Rammkopf Отговорено Август 25, 2008 Автор Отговорено Август 25, 2008 (Редактирано) На стария бас си бях сложил от неръждавейка.Лазерно ортязана по чаблон. Тя е магнитно неактивна и не влияе на адаптерите. На неръждавейка май не може да се запоява или трябва скъпа техника. За това използвах медна пластинка подпъхната под ламарината за да я заземя.Шумът намаля драстично. Друг е въпроса , че не ме кефише. Приличаше на баса на орк. кристал или нещо подобно. Може би ако се боядиса е по-добра идея А! И ламарина 2 мм е много дебела...най-малкото трябва да и се направи фасет по ръбовете. Ми ... толкоз са дебели таблата на "Оръженосците", измерени с окомера - към 2mm. Инак ор'гиналните "Калници", made in Hamerica, май имат табла по 3mm. Ако наистина неръждавейката е немагнитна, може да се замисля по-сериозно. И, както каза Overdrive, да е полирана до огледало - така си го представям. Обаче ми се чини пак, че ще тежи доста туй тенеке. Боядисването е ясно, то. Боя, лак, джиджавки ... материалът е под въпрос. И вероятно не се запоява, защото трудно се загрява, или е яко легирана с други боклуци. Ама като не мога да запоя жичката за таблото, ше я заваря с електрожена там. Фасет не може ли да се докара на лазер при самото изрязване на ламарината? Или т'ва много ще оскъпява обработката, щото ще им коства зверски усилия за минат с лазера по контура под 30 градусов наклон на лазера отвътре навън? Редактирано Август 25, 2008 от Rammkopf Цитирай
Overdrive Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 (Редактирано) По принцип и на алуминии не се запоява добре, но на потенциометрите се запоява - замасяваш корпуса на потенциометъра и пикгарда нали е свързан към него Всъщност така са почти всички китари. Ако е неръждавейка 1-1.5мм стига, за да не се прави ръба, няма да държи 100 кила я А пък за теглото колко ще тежи - 50-60 грама?? Редактирано Август 25, 2008 от Overdrive Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 Значи ще си търся оригинален, Fender-ски гард.Ако си със Скуаър ще ти се разминават дупките,иначе са по 40 лв май,не зн какво ти е на пласмасата,но на оригинален фендер за 34 год. нищо и няма. Цитирай
Rammkopf Отговорено Август 25, 2008 Автор Отговорено Август 25, 2008 Значи ще си търся оригинален, Fender-ски гард.Ако си със Скуаър ще ти се разминават дупките,иначе са по 40 лв май,не зн какво ти е на пласмасата,но на оригинален фендер за 34 год. нищо и няма. Приятелю, на Фендерите, вероятно, не им леят гардове от пластмаса за 2 цента на кило. Нали знаеш, че бай Китай не ебава качеството, ам' гледа да докара шукарен вид и да отика стоката за 5 лева? А за дупките ... ей ся ме разочарова. Значи съм за къстъм табло отвсякъде. Не съм мерил дали ще ми паснат отворите с оригинално табло, между другото, та те вземам надоверие! Моето е с 8 винта, не е с 11. Май тези бяха класическите? Или с 11-те бяха такива? Божей, забравил съм! Нейсе, ще направя снимка на таблото и ще ви покажа за какво иде реч и какво не му харесвам. Overdrive, днес ми мина през акъла, че като ше слагам метално табло, спокойно ше мога да го заземя през volume пота, а другите ще трябва да ги изолирам (т.е. да изиграя вариант, обратен на стандартния с пластмасовото табло). Ти пак ми наби кофата ей сега и на мен пак спойки са ми в главата! Ми, обичам да запоявам, к'во толкоз? Добре, сега имам друго въпросче, което ми се върти в главата цял ден. Има ли вариант вместо боя, да сложа някакъв винил? Имаше едни такива, дето десенът им имитира шарката по металния под на Икарус. С ракурс на така /// и още един на така \\\. Такова нещо, освен по поръчка отвън, продава ли се някъде по магазините? Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 Не знам що се пънете ...фендер вече са го измислили и го продават . Говоря точно за оригинален алуминиев пикгард от фендер американ делукс серията...тряба да се поръча и... гъзарията ще е пълна. примерче ей го още едно е па на тия китари ги слагат Ко ше ходиш по лазери и бояджии и т.н. нали парите не са от значение!? Цитирай
