Jump to content
Българският форум за музиканти

Vocal Cut


Recommended Posts

бе хора имам въпрос.много полезно ще дойде ако някой ми помогне с информация,за това-как и с каква програма мога да отделям вокалните партии от инструментала на някое парче?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше едно две плъгинчета срещал съм, но те са на принципа на еквалайзера и по скоро изкарват на преден план вокалните честоти или ги замаскират, но не и чак да отделят и не съм си играл да ги помня - с еквалайзер можеш спокойно да си изкараш честотите на определен вокал за да го чуеш...но да го отделиш напълно е все едно да сготвиш боб с леща в една тенджера и после да се мъчиш да изкараш лещата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вижте са момчета...едно е да не знаете как става,др е да мислите,че е невъзможво...виждал съм това нещо да се прави от един DJ,а музиката на Kanye West се базира върху семплиране на вокали от други песни...тъй че ако наистина не съществува-някой може ли да ми даде обяснение как се семплира вокална партия....на 40 години?ако някой има идея-да я сподели,в противен случей моля не пишете коментари тип форумен боец ;)

 

Телериг-това го имаше във виртуал дж...мерси все пак :P

Редактирано от Комари в Буря
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек, ти изобщо от смесване разбираш ли????

Тоя дето си го гледал, най-вероятно тогава е смесвал и е цъкнал мут на вокала. Забрави, като го изкараш целия микс в аудио формат... забрави да отделиш някой инструмент после!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По този въпрос като че ли има два типа хора.

Едните имат малко по-научна нагласа и не им е нужно да преровят целия софтуер в нета едно по едно или да питат някой, за да са сигурни; те твърдят, че е невъзможно да има универсална такава програма, основавайки се на елементарни природни закони, свързани със звука.

Другите вярват на очите си, защото са видели някой че го е правил, и никоя логика не може да ги убеди. Като вземем предвид чудесата на техниката в наши дни, няма никога да повярват, че има нещо невъзможно. Теорията толкова не ги интересува, затова и сами не се опитват да експериментират, но от друга страна като са видели, че някой го прави с едно парче, оттам заключават, че има универсална панацея, която отвсякъде ще ти извади вокалите. Заради тази универсалност първите се дразнят на вторите; и после, защото минат-не минат два месеца, тази тема се появява отново във форума.

 

 

За този DJ, който го правел - никога ли не си чувал за винили с акапела?

 

После, няма смисъл да се мисли универсално. Вземаш конкретното парче, което ти трябва. Може да стане от раз с класическото отделяне на стереото; а може и да остане част от инструментала, но пък да стои органично в микса. Може и да намериш определено чисто място в песента, което да ти свърши работа и да ти е достатъчно за целта. Има най-различни парчета, но теб те интересува нещо определено, а не по принцип, нали така.

 

И пак - според мен не е най-важното да имаш вокал 100% чист, а да ти стои добре в микса. Другото е теория.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще го обясня за последен път - ако задалият въпроса може да махне от една готова торта две яйца от блата, обещавам лично да напиша програма за премахването на вокалите от песен.

АМАН!!!!!!!!! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с DJ-я е малко смешно твърдение. Всички тия миксове и ремиксове след 20-30-40 години ги рпавят с материали от студиата. Нали знаеш, че там всичко се пази трак по трак както е било записано. По същия начин и правят ремастъринг или нови многоканални смесвания (DTS AudioCD).

 

Но щом казвате, че може... значи може и да не може да не може... :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесва ми че винаги има готварски препратки... то не бяха яхнии, то не бяха кексове, торти... тук-там кофи с блажна боя...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:cheers2:

Харесва ми че винаги има готварски препратки... то не бяха яхнии, то не бяха кексове, торти... тук-там кофи с блажна боя...

Ми то глад, бе братко....

Но не виждам какво общо с готварството има кофата с блажна боя? Ха - ей-сега се сетих!!!!! Ключовата дума е "блажна" - нали сега са пости и не се яде "блажно" :D

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тия теми винаги са били много интересни, има разни хора дето мислят, че може да стане това нещо. Тия диджей ги правят тия миксове, точно по начина по който Бейбито обесни. Multitrack (тоест човека има набавени всички тракове) Иначе от готов миксдаун файл, аз лично невярвам да стани някога. Сега чакаме тоя новия Melodyne, ама и с него няма да може да отдели само вокалната партия и ние с кеф да и натиснем едно delete. Всичките теми от този тип биват заебавани :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.