preIbanez Отговорено Ноември 18, 2008 Автор Отговорено Ноември 18, 2008 ^...не е точно така...аз съм китара и вокал...а без кафе съм като провиснал х*й...и не само не мога да уцеля прагчетата...а също така темпото...ритъма...и т.н. ... Цитирай
Samity Отговорено Декември 8, 2008 Отговорено Декември 8, 2008 Предишния ден и деня на концерта не свиря. . .преди концерта една сазка след това едно кафе...малко мотивация от страната на публикат...и си чук = ))може и винце и след това кафе...тва също върши добра работа = )) Цитирай
мейдънчето ^^^ Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Зависи много от участието /какво е точно/. Например, аз пея в един хор, където на концерти трябва да виснеш поне 40 минути всяка част като пън, че и да пееш на всичкото отгоре. Звучи лесно ама колко се припада и каква мъка е това - няма да коментирам. Пък и соло да имаш - тва си е сигурна смърт. В този хор ни задължават в деня на концерта между 12 (1) и 3 следобяд да спим. Никакви други занимания същия ден /НИКАКВО училище/, никакво говорене почти, никакви ядки, никакво газирано, нищо сладко за пиене, никакъв шоколад, никаква тежка храна, НИКАКВО КАФЕ, ЦИГАРИ И АЛКОХОЛ, ама за сметка на това МНОГО въглехидрати и вода. Желирани бонбони, банани, и добрите стари лимонови резенки, и в почивката или малко преди концерта нещо като сандвич с бял хляб, масло и кашкавал. Иначе се налага да ни изнасят от сцената като трупове... После след концерти гледаш как зад сцена и в съблекалнята се припада, как на хората им тече кръв от краката заради скапаните обувки, ноо важното е че на сцената всички са перфектни Друго - в мюзикъла, в който пея пък е баш обратното - генералната ни репетиция е малко преди участието. Иска се само да сме спокойни, но и активни /мюзикъла е "Коса"/. Пак трябва да се яде лека храна и да се пие много вода. Ако на сцената има движение е къде-къде по-лесно, казвам го от личен опит. Просто трябва човек да си е починал, и да се чувства комфортно. Друго нещо което звучи смотано, ама си е баш така, са дрехите. Веднъж направих грешката да изляза с прашки и мнооого тесни дънки на сцена . Е вярвайте ми идеше ми да събуя дънките /заради които ходех като с гипсирани крака/ и да си измъкна прашките от задника /които сигурно ми бяха влязли в дебелото черво/, ама не го направих. После имах рани Тая грешка повече не я повторих Айде засега е това от мен че ме мързи да мисля Цитирай
preIbanez Отговорено Декември 15, 2008 Автор Отговорено Декември 15, 2008 ...наистина полезно инфо даде...благодаря...някой от приомите възнамерявам да ги прихвана...между другото ако си говорим за "коса" в театър "софия"...много добра интерпретация сте направили...много ме зарадва като я гладах...а ти кой/коя си там?... Цитирай
мейдънчето ^^^ Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 ...наистина полезно инфо даде...благодаря...някой от приомите възнамерявам да ги прихвана...между другото ако си говорим за "коса" в театър "софия"...много добра интерпретация сте направили...много ме зарадва като я гладах...а ти кой/коя си там?... Не е в театър София. Още не е направен изцяло, засега е готов наполовина и изнасяме като реклама само няколко песни /например "Манчестър Инглънд" и "Акуериъс"/. Не е кой знае колко сериозно, правим го главно за кеф. Ролите са временни, така че още не се знае кой кого точно ще играе. А иначе миналата година участвах в друг мюзикъл, пак същите хора го правеха и ситуацията беше същата като в предишния ми коментар Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 Зависи много от участието /какво е точно/. Например, аз пея в един хор, където на концерти трябва да виснеш поне 40 минути всяка част като пън, че и да пееш на всичкото отгоре. Звучи лесно ама колко се припада и каква мъка е това - няма да коментирам. Пък и соло да имаш - тва си е сигурна смърт. В този хор ни задължават в деня на концерта между 12 (1) и 3 следобяд да спим. Никакви други занимания същия ден /НИКАКВО училище/, никакво говорене почти, никакви ядки, никакво газирано, нищо сладко за пиене, никакъв шоколад, никаква тежка храна, НИКАКВО КАФЕ, ЦИГАРИ И АЛКОХОЛ, ама за сметка на това МНОГО въглехидрати и вода. Желирани бонбони, банани, и добрите стари лимонови резенки, и в почивката или малко преди концерта нещо като сандвич с бял хляб, масло и кашкавал. Иначе се налага да ни изнасят от сцената като трупове... После след концерти гледаш как зад сцена и в съблекалнята се припада, как на хората им тече кръв от краката заради скапаните обувки, ноо важното е че на сцената всички са перфектни Друго - в мюзикъла, в който пея пък е баш обратното - генералната ни репетиция е малко преди участието. Иска се само да сме спокойни, но и активни /мюзикъла е "Коса"/. Пак трябва да се яде лека храна и да се пие много вода. Ако на сцената има движение е къде-къде по-лесно, казвам го от личен опит. Просто трябва човек да си е починал, и да се чувства