Dogy9006 Публикувано Август 18, 2005 Публикувано Август 18, 2005 Я хората които се занимават с синтезатор да кажат как предпочитат и защо аз още не съм пробвал изправен такаче не мога да кажа как ми е по удобно ПП бе малко тъпа тема ама нали с нещо трябва да запълним форума Цитирай
Topsun Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 ами зависии в двата случая ми е удобно,но може би по-удобно ми е седнал,щото като имаш да натискаш 2 педала едновременно става малко гадно,но иначе и рав ми е удобно Цитирай
progressive Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 (Редактирано) ами зависии в двата случая ми е удобно,но може би по-удобно ми е седнал,щото като имаш да натискаш 2 педала едновременно става малко гадно,но иначе и рав ми е удобно и аз съм така. но какво ще кажете за Дерек Шериниан, как му е удобно да свири... за тези които не са виждали как обича да си държи клавирите могат да видят :arrow: Derek Sherinian Редактирано Август 18, 2005 от progressive Цитирай
Yiwigi Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 ами зависии в двата случая ми е удобно,но може би по-удобно ми е седнал,щото като имаш да натискаш 2 педала едновременно става малко гадно,но иначе и рав ми е удобно и аз съм така. но какво ще кажете за Дерек Шериниан, как му е удобно да свири... за тези които не са виждали как обича да си държи клавирите могат да видят :arrow: Derek Sherinian Бахти гъзът лустросан Как може да свири в тая позиция само това не ми е ясно... Аз съм гледал едни концерти с Тиътър и там са си нормално синтовете! Иначе на мен ми е по-удобно да свиря седнал...Всъщност зависи какво свиря - ако си свиря класиките и др. подобни ми е много по-удобно седнал! Иначе като свиря роците и метализмите, прав си е ок! Цитирай
progressive Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 но какво ще кажете за Дерек Шериниан, как му е удобно да свири... за тези които не са виждали как обича да си държи клавирите могат да видят :arrow: Derek Sherinian Бахти гъзът лустросан Как може да свири в тая позиция само това не ми е ясно... Аз съм гледал едни концерти с Тиътър и там са си нормално синтовете! Иначе на мен ми е по-удобно да свиря седнал...Всъщност зависи какво свиря - ако си свиря класиките и др. подобни ми е много по-удобно седнал! Иначе като свиря роците и метализмите, прав си е ок! ами явно така му е удобно да свири лудориите си на концерта му тук с Planet X в началото бая се цъклих защо си е сложил клавира така... (хем бях виждал негови снимки от лайвове, но на тях не ми направи нещо впечатление-може да не съм обърнал внимание...) явно за музиката която свирят и темпата в които свирят повечето пасажи така му е най-удобно. аз пробвах след това и наистина за някои бързи пасажи е доста удобно това положение на клавира! Цитирай
Topsun Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 шериниън е циркаджияама това си е мое мнение Цитирай
progressive Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 (Редактирано) шериниън е циркаджияама това си е мое мнение в началото си мислех че го прави само за шоуто... (или пък за реклама на клавира ) но като пробвах тази постановка наистина ми хареса за бързи неща... Редактирано Август 18, 2005 от progressive Цитирай
adXok Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Ами той Дерек Шериниън просто си е естествен. По-неестествено е да свириш прав и клавира да ти е хоризонтален. Когато сте прави и присвиете лактите, за да изнесете предмишниците напред, китките съвсем е тествено застават леко наклоненеи напред. Просто сложете сега жкавира успоредно на пръстите и сте готови. Няма напрежение във външната, горна страна на китките. Така мисля аз, макар да не свиря на клавир, но поназнайвам нещо от механиката. Цитирай
ecmjazz Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Не съм слушал и едно парче на Тиътър а Planet X ги гледах само при Слави като бяха ама не ми направиха добро впечатление - много надути нещо.. Особено те тоя пич със синтезаторчетата. Цитирай
