spongebob Публикувано Октомври 10, 2008 Публикувано Октомври 10, 2008 Интересуваме дали някой е рисувал върху пикгард и по-скоро как да се третира пикгарда за да може да хване боите(или каквото е редно да се използва).Поразпитах приятели,които твърдят,че няма да се получи,но на мен ми е любопитно някой успявал ли е. Цитирай
SviStyle Отговорено Октомври 10, 2008 Отговорено Октомври 10, 2008 И според мен няма да стане.Пикгарда е прекалено "лъскав"(гладък), за да хване боя.Също така е най-драсканата(наранима) част от китарното тяло, което значи, че рано или късно ще попадне под ударите на перцето и ще се изтрие(размаже).Едва ли има смисъл и да го лакираш с нещо отгоре.Просто ще се надраска докато свириш акорди с повече замах. Преди време и аз пробвах, но след време останаха само мръсни петна, които не мога да махна(боята се набива в драскотините или реагира с пластмасата). Може би има начин да си поръчаш нов и изрисуван пикгард, ама не знам откъде и колко би излязло. Друг вариант е да отидеш в някоя фирма правеща рекламни надписи и т.н., където могат да ти предложат някаква алтернатива. Цитирай
spongebob Отговорено Октомври 10, 2008 Автор Отговорено Октомври 10, 2008 Аз искам конкретен човек да ми я нарисува и се чудех дали има подходящ грунд например? Цитирай
npokonu Отговорено Октомври 10, 2008 Отговорено Октомври 10, 2008 Навремето си рязах пикгард от прозрачен плексиглас и един другар ми го изрисува от вътрешната страна, с идеята да не се драска отвън и стана екстра. Цитирай
SviStyle Отговорено Октомври 10, 2008 Отговорено Октомври 10, 2008 ^Много удачен вариант.Защо не се сетих да се ... Само да си намериш мат'рял и да си ползваш сегашния гард за шаблон. Мисля че имаше една тема в този раздел, където се споненава един изрисуван Ибанец посредством аерограф.Намери я.Гарантирам за художника(много е добър).Май в темата имаше телефони мелефони или нещо подходящо за връзка. Цитирай
spongebob Отговорено Октомври 11, 2008 Автор Отговорено Октомври 11, 2008 Ами и това е вариант,но ми се искаше да стане по-просто,по възмоност с този пикгард.Така или иначе рисунката няма да е нищо сложно и ще е най-вероятно в черно за да контрастира на белия пикгард.Чудя се дали обикновен спрей(като тези с които пишат Левски-ЦСКА)ще хване? Цитирай
fLiSk Отговорено Октомври 11, 2008 Отговорено Октомври 11, 2008 Няма да е много просто. Питай visiodann от форума. Той си беше изгравирал пикгарда на единия страт. Цитирай
Fenix Отговорено Октомври 11, 2008 Отговорено Октомври 11, 2008 Можеш да питаш и Дими Налбантов или Диката май. Заради тая тема http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=44542&hl= Цитирай
Басурендер Отговорено Октомври 11, 2008 Отговорено Октомври 11, 2008 (Редактирано) Рисува се с аерограф.След това се лакира. Това е за да стане като трябва.Иначе може да го рисуваш и с химикалка. Български форум за аерография Редактирано Октомври 11, 2008 от Басурендер Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 11, 2008 Отговорено Октомври 11, 2008 Аз съм пръскал с такъв спрей (само че модела, с който пишат "Само Марек!") вътрешната част на прозрачен плексиглас и става супер. Особено ако преди това го минеш с някаква ситна шкурка. Цитирай
Recommended Posts