Jump to content
Българският форум за музиканти

избор на струни - помощ


OtsirH

Recommended Posts

Здравейте хора, купих си басче от 1 човек от форума и сега искам да си купя струни за него, но какви да бъдат те нямам представа. На баса има 3 струни и едната е различна от другите две, но като слушам тази едната има много по-глух звук от другите две, не искам комплект като тази глухата. Гледах по нета някви по евтинки, че кесията се изпразни и dean markley - по 25 лв. та дали стават?

Редактирано от OtsirH
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички струни, след като посвириш на тях стават глухи. Тази твоята явно просто е по-стара от останалите. Аз си бича от край време с "Cobra" от 19 лв. и не се оплаквам, като за парите си са екстра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дийн Маркли са известна и реномирана марка, но все пак цената не предполага да са мега-яки колкото Елискир да речем. Аз съм имал такива струни, изглеждаха си супер. Не съм ги слагал на моя бас, защото джъткам с едни Д'Аддарио-та от бая време. Пък и нямам достатъчно добри и бас-ориентирани опит/апаратура/ухо, за да преценя точно разликите. Мисля, че за парите си ще са ОК. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, с риск да задълбоча терзанията ти ще ти кажа, че освен по цената и марката струните се различават по дължина, дебелина, грапави, гладки... :girl_cray2: Най-често използваните са дължина Long scale, дебелина 0'40 - 0'95(100) или 0'45 - 100(105). Elixir, които ти предлага съфорумникът Baby Thomas са много добри, но както знаеш хубавите неща не са евтини. Струните все пак са консуматив и след няколко опита ще знаеш какво ти пасва най-добре. Тук ще научиш повече http://www.juststrings.com/bassguitar.html Късмет :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм доволен от Ротосаунд - 38 кинта, Д,адарио , които май пак са толкова, изведнъж се скапват, и имат много гадно дрънчене, уж са звънки ама дразни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ей тая темичка - ЦЪК! - ще намериш доста подробна информация за марки струни и впечатления на хората от тях. Ползвайте търсачката бе, деца!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.