Tomov Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 Аз нали вечно трябва да съм контра Какво им се пънете на тез скуаери. И аз минах през това, то не беха ключове, адаптери, потенциометри, суич... и за к'во ? По-тънко ?! Да бе, да! Като ударя чертата, парите дето съм дал тук-там като се натрупат - ми аз бих си купил две афинити-та, или един по-висок клас скуаер. Не искам да прозвучи заядливо ама мноооооооого се писа по тоя въпрос - получаваш това, за което плащаш и винаги е по-евтино да си го купиш готово, освен ако не ти се губи допълнително време (което също е пари). Е ако ти се занимава обаче... Давай ! Цитирай
Rammkopf Отговорено Август 25, 2008 Автор Отговорено Август 25, 2008 EAmechaniX, парите не са проблем, но т'ва са 11-винтови решения. На мен ми трябва 8-винтово такова. Плюс т'ва, както Hillbilly спомена, възможно е Fender да не се кльопат със Squier. Т.е. да пръсна пари на вятъра за нещо, което ше ми виси за спомен на стената, а това вече ми е проблем. Голям. Tomov, напълно ми е ясно, че няма да задмина качеството на майсторски Strat, или дори на Fender Deluxe Stratocaster, правен на конвейер. Обяснявам мотивите си отново: 1. Китарата ми е подарък за юбилеен рожден ден и не искам / не мога да я продам - сантимент ми е! 2. Т'ва ми е първата китара въобще. Аз, както и Волф Хофман, вярвам, че един инструмент има душа и колкото повече свириш на него, толкова по-богата и колоритна става душата му. В този ред на мисли, китарата ми е с доволно колоритна и богата душа. 3. Squier, бидейки прилично евтин brand, предлагащ прилично качество за парите си, става за чудесна експериментална установка за ъпгрейди. Това е, което правя аз. Всичко това го върша от спортна злоба. Само и изцяло. И съм твърдо за евтините китари, защото те не са ЧАК такъв шит, както повечето съфорумци пишат. "Купи си нещо към 600-700 лева и нагоре, ей т'ва вече е добра китара, а не лайно кат' твойто!" Добре, де ... по времето, когато ми купиха тази китарка, аз бях тъпо студентче, на 20 годинки, не работех и за мен 380 лева си бяха МНОГО пари (те ся за толкоз ше ми дойдат само 2-та адаптера за нея ... ама пак не са малко пари! ). Мога ли аз да извадя 600-700 лева? Не. 'Ко прайм тогаз? Ми ... много просто - отказвам се да свиря, щото нямам пари за хубава китара. Така се помага на мераклии музиканти в тоя форум, тъй ли?! "Мерси!", казвам аз на такава помощ! Вместо някой да ми се зарадва на тъпия и упорит ентусиазъм и да прояви интерес к'во ше стане след всичките тези ъпгрейди (трупате нови познания на чужд гръб и портфейл, най-малкото), тука някои хора почват да ми се пъчат с дебелите си китари и да ми обясняват, че т'ва не трябвало и онова нямало смисъл, па аз съм ебаси тъпакът тука във форума и по-добре да си намеря друга ра'ота. Недейте тъй! И аз съм си харесал някои китари в ценовия клас около 1600лв., но още не съм насочил поглед натам. Първо искам да си завърша проекта. После ще си купя дива метла за луди пари и ще ги сложа на чертата с "идеално гадния" Squier. И моля ЕДИНСТВЕНО за помощ чрез съвети. И труд не ви карам да влагате. Споделете що знаете, на мен всичко т'ва ми е добре дошло. ЕВАЛА на хората (те си знаят кои са), дето се отзоваха и ме напълниха с идеи, личен опит и т.