DeathRoll Публикувано Октомври 19, 2008 Публикувано Октомври 19, 2008 Здравейте , нов съм тук. Да ви обесня в какво положение съм.... Събрали сме се хора да свирим от некъде 1,5 месец. Намерихме си място да киснем и да го направим дом на наща музика.Вече почти е шумоизолирано (само едната стена остана още веднъж да я минем , таван всичко друго ок).Та разбрах ме се да си набави всеки техника до нова година. И тук ми идва въпроса: Предположения за кубе за студио? Цитирай
chris_barnes Отговорено Октомври 19, 2008 Отговорено Октомври 19, 2008 Рандал - 100 вата (има ги в Фактор) или Лейни (пак 100тина вата) има ги в РФ това е около 800 лв някъде... Цитирай
Total_Overdrive Отговорено Октомври 19, 2008 Отговорено Октомври 19, 2008 Предложенията са толкова колкото и различни такива се предлагат на пазара... зависи от това как искаш да звучиш... Цитирай
Guest Отговорено Октомври 19, 2008 Отговорено Октомври 19, 2008 Какво свирите ? Какъв звук търсиш... ? Ако свирите поп с чисти китарки няма логика да взимаш някоя супер-дупер-ултра-брутал-хай-гейн лампова глава, нали... Дай повече информация! Цитирай
DeathRoll Отговорено Октомври 19, 2008 Автор Отговорено Октомври 19, 2008 свирим nirvana ,metallica, manson . не нещо мега здраво , но пък не и чак толкова лигаво... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 19, 2008 Отговорено Октомври 19, 2008 120 ватовия Laney LX до никъде няма да ви стигне като драйв ... А пък рандала може да ви дойде малко повече Трябва да се огледаш за някакъв среден модел на други марки може би... Цитирай
fLiSk Отговорено Октомври 19, 2008 Отговорено Октомври 19, 2008 Стига де, 100 вата, 200 вата, ами да вземем да му предложим на момчето направо концертна техника и да се чуди как да я намали. За репетиционна, че и за лайв който не е на стадион или на площад (имам подозрение, че тая зима все още младежите няма да почнат с концерти на Уембли) 50 вата транзистор или около 30 вата лампа са предостатъчно. Модели има всякакви, Маршал имат доста модели (Икономов в Благоевград им е дистрибутор), Динакорд в София са почнали да внасят Black Heart, които според мен са добро лампово решение и имат Line 6, които са не лошо решение с доста ефекти, , Laney имат добри модели, в xxxx можеш да ги пробваш изобщо в наши дни изборът е голям. Тъй както ми се струва нямаш много опит, така че хвани някой, който се занимава да се разходи заедно с теб и да чуе. Най - общо, трябват ти около 50 вата кубе, да има добър дисторшън (не овърдрайв, не и с тази музика която ти харесва) и добър чист канал. Другото са екстри. Цитирай
bratmito Отговорено Октомври 19, 2008 Отговорено Октомври 19, 2008 Soldano SLO100,Mesa Boogie Dual Rectifier,Marshall JCM2000 DSL,Fender FM15.... Или иначе казано с какви пари разполагаш? Цитирай
preIbanez Отговорено Октомври 20, 2008 Отговорено Октомври 20, 2008 ...^забрави Богнер... ...въпреки че е първи усилвател не е лошо да има поне един 12" говорител...и както казаха колегите сносен драйв...един колега в момента продава Маршал от новите Валвстейти с вградени ефекти и два 12" говорители за къмто 1000лв...ако имаш парите мисля че би било отлично решение което да те ползва много дълго занапред...евентуално завинаги... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 21, 2008 Отговорено Октомври 21, 2008 Подкрепям колегата fLiSk! Цитирай
Recommended Posts