комфортно. Друго нещо което звучи смотано, ама си е баш така, са дрехите. Веднъж направих грешката да изляза с прашки и мнооого тесни дънки на сцена . Е вярвайте ми идеше ми да събуя дънките /заради които ходех като с гипсирани крака/ и да си измъкна прашките от задника /които сигурно ми бяха влязли в дебелото черво/, ама не го направих. После имах рани Тая грешка повече не я повторих Айде засега е това от мен че ме мързи да мисля Абе вие младежтта сте много изнежени А ние (ходилите в казарма) какво да кажем като всеки няколко дена трябваше да висим като увехнали марули на някоя вишка посред зима по 8 часа, други 8 да чистим и търкамме и евентуално, ако сме късметлии, да поспиваме 4- 5 ако някой психопат не дойде да низрита на двора да залягаме с противогаз на мутрата. И за да не е съвсем офтопик, редовия кръчмарски музикант по корабите или в Норвегия, редовно си свири по 6 часа на вечер, като при това през цялото време трябва и да пее, а китарата ( ако същия е китарист) да му къса рамената. И цялото удоволствие по 6 месеца минимум. Я се стегнете , вие ако два сета с хора припадате, когато трябва наистина да работите (предполагам, че още си в училище) ще измрете без време Цитирай
preIbanez Отговорено Декември 16, 2008 Автор Отговорено Декември 16, 2008 ...kolio_k...знам че имаш сериозен сценичен опит...все нещо би могъл да споменеш като приом по темата...освен казармените спомени разбира се... Цитирай
Surikat Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 Представяйки си перфектното изпълнение пред перфектната публика Цитирай
preIbanez Отговорено Декември 20, 2008 Автор Отговорено Декември 20, 2008 ^...това ми се е налагало да го правя пред българската и македонската публика...на другите места публиката си е публика... Цитирай
блъфа Отговорено Март 7, 2009 Отговорено Март 7, 2009 за чека съм трезвен...малко джакче за първия сет! от там натаък си свивам от вълшебните цигари + минерална вода!!! но не пафкаите преди сет номер едно,4е се губи контакт с публиката!!! и никаква химия....!!!ако свирите 4асно парти за чичковци и лелки с пари,просто се усмихвайте и се напивайтезаедно с тях ! нито по бързо,нито по бавно!!!!колкото и да си скапан номера винаги минава!!!! Цитирай
LOE Отговорено Март 9, 2009 Отговорено Март 9, 2009 дам, много лошо направиха махайки казармата, аз като служих станах свидетел на това как от абсолютните мърди (имаше хора които не можеха да направят дори 1 набиране на лост, а от рота 360 човека само аз и още един си изкарахме норматива) станаха хора. И сега като я няма казармата лекенцата ще си останат лекенца завинаги, което си е в техен минус инъче добър коктейл за събуждане преди концерт поне за мен е едно дълго кафе с 1-2 редбула, само че наистина не го препоръчвам на хора със слаби сърца и сърдечни проблеми, защото сърцето яко се разхлопва като се пораздвижи човек малко друг начин за събуждане, също така и напълно съвместим и допълващ се с предишния, е взаимнстван от колегата Вай - удряш един яко бърз спринт към 100-200 метра да ти се събудят чарколаците тва което не препоръчвам в никакъв случай е употребата на какъвто и да е алкохол (2-3 бири не влизат в тази категория), особено в компанията на "вълшебните" цигарки за които колегата по-горе говори - това е пагубна комбинация, алкохолът е враг Н1 на координацията на тялото, а в компанията на канабис действието е изключително неблагоприятно за музикална дейност Цитирай
RockoBG Отговорено Март 9, 2009 Отговорено Март 9, 2009 Всъщност какво е т'ва как се съживявам. Има работа за вършене - напрягам се да я свърша максимално добре. Ама бил съм уморен... Ми ако съм доктор и ме дигнат от леглото и накълцам някой накриво. Примерно му изчегрътя далака вместо жлъчката и к'во. Ма аз щото от леглото... и затуй се пообърках. Както посочи колегата. Изпуталяви се народеца. 'Секой гледа култура, изкуство, транквиланти, а да се понапъне малко - нечем, че зор т'ва напъването. Оная година (лани) айдълчетата усмърдеха целия форум как не можели да научат един текст за една неделя, че видиш ли стрес било тва да те гримират и после снимат. "МЪРДА" е отговора. И армия требе да има и за жените, че да се види то, що е бойна задача в мирно време. Цитирай
yotzzo Отговорено Март 9, 2009 Отговорено Март 9, 2009 (Редактирано) Като ви чета и мен ме хваща носталгия по БНА... Някои хора, наистина имат нужда от марш на скок с пълно бойно по баирите в Сливница, примерно, за да спрат да мрънкат за глупости. После няма да има каво да се съживяват преди концерт. То си е приятна работа, която сама по себе си ти дава тонус и настроение. Ако пък си много разбит - ще пиеш 2 кафета, ще се раздвижиш, ще се стегнеш и това е. Не ме разбирайте погрешно не съм фен на казармата, но трябва да призная,че имаше и положителни страни. От друга страна на човек може да му мине лигнята като поработи 20 дена на строеж, да речем. Редактирано Март 9, 2009 от yotzzo Цитирай
Recommended Posts