Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Това L.P. копие се е получило доста добре и като дизайн (със белите сингли и сънбърста) и като финиш доста лъска :bravo:

Само не успях да реазбера каква марка е. Струва ми се нещо по-ретро :thumbup:

Успех с новите проекти.

Отговорено
Това L.P. копие се е получило доста добре и като дизайн (със белите сингли и сънбърста) и като финиш доста лъска :girl_cray2:

Само не успях да реазбера каква марка е. Струва ми се нещо по-ретро :thumbs_up:

Успех с новите проекти.

Копието на L.P.е някькъв чешки вариант.

Очаквайте снимки за изработката на един доста успешен проект.Ще отговоря на всички Ваши въпроси!

Отговорено (Редактирано)

...LP-то е отлично попадение...изгледа убийствено...колко време горе долу ви отне пъкленото дело по съживяването на последната китара...и ако не е тайна какъв бе бюджета на проекта...

Редактирано от preIbanez
Отговорено
...LP-то е отлично попадение...изгледа убийствено...колко време горе долу ви отне пъкленото дело по съживяването на последната китара...и ако не е тайна какъв бе бюджета на проекта...

Около 1 месец.Като по голяма част от времето е чисто технологично.Пълно изсъхване на съответните покрития за последващи операции.За тази китара съм използвал:400g акрилна боя на стойност 48лв,полиестерен шприц кит 200g 6.50лв,200g шприц кит 5+1 7.50лв,шкурки различни видове за около 5-6лв.Всичко друго е разглобяване,шкурене,шприцване,боядисване,пастиране,полиране и сглобяване.Всичко това с много любов и търпение.С уважение RDG!

Отговорено

Идеята за изработване на китара с добър дизайн и приличен глас,бе породена от финансовата невъзможност да си купим такава.

Мека сърцевина от чамов материал,отгоре и отдолу ламинатни плоскости за твърдост и стабилизиране.До тук само еко материали с ниска себестойност.

2uzxufp.jpg

Шкурене,дялкане,облепяне

xnhs0p.jpg

2elr2b4.jpg

xqbafl.jpg

35a6fbr.jpg

2j2ggn5.jpg

Следва продължение

Отговорено

...пич...ако ти си човека на снимката...видимо изглеждаш на около 17...което значи че ако продълаваш така с китарите...след някоя друга година от теб може да излезе страшен лютиер...

Отговорено
...пич...ако ти си човека на снимката...видимо изглеждаш на около 17...което значи че ако продълаваш така с китарите...след някоя друга година от теб може да излезе страшен лютиер...

Благодаря за комплимента!Аз съм,от онези стари лачени чанти!

Отговорено

Р.Р

Този,който държи "хищникът" това е помощник майстора(синът ми).

Аз съм този с фрезата,който дялка.

Отговорено

ЛП-то ми се чини обаче не е карвд - т.е. не е със скосени страни на челната страна на тялото, а е равна отгоре... Или погледът ме лъже и съм сложил по-слабия макро конвертор на м42-ките на носа ми <_< Иначе изглеждат добре. Браво!

Поздрави,

Влад

Отговорено

...oще повече възхищение събираш от мен...браво за ентусиазма...дано и аз да си остана такъв като "порастна"...винаги съм смятал лютиерството за мания...много добро...успех...

Отговорено (Редактирано)
ЛП-то ми се чини обаче не е карвд - т.е. не е със скосени страни на челната страна на тялото, а е равна отгоре... Или погледът ме лъже и съм сложил по-слабия макро конвертор на м42-ките на носа ми :) Иначе изглеждат добре. Браво!

Поздрави,

Влад

Отгоре не е равна,малко е изтумбачена.

С уважениеRDG!

Редактирано от rdg_design
Отговорено

...oще повече възхищение събираш от мен...браво за ентусиазма...дано и аз да си остана такъв като "порастна"...винаги съм смятал лютиерството за мания...много добро...успех...

Ще те цитирам:Какво му трябва на човек,една блага дума!Те това те мотивира да правиш невъзможното!С уважение RDG!

Отговорено

nv8pvs.jpg Това е стикер,изработен в рекламна агенция(безобразно скъп) за фон преди заливането с лак.Задължително е да се провери дали не се разтваря или стопява от лака!

sf8074.jpg

2v19gk3.jpg

Заврънгулки и допълнителни декорации

eiqx4w.jpg

4tvt46.jpg

Следва:

Отговорено (Редактирано)

По едно време се появи един "Floyd Rose" и последва пълна промяна:

209sy0k.jpg

23r4g1s.jpg

2ztklt1.jpg

aws65e.jpg

1550907.jpg

25krdc2.jpg

fe10cw.jpg Те това стана!

КОМПЛЕКСНО:труд-250ч,само боя-80лв,шприцове,шкурки,пасти за пастиране и полиране,стикера/40/,дървен материал и др.-150лв

ВАЖНО:Никога не използвайте евтини и нискокачествени материали!Подготовката и боядисването на един автомобил ми отнема по малко време,отколкото на една китара.

Редактирано от rdg_design