Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Любопитно ми е каде и как си оставате боздуганите когато не свирите. На леглото ли, до стената ли?

Аз си го оставах на леглото в легнало положение досега ама AXE ми разпраа, че така се е праебвала интонацията, не6то грифа се изкривявал 6тото главата е малко извита назад. Почнах сега да го подпирам на стената ссъс струните към стената. Има някви стойки по магазините гледам, но FenixBg ми вика че били тапи и се разпадали. Вие имате ли такива работи. А някои си окачат китарите на стената, тоест некава скоба забиват и на нея си окачват инструмента. Ама моя бас е малко тежак и ако го прасна на едно такова не6то ше земе да се срути през ноща и да ме прасне по тиквата докато спя. Тва си е опасно бе, мога да умра така :)

• Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Еми аз искам да си взема такова за стената ама и моя бас е тежък....

Иначе мисля че тия стойките обикновенните са добре. Аз си го оставям м/у бюрото и стената така че само тялото се опира и в двете, грифа е във въздуха. Така си оставям и класическата.

Отговорено

И аз съм мераклия за стойка(стойка, не Стойка!), засега я съхранявам в калъф, изправена... задушничко й е сигурно, но поне прах няма, не знам кое е по-добре... :think:

Пък тия за стената, то си трябва и стабилна мазилка/тухла/панел и т.н., миналата година реших да слагам стойка за сноуборда и сега си имам две пробойни за спомен :)

Отговорено

Брех, стойката си е важна хава :godbless: Да не се бърка с позата, понеж' позата е тва дето го зафащаш СЛЕД като си остаиш китарата на стойката :bravo: При мене нещо пона напоследък така се получава, и питайте ме дали ми е гадно :bravo:

Та за стойката - аз си 'зех една от Фактора за 25 кинта - за 2 китари, от братски Китай. Екстра си е, регулираш(ебах тая дума, 5 пъти я поправям :) ) си височината - дето е важно, особено ако си с такава изкелеферчена китара като мойта дееба :headbang:

А тия за стена са удобни, ако не триаа да ти се мести стойката :headbang: Че иначе триаа да обикаляш само с теслата и бормашината :happy: Ае със здраве :happy:

Отговорено

сички басове (3 на брой), китари (пак 3,ама двете са кремони, та ги брйте за половин) са по ъглите, подпрени на тялото. хубаво, лошо, туйто!

• 7 months later...
Отговорено

Аз понеже си обичам китарите предпочитам куфара, а когато я оставям за кратко ползвам стойка. Не си струва за 15-20 лв да си развалям удоволствието. :)

Отговорено

В главата, особено когато е "килната" назад, не трябва да има напрежение, инъче грифа може да се изкриви, усуче или др. кофти работи...Доколкото съм чувал и скобите за стена също не се отразяват добре на инструмента, защото пак цялото напрежение е в главата и по-точно там където е лепена за грифа. Затова аз си ползвам стойки за баса и едната китара...Guitar stand пише на тях,мисля, че по 12 лв. бяха...бая стабилни се оказаха, едната почна да се разцентрова чак след 3 години

Имам обаче известен проблем с другата ми китара /тази на аватара/, тъй като досега за нея не съм намерил подходяща стойка :wall: Ако някой знае къде има по-нестандартни стойки, които да вършат работа в случая, ще съм много благодарен ако сподели инфо :rolleyes:

Отговорено

Все още ползвам кутията с която дойде баса, в нея има поставени на определени места, подходящо изрязани стириопорни парчета (те пак си дойдоха с кутията) и даже не съм махнал "чаршафите" с които се завива. През деня кутията стои на леглото, но през нощта - на земята, няма място и за двама ни в кревата :rolleyes:

Отговорено

Аз имам такава стойка:

doc_011157143472050.tif.big.jpg

Малко е неустойчива в странично отношение, но аз съм я сложил в един ъгъл до леглото ми и няма никаква опастност да падне. Това което ме възхищава в тази стойка е че като се сгъне (средната част слиза надолу а двете странични се прибират една към друга) става супер малка и компактна. Мога да си я сложа в джоба на калъфа и по репетиции да не се чудя къде да подпра китарата. Подарък ми е и не знам колко струва но едва ли е много.

Отговорено

Добре изглежда :rolleyes: Само не мога да видя има ли гумички долу където се подпира тялото?

Отговорено

Да, гумирани са и двете крачета, Всъщност гумата започва малко след надписа "PROEL" - ако се вгледаш в снимката ще забележиш.