Jump to content
Българският форум за музиканти

Самоуките барабанисти


Recommended Posts

Аз мисля че термина самоук наистина не е най-правилния....Самоделка сякаш звучи по-точно,защото наистина слушайки други групи и наблюдаваики барабанистите се учиш от тях,но слушайки можеш да чуеш как звучат,но не и да научиш как свирят едно нещо и започваш от чутото да дялкаш едни постановки,едни елементи ,едни чудесии....като с малко късмет може да налучкаш истината,но отнема много време и нерви,който при повече разум може да вложиш за уроци и по-късно в сътворяването на някой музикален шедьовър:godbless: ХЕХЕХЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 44
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ми аз доколкото разбрах Синбат няма кирилица, а кирилизатора му преиначава буквите и губи време.

 

Без поне малко помощ не си е работа. Наистина човек ще си строши и ръцете, и главата, и учите на околните, а резултатът малък - та поне малки съвети и показвания отвън е добре да има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Според мен е добре за един музикант да си има учител.Все пак те са видяли и свирили много повече от нас.НО все пак идва момент в който започваш леко по леко да се учиш сам и даскала да ти показва все по малко което в повечето случаи значи,че се справяш задоволително ;)

но за предпочитане е да имаш учител,за да не тъпчеш на едно и също място. :recourse::recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно сме много самоуките тук :recourse: Аз никога не съм ходил на учител,може би причината е била че тук няма толкова добри специалисти,а само хора които просто са свирили определен период от време и казват че са вътре в материята,но всъщност са навън :recourse: След всички уроци които съм изгледал(а те са поне 20 DVD-та) съм разбрал поне най-важните неща,а защо не и нещо повече и едва ли учителя при който ще отида ще ми покаже нещо което се различава коренно.Въпрос на лично предпочитание :recourse: Успех на всички ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без учител не става ! И го казвам не защото съм от страната на учителите, а защото 22години свирене ме карат да твърдя убедено това ! Уроците се правят предимно с рекламна цел ! Те могат само да те надъхат да свириш, но не и да те вкарат в тънките моменти на занаята ! Музиката, като всичко в съвременния свят, постоянно се развива и дори учителите имат нужда от учители !!! Най-големите се учат цял живот ! Бате ви Дейв Лейкъл и в момента ходи на уроци !

Редактирано от makedonetsa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-големите се учат цял живот ! Бате ви Дейв Лейкъл и в момента ходи на уроци !

Амин!Бате Цецо е адски прав! А БТВ,каква ти е "тарифата"???Драсни ми едно ЛЦ :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

леле тази прашна тема от каде я извадихте....

 

както казваше Палиев: "Всеки сам трябва да си бъде професор на себеси."

 

С което иска да каже че човек сам трябва да се учи и развива цял живот . :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

dvd-та или уроци при преподавател ,важно е да има нещо което да ви дава посока в която да работите .Колкото повече различни източници толкова по добре и най - важното е да не се работи на принципа "това го научих ,значи съм ОК" ,разработвайте си вариянти и ако не ви звучи сами ще усетите повярвайте ми . Смятам на всички ви е ясно че не може да се пресвири всичко що е изсвирено и написано щото един ден ще се събудиш на 60 и ще си кажеш " леле що нещо съм пресвирил " .На дали това е целта на някой тука. Моя съвет е всимайте само ИДЕИТЕ и творете ,ако днес не се получава утре ща се получи . Свирете с групи с плейбеци и експериментирайте и си създайте свой почерк като влагате емоция .НО естествено винаги има неща които ще ви се опрат и ще сломят творческия ви дух ,тогава отидете при преподавател ,вземете 1, 2, 3 урока и нещата ще потръгнат .Тогава пак сте вие .Не е правилно според мен че на уроци се ходи в началото за да получиш основа и това е . Аз лично започнах да вземам уроци отново 7-8 години след като бях започнал да свиря на барабани .Просто се насъбраха много въпроси и неясноти . И така всеки си решава как да постъпи .Свирете ,информация има не е като преди 10 години .За мен друго ценно нещо е гледане на концерти ,което ми дава представа за начина на мислене на музикантите . А за Дейв Уейкл ... при тях нещата едва ли са на ниво просто "ходене на уроци" .:pray::curse: :curse: :curse::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

точно на тази тема спорехме със един клиент , който в последствие се оказа че най-добиря му прятел е много голям барабанист от старото поколение ,бая старото :) та той ме попита от всички барабанисти на световно ниво колко от тях са "самоуки"( да приемем че тва е човек който не е завършил музикално училище итн.) и колко са със диполма

та кат направих една статистика , везната клони стабилно към хората който имат музикално образование

и друго има доста хора който не са взимали уроци итн. и се представят добре на клубно ниво :hysterical: и до там , но пък те може и тва да си искат....

доказаните не само на клубни сцени си имат диплома според мен :) е вингаи има изключения 1,2,3,4,5,6%

аз лично съм ходил малко на уроци и мога да кажа че ми беше много полезно , има много неща който трябва някой да ти ги каже :) мен кинтите ме спряха от уроците и чакам пак да ме псуант хаха ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки музикант е самоук до дадена степен. Полезни са школите, ДВДтата, Интернет, учителите много... най-малкото някой трябва да ви слуша отстрани динамиката, баланса и ритмичноста! Всеки един от тези източници отваря нови и нови врати към нов материал. Стилът е отсяването на цялата работа + нещо от нас самите, което определя как ще използваме наученото и как ще създаваме музика!

 

Искам само да кажа, че няма правилна и неправилна техника/постановка, щом не сте ограничени от към звукоизвличане, динамика, техника и т.н. значи свирите "правилно"!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм напълно самоук!Всичко,което свиря сам съм си го научил и само веднъж,като бях на 4 години мисля,татко ме научи на бийта на Smoke On The Water и оттогава насам сам си копам :) Уча се и от любимите ми барабанисти,от ДВД-та и т.н. Ходих година и половина на уроци и от там нищо не научих,щото даскала ми показа кво е четвъртина,осмина,шестнадесетина,тремоло,форшлаг и след това стояхме само на едно място и въобще не научавах нови неща и накрая се отказах,като видях,че няма смисъл.Мисля сега да ходя на уроци,като преди това добре разуча даскалите и си избера такъв,който наистина ще ме научи и ще се развивам,а няма да стоя само на едно място (както беше с предния).

Абе,самоук,несамоук-няма значение-СВИРЕТЕ!!!Това е истината ;)

Айде,със здраве

Ники

Редактирано от drummer_93
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми всеки, който не е ходил на уроци поне веднъж в живота си не знае какво изпуска !

По-синтезирано не мога да го кажа ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.