El`ToRo Публикувано Октомври 10, 2008 Публикувано Октомври 10, 2008 (Редактирано) Имам проблем с китарата като свиря на S-AMP (nikifena) . Много шуми особено при учителя ми , като го включа в системата му направо не се трае . Пробвах и с друга китара и не е от s-amp-а . Даскала предложи да ида до лютиер ,но в Монтана няма такива екстри . Ако има някакво по-лесно решение кажете , ако няма -София. Редактирано Октомври 10, 2008 от El`ToRo Цитирай
Nordon Отговорено Октомври 10, 2008 Отговорено Октомври 10, 2008 Ами проблема едва ли е в струните/нека/тялото на китарата. Вероятно са ти много шумни пикъп-ите (ще извинявате, че не се сещам за думата на български). С драйв/дисторшън ли свириш? Пробвай да намалиш звука на китарата до 4-5 (дори по-малко). Получават се задоволителни резултати. При мен поне шума намалява значително. Другия вариант е нови пикъп-и. Може и самите пикъп-и да не са вързани като хората. Лютиер определено ще ти помогне с всичко това . Цитирай
Valserp Отговорено Октомври 11, 2008 Отговорено Октомври 11, 2008 Може да ти се е разпоила масата на китарата. Ако е с тремоло - масата е тази жичка, която е запоена за "лапата", която държи пружините отзад. Ако не е с тремоло... ъм - в момента не се сещам. Ще се пробвам пак утре... P.S. Може контактите при даскала ти да не са заземени като хората? Той с какво свири? Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 11, 2008 Отговорено Октомври 11, 2008 При лютиер отиди ако имаш проблем с дървенията или нещо за сетване на китарата. Иди при човек който разбира от китарна електроника ако проблема е в електрониката. Повечето лютиери си нямат особено голяма представа от това какво става в електрониката и как се решават такива проблеми - личен опит Цитирай
El`ToRo Отговорено Октомври 11, 2008 Автор Отговорено Октомври 11, 2008 Е то е ясно ,че трябва да се ходи до София , ама при кой да ида нямам представа . Предложения ? Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 11, 2008 Отговорено Октомври 11, 2008 Трима са в София, Евтим, метълахмър и Парни_Валяк - подредил съм ги по азбучен ред. Избора е твой Цитирай
Recommended Posts