лампов усилвател + ако е възможно и снимки от сесията Редактирано Януари 12, 2009 от Telerig Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 13, 2009 Автор Отговорено Януари 13, 2009 Ще запиша нещо в скоро време - само да имам малко време да направя вресия в кутия - не с тонове жици. Цитирай
Recommended Posts