Jump to content
Българският форум за музиканти

Какви барабани, чинели...


Recommended Posts

Какви барабани, чинели, хардуер предпочитате и бихте си взели ако нямахте пречка с финансите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече всичко се прави в Азия,така че трябва да се изберат неща,които са по надеждни.По този параграф Дръм Уъркшоп май са най-напред (ти знаеш какво ти пише на педала :thumbs_up: ) .

Колкото и пари да имам (не се оплаквам никак),бих си взел това на което съм фен,а именно: Ямаха хардуер 1000% ,Ямаха Мейпъл Къстъм(може би) .Рядко съм срещал барабанисти да използват една серия чинели.Бих посочил Вини Калоюта - А къстъм.Но пък това е така,защото той е "основател" на тази серия.Друг гений на барабаните,който ползва една серия не се сещам......Стив Смит,Дейв Уекъл,Тони Ройстер,Джон Блекуел,Грег Бисонет,Питър Ърскин,Денис Чеймбърс....никой.Тяхното всичко е до ухо,но имат къде да пробват.Айде да дойдат да си поръчат чинели в България,да им дойдат след 6 месеца (в най-добрия случай) и да не им паснат.Звучи.....звучи познато,най-вероятно за повечето от нас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм твърдо за Тама хардуер също на Тама! чинели твърдо Meinl!

това което ми трябваше вече го имам и не мисля да се насочвам към нещо друго!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър въпрос ;)

 

Ако нямах никакви проблеми с финансите без да се замислям си взимам един Collector's Maple сет на добре познатата ни марка DW Drums, хардуера ще е стабилно 9000 серия пак на DW (педали, рамена, стойки), рак-системата ще е или пак 9000 или на PDP. При чинелите имам известни колебания - Paiste или Istanbul Agop Alchemy Professional серия. Кожите ще са Evans, палките Pro-Mark...

 

Ееех, хубаво си помечтах :)

 

:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен само една втора каса 18 ми трябва, за jazz(от същата серия която имам),иначе другото за което си мечтах преди време сега е в наличност. Може би и едни хубави микрофони,за да съм оборудван 100%,друго вече не ми трябва,край с покупките

Редактирано от evans
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря с любимите ми марки вече - барабани Sonor, хардуер Sonor, чинели Paiste и педали Axis. Надявам се някой ден да мога да си позволя някоя по-горна серия на Sonor, в момента съм с Force 3005. :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много труден въпрос !

За мен всичко е до ухо ! Ще взема това което ми пасне без оглед на марка ! Убедих се в това на скоро, от както си взех Турски чинел - Grandmaster 22инча, който за мен звучи по-добре от другия ми райд - Zildjian K !!

Относно барабаните , ако е евтина серия, все едно е какво ще вземеш ! Всичко е Китай !

С механиката е дори по-сложно ! На скоро мой приятел (и наш колега) ми донесе столче на Ямаха, на което се беше спукал метала !! Явно дори на реномирани марки вече трудно можеш да се довериш на 100% !

С две думи доверявам се на ушите си , а за останалото на късмета си ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък искам да си направя мечтания комплект;)Дали ще са кленови пластови барабани с корпуси на известните Келър или на принципа на барабанчето,което си направих.....Но пък първите могат да са доста тънки,така че да използвам пълния обем на един барабан,а и факта,че до 1997 любимите на всички DW са използвали готови корпуси от по-горе споменатата марка и притежатели на сега произведени Дръм Уоркшоп и по-стари сетове,казват,че старите са били по-добри като звук.Но от друга страна голямо изкушение за мен са новите "X" шелове на DW;)Но харесвам и Ямаха,така че както и Цецо казва-въпрос на ухо и ....моментно виждане на нещата:PПо-лошото в случая е,че по-трудно се намират корпуси с параметрите,които са ми необходими,защото разглеждам барабаните като музикален инструмент и смятам,че всеки корпус в комплекта трябва да се отнася към останалите като към нещо близко,сходно и да имат подобни характеристики на звука.Затова ако харесвам по-малка,но дълбока каса-20х18",то предпочитам по-плитки и по-бързо отзвучаващи томове-10х7.5",12х8" и по-нестандартния 14х10".Единствено по-скъпите серии на Ямаха/от Beech custom нагоре/ предлагат подобни параметри,а за DW е ясно-всичко е по поръчка;)Затова ми се вижда добра идея да си ги правя сам:)

Концепцията ми за чинелите е същата като тази за барабаните-да звучат добре заедно,като семейство,но също така да са много музикални,звучни.Примерно ползвам 2 краша,като и двата са тънки и отзвучават по сходен начин,като по-малкия е дарк краш,но пък брилянт финиш,което го доближава до другия краш с по-голям диаметър и по-комерсиално звучене.Ползвам няколко сплаша и малък китайски чинел-Trash.Райда ми е ръчно кован нестругован за още по-голямо неутрализиране на високите тонове,докато хай-хетите/един 12" и един 14"/ са с по-комерсиален и мек звук.Това за мен е идеалната комбинация за сега.

А относно хардуера,мисля всички по-известни марки се справят добре в тази насока.Задължително кабелен хай-хет на DW-просто най-подходящия за мен,двоен педал на Пърл/Елиминатор с ленти/,рак системите на Гибралтар са класика в жанра,но пък Диксън вършат същата работа;)

И важното е не само да си мечтаем,но и да вървим към реализация на мечтите си :)

Успех на всички в тази насока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно барабаните , ако е евтина серия, все едно е какво ще вземеш ! Всичко е Китай !

 

Не мога да се съглася напълно с това. Вземи например Sonor 3005/3007 и Mapex ProM, които се правят в един и същи завод!!! Sonor в този случай е ДОСТА по-добър избор!

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно барабаните , ако е евтина серия, все едно е какво ще вземеш ! Всичко е Китай !

 

Не мога да се съглася напълно с това. Вземи например Sonor 3005/3007 и Mapex ProM, които се правят в един и същи завод!!! Sonor в този случай е ДОСТА по-добър избор!

и кое му е по-доброто ? точно съм ги разглеждал въпросните сонори .. еми мога да ти кажа че са същите среден клас барабани , както и всички други . не изпъкват с нищо , ама с нищо .. и като сравним цената с мапекса .. опа кво става .. не мисля да навлизам в дискусии ... при евтините барабани с много прилично качество Мапексите водят с цена, недостижимо ниска от другите марки . вече при скъпите модели .... е там каквото и да вземеш , хем ще е солено , но хем ще е на нивото на цената която се плаща , като марката няма да има никакво значение..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.