Jump to content
Българският форум за музиканти

Esp Guitars. Emg-hz H4 P.u. I Emg 81 (b&n) Active P.u.


Kris_ESP_M2

Recommended Posts

Здравейте пичове :) Понеже ми предстои сега за коледа да си взема китара ESP M-II :greenangel: ( http://www.espguitars.com/guitars_m2.html ) имам няколко въпросчета. Първоначалното ми желание беше да си взема Alexi Laiho ESP ( http://www.espguitars.com/guitars_alexi.html ) само че от Dinacord ми изцепиха: 3630 euro + няколко месеца чакане за поръчка и реших, че освен ,че няма от къде да извадя толкова пари и може би не си струва, защото ESP M-II е 2300 ЛЕВА, а по параметри ги сравних и абсолютно всичко е еднакво, само тунерите са им различни. И тук идва въпросът ми- тунерите на ESP M-II sa EMG 81 (B ) / EMG 81 (N) Active p.u. , а Alexi Laiho ESP има само 1 тунер - EMG-HZ H4 p.u. и понеже аз от тунери не разбирам (само знам че EMG са едни от най-добрите (особено за тежка музика)), ако може някой да ми обясни разликата между тунерите на 2те китари. Има ли някаква особена разлика в звученето, защото аз като ги слушам 2те китари с един и същи не откривам особена разлика :lol: , а пък разликата в цената на 2те китари е огрооомна. Ясно ми е че на Аlexi е Signature модел и само тва го прави по скъп, ясно ми е че и Dinacord надуват с едно поне 1к ^^ ама хем пак ми се вижда много голяма цената, хем искам да разбера разликата :) Много ше съм ви благодарен ако ми просветлите ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 50
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Така, първо тва, на което ти му викаш "тунер" е на български адаптер. На английски - pick up. Тунер е устройство, с което си настройваш китарата.

 

Второ, ESP M-II разполага с два активни адаптера EMG, които са (едни от) най-качествените активни адаптери. Изключително подходящи са за тежка музика.

 

Другата китара разполага с един адаптер на същата марка, но е пасивен. За разликата м/у активни и пасивни адаптери е писано много из форума. Ако те интересува, разрови се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казват се адаптери.

Разликата м/у EMG81 и EMG-HZ е, че 81 са активни адаптери - имат вграден предусилвател, който накратко казано ти помага при свиренето на жици. HZ са пасивни, и се води, че копират тоналните характеристики на активните 81, доколкото могат, без да имат предусилвател и без да изискват батерии.

 

Цените на Dynacord са съвсем реални, а защо китарата на Alexi e толкова въз-скъпа нямам идея. Може би само заради името.

 

Сигурен ли си, че искаш да похарчиш 2300лв без дори да знаеш какво си купуваш?

 

П.С. Бях изпреварен, но повторението е майка на знанието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тъй, сгреших за това, което е наречено "тунери".... :greenangel:

 

Пич, ти не си ли ги хващал? За 2300 лева китара не се купува ей така... Какво значи "звучат ми еднакво"? Свирил си на двете последователно и не си открил никаква разлика ли? Предполагам не е това, щом са ти казвали да чакаш...

Човек, за тия пари, отдели 200-300, иди до някоя от съседите (в солун май имаха представителство на ЕСП) и си избери китара на пипане, не по снимки :lol:

Може ли да питам от колко време свириш?

 

Още нещо - китарите са доста различни. Най-малкото по форма (много хора намират Роудсовете некомфортни за свирене). Двете имат различни fingerboards и различна дебелина на грифа, да не говорим за това, че едната е без нек адаптер и това за мен е дооста ограничаващо. Зависи за какво ти трябва де ;) То китара с китара не си приличат...

 

и последен едит:

Като ги хванеш, ще усетиш разликата човек :)

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравей! и аз съм фен на ЕSP отдавна ,но не съм имал възможност да пробвам такава,но съм пробвал активните адаптери(pickups) и звучат убийствено ,ако харесваш тежкия звук.За другата китара не знам ,но ми се струва че е скъпа ,защото е signature и при нея има само един адптер и не можеш да извадиш различни тембри от нея.Така че моя съвет е щом имаш възможност да си вземеш по евтината,но по версателната китара.Успех с покупката.

 

P.S. Не е зле както те съветват и другите съфорумци да можеш да я пробваш преди да я вземеш или поне да знаеш с какъв neck си свирил и каква форма ти допада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо не отидеш до магазина на Динакорд на Искърско шосе 7, където има ESP M-II в наличност да я пробваш?

 

Моето впечатление беше следното, обаче: от 10-ина китари, които пробвах, тази беше най-отвратителната и то с голяма разлика. Cort KX5, Cort M500 или 600, Ibanez S520, Ibanez RG350DX и още няколко които не се сещам пробвах (тоест евтини). Всичките бяха в пъти по-приятни за свирене от M-II. Грифа като усещане на профила е бейзболна бухалка от дебелите, по всички прагчета седи някакъв мъзгоч може би от производството. Не знам за теб... аз лично 2200 лева за такава китара никога не бих дал. Иди и пробвай лично.