н. Моля ви, не поставяйте на съмнение мотива ми. Просто помогнете и да видим какво ще стане. Благодаря отново! P.S.: Връщам се от купон и съм "леко" на градус, па зат'ва ми писна да си трайкам и си казах казването. То затуй и не ми остана време да си снимам гнилото табло. Ще гледам да е тез дни. Обещавам! Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 Нищо не пречи да вземеш орг. пикгард и да направиш по него нови дупки за винтовете. Цитирай
Rammkopf Отговорено Август 26, 2008 Автор Отговорено Август 26, 2008 Нищо не пречи да вземеш орг. пикгард и да направиш по него нови дупки за винтовете. И става ибаси циганията. Нищо не ми пречи да си взема пикгарда под мишничка и да вървя да меря, де. Другата седмица през отпуската ще си ходя по Варна. Там, в РФ, не може да нямат още гардове на склад ... Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 ^Ми, то и да правиш Скуайър на Фендер си е цигания Цитирай
Overdrive Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 аз доколкото знам един с друг пикгардите нямат общо - да не мислиш че ако купиш нов за твоя Фендер от 70те ще пасне? Цитирай
Rammkopf Отговорено Август 26, 2008 Автор Отговорено Август 26, 2008 ^Ми, то и да правиш Скуайър на Фендер си е цигания Не правя Скуайър на Фендер. Правя си Скуайър Страт custom. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 (Редактирано) Там, в РФ, не може да нямат още гардове на склад ... Нямат. И малко криво си разбрал помощта на някой хора ... Айде другата седмица като идваш по Варна се обади да обелим два лафа и да гътнем по бира ... гледам ,че си умно момче и мога да ти дам някоя насока ако нямаш нищо против. И моля ЕДИНСТВЕНО за помощ чрез съвети. И труд не ви карам да влагате. Споделете що знаете, на мен всичко т'ва ми е добре дошло. Обади се ...телефона ми го има на всякъде из форума ...да не го пиша сега ,че ше стане реклама. Поздрави ...и не прибързвай с решенията! Редактирано Август 26, 2008 от EAmechaniX Цитирай
Rammkopf Отговорено Август 26, 2008 Автор Отговорено Август 26, 2008 Там, в РФ, не може да нямат още гардове на склад ... Нямат. И малко криво си разбрал помощта на някой хора ... Айде другата седмица като идваш по Варна се обади да обелим два лафа и да гътнем по бира ... гледам ,че си умно момче и мога да ти дам някоя насока ако нямаш нищо против. И моля ЕДИНСТВЕНО за помощ чрез съвети. И труд не ви карам да влагате. Споделете що знаете, на мен всичко т'ва ми е добре дошло.Обади се ...телефона ми го има на всякъде из форума ...да не го пиша сега ,че ше стане реклама. Поздрави ...и не прибързвай с решенията! Нямам нищо против да обелим 2-3 лафа и да се налеем с бира по случай случая! Ще се радвам да поговоря с някого наживо по въпроса. Не прибързвам с решението. Затова и питам, мисля, цикля, търся, ровя спокойно ... па ше видим. Апропо, имаш лично. Поздрави! Цитирай
anonimized_8837 Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 здрасти! на баса съм си сложил метален пикгард. прочетох в темата някой също така беше напавил. бях пуснал тема в изработка и ремонт за баса си ма некои я е изтрил ... метал, защото пластмаса търсих търсих търсих, и ми писна. затва метал. върху плочката съм лепнал самозал. фолио. за екраниране - доколкото ми разбира тиквата добре съм се справил и не чувам проблеми. са вече с ква апаратура свиря е друг въпрос. пиши ми ако ти е интересно, с радост ще ти разкажа в подробности за пикгарда и направата му. Цитирай
Recommended Posts