Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте хора, купих си басче от 1 човек от форума и сега искам да си купя струни за него, но какви да бъдат те нямам представа. На баса има 3 струни и едната е различна от другите две, но като слушам тази едната има много по-глух звук от другите две, не искам комплект като тази глухата. Гледах по нета някви по евтинки, че кесията се изпразни и dean markley - по 25 лв. та дали стават?

Редактирано от OtsirH
Отговорено

Всички струни, след като посвириш на тях стават глухи. Тази твоята явно просто е по-стара от останалите. Аз си бича от край време с "Cobra" от 19 лв. и не се оплаквам, като за парите си са екстра.

Отговорено

Дийн Маркли са известна и реномирана марка, но все пак цената не предполага да са мега-яки колкото Елискир да речем. Аз съм имал такива струни, изглеждаха си супер. Не съм ги слагал на моя бас, защото джъткам с едни Д'Аддарио-та от бая време. Пък и нямам достатъчно добри и бас-ориентирани опит/апаратура/ухо, за да преценя точно разликите. Мисля, че за парите си ще са ОК. :godbless:

Отговорено

Здравей, с риск да задълбоча терзанията ти ще ти кажа, че освен по цената и марката струните се различават по дължина, дебелина, грапави, гладки... :girl_cray2: Най-често използваните са дължина Long scale, дебелина 0'40 - 0'95(100) или 0'45 - 100(105). Elixir, които ти предлага съфорумникът Baby Thomas са много добри, но както знаеш хубавите неща не са евтини. Струните все пак са консуматив и след няколко опита ще знаеш какво ти пасва най-добре. Тук ще научиш повече http://www.juststrings.com/bassguitar.html Късмет :)

Отговорено

Аз съм доволен от Ротосаунд - 38 кинта, Д,адарио , които май пак са толкова, изведнъж се скапват, и имат много гадно дрънчене, уж са звънки ама дразни.

Отговорено

В ей тая темичка - ЦЪК! - ще намериш доста подробна информация за марки струни и впечатления на хората от тях. Ползвайте търсачката бе, деца!