Jordan_J Публикувано Август 17, 2008 Публикувано Август 17, 2008 (Редактирано) Досега разглеждах Solid State хард дискове. Много ми стана интересно, въпреки високата цена. Някой вече обзавел ли се е с това и какви са му впечатленията като скорост и надеждност ? Гледам, че предлагат IDE и SATA вариант. Много ми е интересно наистина ... Редактирано Август 17, 2008 от visiondann Цитирай
Nikifena Отговорено Август 17, 2008 Отговорено Август 17, 2008 -Приемущества - не правят суап файл на харда, нямат механика, малка консумация на ток. -Недостатъци - бавни са. Това е за сега Новите хардове са с 16мб кеш и имат доста голяма скорост - дето се вика технологиите се развиват. Хардовете с чипове още не са стигнали тази скорост, която дават нормалните хардове. Също така не знам колко години им е срока. Все пак и флаш паметта не е вечна Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 Това със суапа не мисля да е вярно. Това се прави не от харда или РАМ-та, а от ОС-а. Бавни? Гледах един тест преди време и някакъв SSD добитък правеше ЛИНИЯ на 100МВ/сек. по целия си обем. Ето това намерих с 3 клика - 32GB SSD & 60GB SATA (5400rpm): Ето ТУК още много инфо по темата. Цитирай
Jordan_J Отговорено Август 18, 2008 Автор Отговорено Август 18, 2008 (Редактирано) Четох характеристики за някои модели, при които дават до 120-130 МВ/сек при ЧЕТЕНЕ и 80-90 МВ/сек при ЗАПИС, което всъщност си е доста бързо. Явно тази характеристика зависи от изполваните чипове и влияе пряко върху цената Недостатъците са по-скоро, че са скъпи и че най-големите солид стейт дискове, които видях са 128 GB ... Все пак исках да знам ако някой ползва вече и има практически впечатления от тези продукти ... Редактирано Август 18, 2008 от visiondann Цитирай
Nikifena Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 Изглежда карам на стари знания. Поне преди време бяха бавни. Данчо прав си, че нямат голям обем. Това също е минус. Според мен солид стейт хард е на далавера на него да е уиндоуса, а не мп3тата и филмите, a за уин трябват някви си 20-40гб за суапа пак карам май на стари знания, но мислех, че нямат суап файл защото нямат време на местене на глави, и информацията се чете директно от флаша. Цитирай
Pif Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 Какво общо има между суап файл и време на достъп. Времето на достъп на практика е 0 - докато механичните са няколко милисекунди. Недостатъка е броя не четене-запис. Дават му няколко милиона пъти но напрактика доста често се повреждат. Единственният сеиозен недостатък засега е ненадеждността на записаните данни. Цитирай
Recommended Posts