 

:bravo:

Ехей, да можех и аз така да си избирам китарки по 2 бона като вас ... мечти, мечти... :D

Редактирано от LanceLink
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Господин Ланслинк

 

Глей ся - дебелината на грифа няма нищо общо с това колко е добра китарата - има различни грифове, с различна цел и идея дет са вика.

 

Стратокастерите са с дебел гриф, ама си ми е удобен, това е до човек. Даже като хвана китара с по-тънък гриф и се чувствам в пъти по-некомфортно. По-лесно за употреба никак не значи по-добро.

 

Също така ми направи впечатление че изобщо нищо не си казал за звука, тъй чè би ли споделил колко и какъв опит имаш с китари, за да знаем до колко да разчитаме на компетентно мнение ?

 

Това не като заяждане, нито пък имам нещо общо с Динакорд, но просто забелязах че мнението е доста необосновано и общо, сравнява напълно несравними китари и ще е лесно за някой новак да се подлъже сериозно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към автора на темата: човек, без да ми се сърдиш, ама понеже очевидно не разбираш много от китари и на този етап не знаеш точно какво искаш:

- не давай 2000+ лв. за първата си китара;

- избери си китара с относително по-универсално звучене и по-стандартни характеристики, а не някоя тотална метъл резачка.

Това ще ти даде малко повече "пространство", докато и когато се ориентираш точно накъде и с какво ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лелеее изложих се много :) Вижте кога съм я постнал темата :wub: 2 часа през ноща беше и понеже от 1 седмица се каня да пиша тема и все забравям и снощи точно преди да си легна (спеше ми се толко много че едвам гледах) я написах и не знам що в главата ми беше тунер :crying: и малко попреимувах адаптера :yahoo: . Начи за тези които питат свирия от 1 година и не може да се каже че мога кой знае колко добре да свиря но не може да се каже и че не мога. Знам че като цяло ESP не е много умно да си взимам толкова рано, но предопчитам сега да дам 2500 лева от колкото сега да дам 800 (защото мойта електрическа ми я подари 1 приятел (тя е от тези от Pack-четата дето са по 200 лева) и аз общо взето свиря с електрическа на учителя ми като съм на уроци и така и така трябва да си купя някакъва) и след половин година да давам 2,5к ;) А за това звучене еднакво което казах не беше също много уместно щото съм ги гледал 2те в едно клипче бяха свързани с 1 ефект в едно кубе и 2ма пичове свиреха, качеството на клипа беше доста добро и в звученето не се чуваше особена разлика, но това е доста относително и за тва както казах беше неуместно. Със сигурност ако ги гледам на живо ще видя разликата. А по въпроса дали съм ги държал и 2те- не съм, само М-2 съм хващал и ми е удобна, а за качество няма какво да говорим. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но пък в крайна сметка се зачудих дали наистина да не поизчакам малко и да не с хвърлям веднага толкова високо, защото пък после може да съжаляавам :) работата е там че съм на 15 и идеята е за коледа наще да дадат половината пари аз другата и за това бързам, но пък може ако измисля нещо до 500 да дам от мойте пък за половин година да спестя малко и пак от тях малко и да не бързам с ESPа :) Какво можете да ме посъветвате за до 500 (може и за повече аз вече ще преценя) някоя хубава китарка? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами в такъв случай:

 

1. Алекси Лайхо модела е специализиран. Направен е за бруталистичен метъл, затова има само един адаптер, само един вид звук и колкото и да го пънеш, друго няма да излезе особено качествено.

 

2. По- скъп е защото пише Алекси Лайхо, доста е различен от другата китара в много отношения, но при толкова висок клас китари разликите са по-скоро въпрос на вкус а не на по-добро или по-лошо

 

3. При това положение, по-добре хвани учителя си (ако ти преподава електрическа китара) и отидете заедно, за да посвири на нея.

 

Китарите са много, много различни, само че на теб ти е малко рано да чуеш всички разлики в звука, трябва да ти минат повечко китари през ръцете.

 

И последно: по видеота в Ютюб, с (предполагам) отвратителен звук, особено когато са прекарани през брутален ситоршън китарите, не може да се съди за звука и разликите. Китара, дори ако ще я ползваш за най-бруталния метъл и няма да спираш диста се чува и оценява най-добре на чисто, пъхната в чистия канал на усилвател.

 

В тази връзка - имай предвид че една страхотна китара пъхната в евтин усилвател (какъвто предполагам ползваш) няма да е кой знае колко по добре звучаща, ще се усеща разликата но няма да е фрапираща.

 

Виж евтина китара в наистина добър усилвател може да звучи страшно добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм мисля че видях един Marshall в Dinacord и беше на добри пари така че колкото и да ме боли сърцето ще заделя и за него :) Моя иначе е Behringer за някъде 50тина лева ^^ Мерси за съвета :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.