Jump to content
Българският форум за музиканти

Korohulio

Members
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Kitara

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Търговище

Korohulio's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ок, мерси, а дали е поставен заводски т.е. каква му е ролята?
  2. Колеги, сдобих се наскоро с една китарка страт тип, но ме смая, че реално няма "волуме", т.е. и 3-те врътки изменят звука, но не намалява /усилват/. Ето как изглежда: Нормално ли е да е така?
  3. Korohulio

    Piezo

    Не само, че е възможно, ами е много често срещан и нежелан факт - особено за акустични китари под средния клас. Те са с доста некачествени пиезо пластини и проблеми има много, наистина. От опит знам...Същото така и по-старите (дори маркови китари) също почват да издишат понякога. Аз съм имал този проблем вече няколк пъти. - Имам един акустичен CRAFTER - тя ми беше първата акустарка с пиезо. На нея 6 струна я нямаше никаква. Просто пиезото явно беше дефектно. - След това подобен проблем имах с KRAMER FERRINGTON - при него пиезото е с специални капсули, и вече не се произвжда (SHADOW, но не се сещам модела). Та 5 и 6 струна глъхнеха малко... Но тази китара е вече над 20 годишна и на това го отдавам... - Един приятел имаше копи на Ovation - Applause май се казваха. - при него пак 6 струна не се чуваше еднакво с другите. - Друг случай - веднъж ми подариха акустична YAMAHA F-301P, но не-озвучена. От друг познат намерих една друга строшена YAMAHA APX-6 (която беше озвучена и пиезото и преампа работеха перфектно, въпреки, че тялото беше размазано). Та - демонтирах преампа и го монтирах старателно върху другата акустарка. Тогава пак имах малко проблеми с нивата на които звучат различните струни (не бяха еднакви), но тогава се дължеше на не съвсем точно лягане на пиезо пластината в леглото на бриджа. Така че, трябва да локализираш проблема си за да видиш какво да правиш - да купуваш ново пиезо или на майстор да я дадеш да ти бутне бриджа. Макар че по принцип бриджа с пиезо пластината е АДСКИ НЕЖЕЛАТЕЛНО да се резбутват, пипап, шкурят , доизглаждат и т.н. Можеш да влоши още повече състоянието на китарата!! Така един колега развали един убийствен OVATION Viper, уж да му свали струните малко - и развали пиезото и баланса ... @иБобз също е прав като цяло, но съм сигурен, че ти имаш проблема за който говоря сега Колега, наличен ли е още преампа на Yamahata /APX-6/?
  4. За момента успях да изкарам звук през компа. чрез guitar fx box 2.6. Действително има латенция, сложих и asio4all и нещата доста се подобриха. Утре ще се занимавам с настройките на това asio4all. Но ми става интересно с какво ще подобри нещата въпросния Behringer ULTRA G GI100? Т.е. не ли по-добре да дам парите за по- добра саунд карта примерно? В какво се изразява ефекта от този DI BOX?
  5. Ок, начинаещ съм. Може ли да поясниш как правиш връзката към компа? Китара -> Behringer ULTRA G GI100 -> микрофонен вход на компа или нещо различно. За да се свири на комп само това достатъчно ли е (имам предвид хардуер, аз софуера ще си го намеря )?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.