Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

предполагам всеки тук който се е занимавал със звукозапис се е сблъсквал с проблема със семплираните барабани :ph34r: каквото и да прави човек все звучат "мъртви" "без динамика" "като от машина" и т.н. Та... има ли някой който е открил начин да изкара реален звук от семпли и ако има ако може да сподели някоя хитринка или де да знам, ще е яко ако хората постват различни бийтове който са правили със щайгите си и да дават малко инфо евентуално - кой е секуънсъра, какви са семплите, какви ефекти и т.н.

п.с. сори ако има друга такава тема ама не намерих

Отговорено

Има, има друга тема, потърси пак.

Накратко ще ти отговоря, че от жив барабанист по-хубаво няма, но пък семплите ти дават възможност да сглобиш какви да е барабани в хола и съседите ти да не те съдят.

Отговорено
че от жив барабанист по-хубаво няма

обичам те човече :inlove: :P:ph34r:

а моя съвет е много прост и банален,ама и аз съм си такъв ;) :

семплирай си ги сам,с барабанист който те кефи,в акустична среда,без да слагаш никви ефекти на семпъла..и приятно редене :P

Отговорено

то и полу-мъртъв барабанист е по добре от семпли ама в момемента не мога да записвам дръмкит :ph34r: та ако някой се пак може да препоръча програмка със груувове за различни стилове и т.н. де да знам кой каквото се сети

Отговорено
то и полу-мъртъв барабанист е по добре от семпли ама в момемента не мога да записвам дръмкит :ph34r: та ако някой се пак може да препоръча програмка със груувове за различни стилове и т.н. де да знам кой каквото се сети

Ей в това не съм особено сигурен - мисля, че ако си наредиш удобно барабаните по клавиатурата ( а пък ако имаш дръм-пад вече съвсем добре..) може да изкараш доста прилични неща ( е и качествени семпли трябва да имаш - с по 10-ина велосити лейъра..). И малко програмиране трябва.. Верно - може би не е толкова приятно като да млатиш истински барабани дажа понякога става досадно, но пък тук не ставаше въпрос за удоволствие, а за качество.

Иначе за програми с грувове - много са - Steinberg Groove Agent, Spectrasonics Stylus, Wizoo Darbuka, Wizoo Latigo, имам още няколко ама сега не се сещам как се казваха, щото не ги ползвам. Като се сетя пак ще пиша.

• 2 weeks later...
Отговорено

Нищо, че пак ще се повторя... Виж в g-mail-a всичко що е COLOBAR и чуй барабаните. Правил съм ги с Рийзън. Таз програмка много ме кефи, защото освен барабани можеш да правиш и всичко останало. Разбира се за да ги докараш поне полуживи трябва голяма играчка. Мен ми е отнемала дни една 3-минутна партия. пОнеже не разпокагам с много на брой семпли, ми се наложи например барабанчето да го правя като резултат от 4 смесени такива, като всяко едно участва с различна сила и честотна корекция в микса.

• 2 weeks later...