Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Мдам, такава стойка пък е около 25, за две китари. За една китара, както каза npokonu, са по 17-18 до 20 лв :thumbdown:

imgcontrolzb3.jpg

A къде ги продават ли - ами във всички музикални магазини трябва да има, според мен :hysterical:

Редактирано от SomeoneElse
Отговорено

Къде ги продават?

При Капъша-Вашингтон 2

Ама за стена ли ? Тези дето ги е показал колегата в долния пост са на статив.

Отговорено
Някакви идеи, как да си направя стойка за китарата :thumbs_up:

В работата разглобих една закачалка метална -тип статив и от заоблените закачалки изрязах парчета -разпробих ги и ги завих на шкафа с инструментите ми . Нанизах стара спукана гума от колело на железата за да не се дере китарата и готово . Но това е в работата ми , а там китарата е непретенциозна . За в къщи ми се ще да си купя хубава стенна стойка .

Отговорено
Мдам, такава стойка пък е около 25, за две китари. За една китара, както каза npokonu, са по 17-18 до 20 лв :crying:

imgcontrolzb3.jpg

Не правете грешката да си купувате Stagg (като на снимката) - аз имам същата, но единична и е ужасна - тръбите са от меко тенеке, долу връзката на планките които поемат китарата със средната тръба се изкърти на първия месец, понеже китарата ми не е от леките и сега всичко е увито в тиксо :thumbs_up:

Отговорено

Аз пък имам тройната - която месеци наред държеше 2 китари и един бас и не е мръднала :crying: Сега остана само една китара и един бас... :hysterical:

Явно тия за повече китари ги подсилват да държат повече :thumbs_up:

Отговорено
Не правете грешката да си купувате Stagg (като на снимката) - аз имам същата, но единична и е ужасна - тръбите са от меко тенеке, долу връзката на планките които поемат китарата със средната тръба се изкърти на първия месец, понеже китарата ми не е от леките и сега всичко е увито в тиксо :thumbs_up:

Ами колега има два варианта:

1.Дефектна бройка(моята още се държи, въпеки че я настъпвам периодично по "рогцата" като ставам от стола)

2.Разкрачил си прекалено мощна мома на много кахърна китарна стойчица(китайките само на к*р се връткат - стойка им не требе :crying: )

Иначе единствения недостатък на тази стойка е, че е прекалено голяма и не е удобна за разнасяне.

Trysth марка нарочно няма да ти кажа(отиваш в първия магазин и питаш), но гледай да е стабилна и компактна, това е важно ако се разнасяш насам натам.И да не забравя, като пробваш стойката в магазина им кажи да сложат на нея най-скъпата китара която имат.Ако я сложат без много разправия, то можеш да си сигурен, че стойката е стабилна.

Отговорено

Нещо във Варна някой знае ли да ми каже, че нямам никакво време да обикалям по магазините. Мерси предварително.