Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с компресор Boss Cs-3


Recommended Posts

Директно към проблема: Включвам ефекта и се оказва, че няма звук /освен шума, който си има самият той/. След около 20 секунди се активира някакъв много силен брум /направо бръмчене/. Правя опит да включа ефекта с батерия, при което се оказва, че същото това бръмчене го няма, но и звук няма. Отварям ефекта, за да проверя дали няма разпоен кабел. Не откривам нищо, което да ми прави впечатление, не ми мирише на изгоряло и т.н. Затварям го, пускам и този път при изключен от педала ефект, звук има, но доста набразден /направо като лек овърдрайв/, а когато активирам ефекта с педала - звукът отново изчезва. Не разбирам много от електроника, схеми и т.н и се интересувам, ако някой е имал подобен проблем или написаното от мен му говори нещо, да даде съвет каде да го дам за ремонт или евентуално ако мога и сам да го оправя. Благодаря предварително!

 

P.S: Незнам дали тук е правилното място за темата, но предварително се извинявам, ако не е.

Редактирано от Valdemar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да изпреваря мозъците, че да има кой да ми се смее. :rulez:

 

Може да е лоша спойка нещо... Прегледа ли внимателно спойките по самата платка и изобщо навсякъде?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробва ли с друго захранване,други кабели.

Виж дали буксата за захранване или за батерията да не са накъсо.

Друго не се сещам,дано някой по разбиращ помогне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързите отговори! Нямам друго захранване под ръка в момента /него го проверих с други камиончета и проблем нямаше/. Кабели също сменях, тествах ги с други ефекти и в крайна сметка проблема наистина е в камиончето. Спойките ги гледах също /не че разбирам много коя е лоша и коя добра, но преглеждах да не се допира някоя с друга... поне аз проблем там не видях. Определно ми е странно, че с батерия брум няма както с адаптера. Интересно ми е също и това, че след първото отваряне проблема стана друг, както го описах в първия пост. Това ме навежда на мисълта, че нещо случайно съм разместил с второто отваряне /по моето некомпетентно мнение/.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип м/у долният капак и платката на ефекта има едно парче пластмаса,което предпазва от допир на платката към капачето.Ако го няма то напълно вероятно там да е белята,съдейки по горе описаният "Капак ефект".

Най-добре се свържи с хората от този форум които се занимават с тези неща.Няма да ги споменавам те са си известни.

 

П.П.Разглоби ефекта и така разглобен го включи,поразмърдай тук там,като внимаваш да не дадеш нещо на късо и сподели разултата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, след дълга серия опити, ето до какви резултати стигнах. Пластмасовото капаче си е на мястото и изрично проверих да не се допира платката до нещо. Отворих ефекта, поразмърдах нещата, но ефект няма, обаче... когато с пръст докосна някъде към средата на платката отзад звук се появява /също толкова омазан като при изключен ефект/. Вече започвам да си мисля, че я някое кондензаторче /или там другите джаджички по платката, да не ставам за смях/ е заминало и ще трябва някой компетентен да го види т.е стигнах до извода, че сам няма да мога да оправя нещата, а това определено ми обърква доста плановете, защото имам концерт на 01.10 и ще трябва да се прави нов звук, нови настройки и т.н... Все пак благодаря отново на отзовалите се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.