Valdemar Публикувано Септември 24, 2008 Публикувано Септември 24, 2008 (Редактирано) Директно към проблема: Включвам ефекта и се оказва, че няма звук /освен шума, който си има самият той/. След около 20 секунди се активира някакъв много силен брум /направо бръмчене/. Правя опит да включа ефекта с батерия, при което се оказва, че същото това бръмчене го няма, но и звук няма. Отварям ефекта, за да проверя дали няма разпоен кабел. Не откривам нищо, което да ми прави впечатление, не ми мирише на изгоряло и т.н. Затварям го, пускам и този път при изключен от педала ефект, звук има, но доста набразден /направо като лек овърдрайв/, а когато активирам ефекта с педала - звукът отново изчезва. Не разбирам много от електроника, схеми и т.н и се интересувам, ако някой е имал подобен проблем или написаното от мен му говори нещо, да даде съвет каде да го дам за ремонт или евентуално ако мога и сам да го оправя. Благодаря предварително! P.S: Незнам дали тук е правилното място за темата, но предварително се извинявам, ако не е. Редактирано Септември 24, 2008 от Valdemar Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 24, 2008 Отговорено Септември 24, 2008 Да изпреваря мозъците, че да има кой да ми се смее. Може да е лоша спойка нещо... Прегледа ли внимателно спойките по самата платка и изобщо навсякъде? Цитирай
ciriljhonson Отговорено Септември 24, 2008 Отговорено Септември 24, 2008 Пробва ли с друго захранване,други кабели. Виж дали буксата за захранване или за батерията да не са накъсо. Друго не се сещам,дано някой по разбиращ помогне. Цитирай
Valdemar Отговорено Септември 24, 2008 Автор Отговорено Септември 24, 2008 Благодаря за бързите отговори! Нямам друго захранване под ръка в момента /него го проверих с други камиончета и проблем нямаше/. Кабели също сменях, тествах ги с други ефекти и в крайна сметка проблема наистина е в камиончето. Спойките ги гледах също /не че разбирам много коя е лоша и коя добра, но преглеждах да не се допира някоя с друга... поне аз проблем там не видях. Определно ми е странно, че с батерия брум няма както с адаптера. Интересно ми е също и това, че след първото отваряне проблема стана друг, както го описах в първия пост. Това ме навежда на мисълта, че нещо случайно съм разместил с второто отваряне /по моето некомпетентно мнение/. Цитирай
ciriljhonson Отговорено Септември 24, 2008 Отговорено Септември 24, 2008 По принцип м/у долният капак и платката на ефекта има едно парче пластмаса,което предпазва от допир на платката към капачето.Ако го няма то напълно вероятно там да е белята,съдейки по горе описаният "Капак ефект". Най-добре се свържи с хората от този форум които се занимават с тези неща.Няма да ги споменавам те са си известни. П.П.Разглоби ефекта и така разглобен го включи,поразмърдай тук там,като внимаваш да не дадеш нещо на късо и сподели разултата. Цитирай
Valdemar Отговорено Септември 27, 2008 Автор Отговорено Септември 27, 2008 Така, след дълга серия опити, ето до какви резултати стигнах. Пластмасовото капаче си е на мястото и изрично проверих да не се допира платката до нещо. Отворих ефекта, поразмърдах нещата, но ефект няма, обаче... когато с пръст докосна някъде към средата на платката отзад звук се появява /също толкова омазан като при изключен ефект/. Вече започвам да си мисля, че я някое кондензаторче /или там другите джаджички по платката, да не ставам за смях/ е заминало и ще трябва някой компетентен да го види т.е стигнах до извода, че сам няма да мога да оправя нещата, а това определено ми обърква доста плановете, защото имам концерт на 01.10 и ще трябва да се прави нов звук, нови настройки и т.н... Все пак благодаря отново на отзовалите се! Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 28, 2008 Отговорено Септември 28, 2008 До първи има цели 2 дена и половина - бягай бързо при някой компетентен да го види Цитирай
Recommended Posts