Tometo1 Публикувано Октомври 9, 2008 Публикувано Октомври 9, 2008 (Редактирано) Здравейте колеги, извинявам се ако прозвучава наивно моето питане-моля да поговорим за пултовете инсталирани в компютъра-подобно на звукозаписните програми. Кои са най-известните марки и имена,какво би трябвало да се знае за тях....Благодаря за мненията Ви Редактирано Октомври 9, 2008 от Tometo1 Цитирай
presly Отговорено Октомври 10, 2008 Отговорено Октомври 10, 2008 Някак по-достоверно ако конфигурираш въпроса, може би ще те разберем. Зададен в този вид отговора му е - няма такива. Всяка звукова карта си има собствени драйвери, съответно "виртуален пулт". Цитирай
Tometo1 Отговорено Октомври 11, 2008 Автор Отговорено Октомври 11, 2008 Някак по-достоверно ако конфигурираш въпроса, може би ще те разберем. Зададен в този вид отговора му е - няма такива. Всяка звукова карта си има собствени драйвери, съответно "виртуален пулт". ОК-,прав си-преди време видях на един компютър музикален пулт-с вичките плъзгачи,светлнинни индикации.....за какво става въпрос-за софтуерен пулт,отделно от звукозаписна програма-или има моменти които на мене не са ми ясни със звукозаписните прогами Цитирай
presly Отговорено Октомври 11, 2008 Отговорено Октомври 11, 2008 Повечето от съвременните програми за обработка на многоканален звук си имат такива "пултове". Но въпросните се използват при смесване на вече записан материал - няма как да работят като истински пулт "на живо" - заради голямата латенция, която по-"тежките" плъгини въвеждат в звуковия тракт. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Октомври 11, 2008 Отговорено Октомври 11, 2008 От друга страна, има виртуални dj пултове, които позволяват миксиране на завършени аудиофайлове в реално време. Една такава програма е например BPM Studio. Цитирай
Tometo1 Отговорено Октомври 11, 2008 Автор Отговорено Октомври 11, 2008 Повечето от съвременните програми за обработка на многоканален звук си имат такива "пултове". Но въпросните се използват при смесване на вече записан материал - няма как да работят като истински пулт "на живо" - заради голямата латенция, която по-"тежките" плъгини въвеждат в звуковия тракт. ОК-благодаря. Това ме интересуваше-не че ми трябва за работа-то е неудобно с компютър,до колкото си мисля.Аз тепърва се ограмотявам-тука чета толкова непознати термини,че ми иде да се откажа понякога Цитирай
Tometo1 Отговорено Октомври 11, 2008 Автор Отговорено Октомври 11, 2008 От друга страна, има виртуални dj пултове, които позволяват миксиране на завършени аудиофайлове в реално време. Една такава програма е например BPM Studio. Сега се сетих,че съм виждал този пулт-но не съм го възприемал като музикнстки-в смисъла на изпълнителски.Мисля,че този пулт има функция на нещо като двупистов "дек" или "касетофон"- и дава възможност за прослушване на поредната песен преда да бъде пусната Цитирай
Recommended Posts