Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Евентуално смятам да си купувам BC Rich NJ Mockingbird, но не знам дали ще ми бъде удобна и ми се иска да пробвам нещо подобно. Някой от вас има ли някакви впечатления от подобна китара? Също ако някой притежава подобна гъдулка, има ли възможност да мина да я пробвам?

Отговорено

Естествено, че е удобна. Зависи какво имаш в предвид удобно.

Въпреки изчанчените форми на Warlock-а ми, e много по-удобна от някои други китари.

Отговорено

Имам предвид, че някои китари с по-нестандартните форми ми идват малко небалансирани. Изсипват се към грифа. Това е заради левия страп, който не е отстрани на тялото, ами отзад. Напълно е възможно аз да не съм намествал колана както си трябва. Затова искам да пробвам подобна форма. Освен това, всичко е строго индивидуално, на мене някои китари са ми удобни, на други хора - други. :greenangel:

Отговорено

Китарата има маняшки дизайн и вдлабка за коляното когато седиш, но не мислиш ли че за тия пари можеш да си купиш по-качествен инструмент.Иначе ако китарата наистина е от явор той е по-тежък от борът.Ако обаче само грифът е от явор, а тялото от бор със сигурност ще виси надолу.

Отговорено

много ефтина таз мотичка бе колега...как я намери - голема далавера е :) иначе какво да ти кажа - колкото хора в форума, толкова мнения. Според мен няма да виси, пък и даже леко да увисва винаги можеш да преместиш куката за колана където искаш. Моя Вайпър също висеше, ама му я преместих и сега всичко е наред.

иначе нектру..фиксиран мост...грифбрет от абанос...нещо и за орех бяха споменали...ся не знам тялото от какво е точно (не е орех) но изглежда добре китарката. Като я вземеш, да се похвалиш.

Иначе пак да кажа - това с висенето е често срещано при почти всички форми, различни от стандартната...то не е висене, ами просто грифа стои хоризонтално а не понадигнат както може би искаш..аз съм пробвал и Джаксън Кели, и Епи Експлорер и си понависват така лекичко..ама всичко е поправимо :hysterical:

Отговорено

Мокингбърд-а има едно предимство / недостатък пред другите китари и това е, че си има свое звучене. Тоест няма Лес Полски тип звук или Страт или ПРС. Нещо като звеното между Лес Пол и ПРС е.

Иначе съм разсвирвал една ама тя беше доста по-висок клас и доста ми хареса ;)

Отговорено

Мерси на всички за мненията. Ето и линк за съответната гъдулка в сайта на BC Rich.

@fLiSk, да и аз така съм чел за специфичното звучене на присмехулниците.

@chris_barnes, като дойда да пробвам вайпъра, ше ми дадеш акъл за висенето на грифа и далаверите около него.

@Slacoth, ами това просто е добра за мен вариант тоя ценови клас (около 800 кинта). Разбира се и много други добри китари има за тия пари. За момента разпитвам и събирам акъл.

Отговорено

Mockingbird е китара с характер. Една от тия дето или ще я намразиш или ще я обикнеш до гроб. Тази серия наистина е учудващо евтина. Ако наистина това е което искаш, не мисля че ще останеш разочарован.