progressive Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Ами той Дерек Шериниън просто си е естествен. По-неестествено е да свириш прав и клавира да ти е хоризонтален. Когато сте прави и присвиете лактите, за да изнесете предмишниците напред, китките съвсем е тествено застават леко наклоненеи напред. Просто сложете сега жкавира успоредно на пръстите и сте готови. Няма напрежение във външната, горна страна на китките. Така мисля аз, макар да не свиря на клавир, но поназнайвам нещо от механиката. приятелю, за какви лакти и предмишници говориш... като си прав най-естественото е да си регулираш височината на стойката за клавира, за да ти е най-удобно. да го нагласиш така че постановката да ти е същата с тази когато си седнал... така че да няма "присвиване на лакти и изнасяне на предмишниците напред..." това положение на клавира(при Дерек) според мен изобщо не е същото като това когато си седнал, защото той докато свири прав ръцете му почти не са сгънати при лактите- почти са прави! Цитирай
Yiwigi Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Ами той Дерек Шериниън просто си е естествен. По-неестествено е да свириш прав и клавира да ти е хоризонтален. Когато сте прави и присвиете лактите, за да изнесете предмишниците напред, китките съвсем е тествено застават леко наклоненеи напред. Просто сложете сега жкавира успоредно на пръстите и сте готови. Няма напрежение във външната, горна страна на китките. Така мисля аз, макар да не свиря на клавир, но поназнайвам нещо от механиката. приятелю, за какви лакти и предмишници говориш... като си прав най-естественото е да си регулираш височината на стойката за клавира, за да ти е най-удобно. да го нагласиш така че постановката да ти е същата с тази когато си седнал... така че да няма "присвиване на лакти и изнасяне на предмишниците напред..." това положение на клавира(при Дерек) според мен изобщо не е същото като това когато си седнал, защото той докато свири прав ръцете му почти не са сгънати при лактите- почти са прави! Аха...! Именно! Затова не мога да схвана как може да му е удобно така...пък сега го гледах, че свири и седнал.... Въобще свири какво му дойде Цитирай
progressive Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Ами той Дерек Шериниън просто си е естествен. По-неестествено е да свириш прав и клавира да ти е хоризонтален. Когато сте прави и присвиете лактите, за да изнесете предмишниците напред, китките съвсем е тествено застават леко наклоненеи напред. Просто сложете сега жкавира успоредно на пръстите и сте готови. Няма напрежение във външната, горна страна на китките. Така мисля аз, макар да не свиря на клавир, но поназнайвам нещо от механиката. приятелю, за какви лакти и предмишници говориш... като си прав най-естественото е да си регулираш височината на стойката за клавира, за да ти е най-удобно. да го нагласиш така че постановката да ти е същата с тази когато си седнал... така че да няма "присвиване на лакти и изнасяне на предмишниците напред..." това положение на клавира(при Дерек) според мен изобщо не е същото като това когато си седнал, защото той докато свири прав ръцете му почти не са сгънати при лактите- почти са прави! Аха...! Именно! Затова не мога да схвана как може да му е удобно така...пък сега го гледах, че свири и седнал.... Въобще свири какво му дойде ами удобно е. ръката е почти права, и така е много по-лесно да ти е отпусната. наистина пробвай го! аз видях малко зор докато си закрепя клавира в такава позиция (заради това че трябва да ти е и на удобна височина). иначе да, свири и прав и седнал... тук на концерта свиреше на клавира прав, а на органа седнал. а когато свиреше и на двете едновременно, беше понякога седнал, понякога прав... незнам, може би не на всеки ще му е удобна тази позиция, но на мен ми хареса. Цитирай
adXok Отговорено Август 21, 2005 Отговорено Август 21, 2005 Мисля, че ме разбрахте за кво говора! Не присвивайте лактите ставата в рамото е също много важно... офф, абе хора механиката на човешкото тяло си е съвсем елементарна! Джордан Ръдес, ко като свири със сички стави... изрут!!! Цитирай
progressive Отговорено Август 22, 2005 Отговорено Август 22, 2005 (Редактирано) Така мисля аз, макар да не свиря на клавир, но поназнайвам нещо от механиката. :arrow: Регистрация: 18-July 05Инструмент: китари, барабани, клавири ??? последно свириш или не свириш на клавири... или просто поназнайваш от механиката... а какво имаш предвид с това за Джордан Рудес? това някаква шегичка ли е?... Редактирано Август 22, 2005 от progressive Цитирай
SGEORGE Отговорено Август 24, 2005 Отговорено Август 24, 2005 Аз пък като си записвам в домашното "студио" седя,щото ми е по-удобно.На лайфовете задължително съм прав и даже куфея и тичам.А на репетиции-зависи от състоянието ми-обикновено прав,ама като съм уморен-седя,а понякога дори спя и свиря...странно, но факт! Цитирай
Recommended Posts