Delyan Публикувано Август 13, 2005 Публикувано Август 13, 2005 Възможно ли е при различни струни да има осезателна разлика в чувствителността на piezo-то? Например някои струни да се чуват леко по-силно от други?
BlueZone Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 Ами струните са звучащо тяло, което произвежда вибрации, което логически води до заключението, че различни типове струни вибрират по различен начин, съответно с различна амплитуда и различна сила на обертоновете и тъй като при струнните инструменти първия хармоник е по-силен от основния тон, съвсем нормално си е да има драстични разлики.
pepislang Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 Ако ти е хубаво пиезото не би трябвало да е така.Явно има проблем!
Jordan_J Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 Възможно ли е при различни струни да има осезателна разлика в чувствителността на piezo-то? Например някои струни да се чуват леко по-силно от други? Не само, че е възможно, ами е много често срещан и нежелан факт - особено за акустични китари под средния клас. Те са с доста некачествени пиезо пластини и проблеми има много, наистина. От опит знам... Същото така и по-старите (дори маркови китари) също почват да издишат понякога. Аз съм имал този проблем вече няколк пъти. - Имам един акустичен CRAFTER - тя ми беше първата акустарка с пиезо. На нея 6 струна я нямаше никаква. Просто пиезото явно беше дефектно. - След това подобен проблем имах с KRAMER FERRINGTON - при него пиезото е с специални капсули, и вече не се произвжда (SHADOW, но не се сещам модела). Та 5 и 6 струна глъхнеха малко... Но тази китара е вече над 20 годишна и на това го отдавам... - Един приятел имаше копи на Ovation - Applause май се казваха. - при него пак 6 струна не се чуваше еднакво с другите. - Друг случай - веднъж ми подариха акустична YAMAHA F-301P, но не-озвучена. От друг познат намерих една друга строшена YAMAHA APX-6 (която беше озвучена и пиезото и преампа работеха перфектно, въпреки, че тялото беше размазано). Та - демонтирах преампа и го монтирах старателно върху другата акустарка. Тогава пак имах малко проблеми с нивата на които звучат различните струни (не бяха еднакви), но тогава се дължеше на не съвсем точно лягане на пиезо пластината в леглото на бриджа. Така че, трябва да локализираш проблема си за да видиш какво да правиш - да купуваш ново пиезо или на майстор да я дадеш да ти бутне бриджа. Макар че по принцип бриджа с пиезо пластината е АДСКИ НЕЖЕЛАТЕЛНО да се резбутват, пипап, шкурят , доизглаждат и т.н. Можеш да влоши още повече състоянието на китарата!! Така един колега развали един убийствен OVATION Viper, уж да му свали струните малко - и развали пиезото и баланса ... @иБобз също е прав като цяло, но съм сигурен, че ти имаш проблема за който говоря сега
Delyan Отговорено Август 13, 2005 Автор Отговорено Август 13, 2005 Благодаря много за помощта!!! Предполагам, че проблемът е последния описан от visiondann, тъй като посмъкнах струните и тогава се попояви този проблем. Преди това го нямаше. Не е нещо драстично, но ще трябва може би майстор да се намеси.
Korohulio Отговорено Февруари 13, 2013 Отговорено Февруари 13, 2013 (Редактирано) Възможно ли е при различни струни да има осезателна разлика в чувствителността на piezo-то? Например някои струни да се чуват леко по-силно от други? Не само, че е възможно, ами е много често срещан и нежелан факт - особено за акустични китари под средния клас. Те са с доста некачествени пиезо пластини и проблеми има много, наистина. От опит знам...Същото така и по-старите (дори маркови китари) също почват да издишат понякога. Аз съм имал този проблем вече няколк пъти. - Имам един акустичен CRAFTER - тя ми беше първата акустарка с пиезо. На нея 6 струна я нямаше никаква. Просто пиезото явно беше дефектно. - След това подобен проблем имах с KRAMER FERRINGTON - при него пиезото е с специални капсули, и вече не се произвжда (SHADOW, но не се сещам модела). Та 5 и 6 струна глъхнеха малко... Но тази китара е вече над 20 годишна и на това го отдавам... - Един приятел имаше копи на Ovation - Applause май се казваха. - при него пак 6 струна не се чуваше еднакво с другите. - Друг случай - веднъж ми подариха акустична YAMAHA F-301P, но не-озвучена. От друг познат намерих една друга строшена YAMAHA APX-6 (която беше озвучена и пиезото и преампа работеха перфектно, въпреки, че тялото беше размазано). Та - демонтирах преампа и го монтирах старателно върху другата акустарка. Тогава пак имах малко проблеми с нивата на които звучат различните струни (не бяха еднакви), но тогава се дължеше на не съвсем точно лягане на пиезо пластината в леглото на бриджа. Така че, трябва да локализираш проблема си за да видиш какво да правиш - да купуваш ново пиезо или на майстор да я дадеш да ти бутне бриджа. Макар че по принцип бриджа с пиезо пластината е АДСКИ НЕЖЕЛАТЕЛНО да се резбутват, пипап, шкурят , доизглаждат и т.н. Можеш да влоши още повече състоянието на китарата!! Така един колега развали един убийствен OVATION Viper, уж да му свали струните малко - и развали пиезото и баланса ... @иБобз също е прав като цяло, но съм сигурен, че ти имаш проблема за който говоря сега Колега, наличен ли е още преампа на Yamahata /APX-6/? Редактирано Февруари 13, 2013 от Korohulio
synchu Отговорено Февруари 13, 2013 Отговорено Февруари 13, 2013 След 7 години и половина на колкото е поста?
Recommended Posts