Red_Bull_Dog Отговорено Август 28, 2005 Отговорено Август 28, 2005 Аз мисля че термина самоук наистина не е най-правилния....Самоделка сякаш звучи по-точно,защото наистина слушайки други групи и наблюдаваики барабанистите се учиш от тях,но слушайки можеш да чуеш как звучат,но не и да научиш как свирят едно нещо и започваш от чутото да дялкаш едни постановки,едни елементи ,едни чудесии....като с малко късмет може да налучкаш истината,но отнема много време и нерви,който при повече разум може да вложиш за уроци и по-късно в сътворяването на някой музикален шедьовър ХЕХЕХЕ Цитирай
Egon Отговорено Август 28, 2005 Отговорено Август 28, 2005 Ми аз доколкото разбрах Синбат няма кирилица, а кирилизатора му преиначава буквите и губи време. Без поне малко помощ не си е работа. Наистина човек ще си строши и ръцете, и главата, и учите на околните, а резултатът малък - та поне малки съвети и показвания отвън е добре да има. Цитирай
sinbat_tornadoto Отговорено Август 28, 2005 Отговорено Август 28, 2005 хихи,а аз след 200 ше достигна дейв уекъл иначе отново гарвана е казал добра приказка katsko katsko dati zavidi 4ovek na optimizma Цитирай
The-Drummer Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 Според мен е добре за един музикант да си има учител.Все пак те са видяли и свирили много повече от нас.НО все пак идва момент в който започваш леко по леко да се учиш сам и даскала да ти показва все по малко което в повечето случаи значи,че се справяш задоволително но за предпочитане е да имаш учител,за да не тъпчеш на едно и също място. Цитирай
GroOveR Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 Явно сме много самоуките тук Аз никога не съм ходил на учител,може би причината е била че тук няма толкова добри специалисти,а само хора които просто са свирили определен период от време и казват че са вътре в материята,но всъщност са навън След всички уроци които съм изгледал(а те са поне 20 DVD-та) съм разбрал поне най-важните неща,а защо не и нещо повече и едва ли учителя при който ще отида ще ми покаже нещо което се различава коренно.Въпрос на лично предпочитание Успех на всички Цитирай
shaym Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 и аз се присъединявам към клуба на самоуките Цитирай
makedonetsa Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 (Редактирано) Без учител не става ! И го казвам не защото съм от страната на учителите, а защото 22години свирене ме карат да твърдя убедено това ! Уроците се правят предимно с рекламна цел ! Те могат само да те надъхат да свириш, но не и да те вкарат в тънките моменти на занаята ! Музиката, като всичко в съвременния свят, постоянно се развива и дори учителите имат нужда от учители !!! Най-големите се учат цял живот ! Бате ви Дейв Лейкъл и в момента ходи на уроци ! Редактирано Септември 22, 2007 от makedonetsa Цитирай
saxon Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 Най-големите се учат цял живот ! Бате ви Дейв Лейкъл и в момента ходи на уроци ! Амин!Бате Цецо е адски прав! А БТВ,каква ти е "тарифата"???Драсни ми едно ЛЦ :-) Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Септември 22, 2007 Отговорено Септември 22, 2007 леле тази прашна тема от каде я извадихте.... както казваше Палиев: "Всеки сам трябва да си бъде професор на себеси." С което иска да каже че човек сам трябва да се учи и развива цял живот . Цитирай
joto Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 dvd-та или уроци при преподавател ,важно е да има нещо което да ви дава посока в която да работите .Колкото повече различни източници толкова по добре и най - важното е да не се работи на принципа "това го научих ,значи съм ОК" ,разработвайте си вариянти и ако не ви звучи сами ще усетите повярвайте ми . Смятам на всички ви е ясно че не може да се пресвири всичко що е изсвирено и написано щото един ден ще се събудиш на 60 и ще си кажеш " леле що нещо съм пресвирил " .На дали това е целта на някой тука. Моя съвет е всимайте само ИДЕИТЕ и творете ,ако днес не се получава утре ща се получи . Свирете с групи с плейбеци и експериментирайте и си създайте свой почерк като влагате емоция .НО естествено винаги има неща които ще ви се опрат и ще сломят творческия ви дух ,тогава отидете при преподавател ,вземете 1, 2, 3 урока и нещата ще потръгнат .Тогава пак сте вие .Не е правилно според мен че на уроци се ходи в началото за да получиш основа и това е . Аз лично започнах да вземам уроци отново 7-8 години след като бях започнал да свиря на барабани .Просто се насъбраха много въпроси и неясноти . И така всеки си решава как да постъпи .Свирете ,информация има не е като преди 10 години .За мен друго ценно нещо е гледане на концерти ,което ми дава представа за начина на мислене на музикантите . А за Дейв Уейкл ... при тях нещата едва ли са на ниво просто "ходене на уроци" . :curse: Цитирай
DummTekKa Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 точно на тази тема спорехме със един клиент , който в последствие се оказа че най-добиря му прятел е много голям барабанист от старото поколение ,бая старото та той ме попита от всички барабанисти на световно ниво колко от тях са "самоуки"( да приемем че тва е човек който не е завършил музикално училище итн.) и колко са със диполма та кат направих една статистика , везната клони стабилно към хората който имат музикално образование и друго има доста хора който не са взимали уроци итн. и се представят добре на клубно ниво и до там , но пък те може и тва да си искат.... доказаните не само на клубни сцени си имат диплома според мен е вингаи има изключения 1,2,3,4,5,6% аз лично съм ходил малко на уроци и мога да кажа че ми беше много полезно , има много неща който трябва някой да ти ги каже мен кинтите ме спряха от уроците и чакам пак да ме псуант хаха Цитирай
Danny47 Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 Всеки музикант е самоук до дадена степен. Полезни са школите, ДВДтата, Интернет, учителите много... най-малкото някой трябва да ви слуша отстрани динамиката, баланса и ритмичноста! Всеки един от тези източници отваря нови и нови врати към нов материал. Стилът е отсяването на цялата работа + нещо от нас самите, което определя как ще използваме наученото и как ще създаваме музика! Искам само да кажа, че няма правилна и неправилна техника/постановка, щом не сте ограничени от към звукоизвличане, динамика, техника и т.н. значи свирите "правилно"! Цитирай
drummer_93 Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 (Редактирано) Аз съм напълно самоук!Всичко,което свиря сам съм си го научил и само веднъж,като бях на 4 години мисля,татко ме научи на бийта на Smoke On The Water и оттогава насам сам си копам Уча се и от любимите ми барабанисти,от ДВД-та и т.н. Ходих година и половина на уроци и от там нищо не научих,щото даскала ми показа кво е четвъртина,осмина,шестнадесетина,тремоло,форшлаг и след това стояхме само на едно място и въобще не научавах нови неща и накрая се отказах,като видях,че няма смисъл.Мисля сега да ходя на уроци,като преди това добре разуча даскалите и си избера такъв,който наистина ще ме научи и ще се развивам,а няма да стоя само на едно място (както беше с предния). Абе,самоук,несамоук-няма значение-СВИРЕТЕ!!!Това е истината Айде,със здраве Ники Редактирано Септември 23, 2007 от drummer_93 Цитирай
Danny47 Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 Абе,самоук,несамоук-няма значение-СВИРЕТЕ!!!Това е истината Амин! Цитирай
F.I.N.E. Отговорено Септември 25, 2007 Автор Отговорено Септември 25, 2007 Ми всеки, който не е ходил на уроци поне веднъж в живота си не знае какво изпуска ! По-синтезирано не мога да го кажа ! Цитирай
Recommended Posts