CannibalCoprse Публикувано Септември 18, 2008 Публикувано Септември 18, 2008 Добър вечер.Занимавам се с екстремно пеене от 3 години.До каква степен е полезно(ако има такава, но според мен има, сваля тоналността на гласа за джазмените освен) и до каква не е полезно.Въпреки, че и в това пеене има тънкости и като при нормалното сичко става с много пеене.Пея и нормално и дали това ми пречи много(досега съм разбрал, че това заради това пеене немога да се подирам съвсем леко....което се ползва понякога...когато се опитам да се дерна излиза ''грунт'' а не раздиране). П.С. Ако пеете правилно по този начин няма да си нараните гласните струни. Благодаря! Цитирай
Lee Отговорено Септември 18, 2008 Отговорено Септември 18, 2008 Добър вечер и от мен.Обясни по-детайлно какво е това 'есктемно пеене" и къде има почва, че аз не съм чувала, за такова. А... и как "сваля тоналността на гласа" също, ако имаш време. Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Септември 19, 2008 Отговорено Септември 19, 2008 (Извинявам се.) Абе, ти добре се "дереш правилно" (та и полезно!?!), ама я пробвай да понапишеш нещо на български език. И пеенето не е екст(_)емно, а екстремно... "Не мога" се пише, а не "немога". (Оня ден пък видях обява "Китарис търси група...", на "пиЯно" свирят някои люде тук-там...) Ето ти линк към правописен речник: http://www.vanyog.com/grammar-bg/online/index.php Иначе... успех! (При все, че не ми е слабост този стил, признавам си...) Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 19, 2008 Отговорено Септември 19, 2008 Подкрепям оффтопкиа! П.П. Аман от екстремисти вече. Идва преди време един мераклия за вокал и казва: "Аз мога да пея, ама как грухтя..." Цитирай
bulby Отговорено Септември 19, 2008 Отговорено Септември 19, 2008 Грухтенето тип брутален дет/грайн не ме кефи чак толкова, но крещенето си е задълже в някои стилове Аз лично в това отношение съм много голям фен на Фил Анселмо (Pantera, Down, Superjoint Ritual). Е екстремния метъл е важно вокалиста да може да "отваря портите на Ада", иначе не вАжи Иначе всякакъв такъв тип неестествени вокали няма как да са полезни за гласа, но пък има начини да се оваладеят и да не нараняват толкова гласните струни. Цитирай
KhanAttila Отговорено Септември 20, 2008 Отговорено Септември 20, 2008 Ако се правят с правилна техника, екстремните вокали не са никаква опасност. Проблемът с тях е, че границата между правилно и неправилно е много тънка, а неправилно екстремно пеене съвсем бързо може да доведе до екстремно неприятни резултати... Основната разлика с обикновеното пеене е, че усещането за създаване на тон не е пред носа и челото например (като при отпуснато, нормално пеене), а в гърлото, където се използват мускули по съвсем различен начин, за да се получи "раздиране, дране, ръмжене, квичене" и т.н. От най-голямо значение е подаването на въздух. Ако се пресили въздушната струя, последствията са явни веднага - силна болка, кашляне и много бърза загуба на глас. Ключово е и озвучаването - то може да помогне драстично. При екстремните вокали е просто... боли ли, не го правиш правилно. Иначе началният пост е уникален... хем човека пита дали е полезно, хем накрая е написал, че е напълно безопасно. Цитирай
Recommended Posts