~Ruin~ Публикувано Август 16, 2008 Публикувано Август 16, 2008 Какво е волта? ... знам че песните са разделени на такива но какво точно е ако има някой да ми обясни на какви части се делят песните... и коя кога се свири че доста се обърках с тия волти.. Цитирай
Slav Отговорено Август 17, 2008 Отговорено Август 17, 2008 Волтата е един вид алтернативен край. Ще ти дам пример : Любовен Романс от Гомез Такам, на 2 места имаме разделение на волти - в края на първия дял и в края на произведението. Виж края на нотния текст. Когато стигнеш до такта, който е ограден и номериран с 1, го свириш, след което имаш знак за повторение - повтаряш и когато стигнеш до същия такт го пропускаш и изсвирваш следващия такт, който е номериран с 2. Такт, ограден по този начин, се наричат волта. В този случай имаш 1-ва волта и 2-ра волта. Надявам се, че си разбрал за какво става въпрос, защото го обясних доста неясно. Цитирай
Amphibia Отговорено Август 17, 2008 Отговорено Август 17, 2008 (Редактирано) Надявам се, че си разбрал за какво става въпрос, защото го обясних доста неясно. първа и втора волта са един и същи такт, по принцип последния 8ми такт, след които винаги има повторение на 8те такта. първо се изсвирват 7мте такта с първа волта, при повторението се изсвирват 7мте такта с втора волта. Редактирано Август 17, 2008 от Amphibia Цитирай
~Ruin~ Отговорено Август 19, 2008 Автор Отговорено Август 19, 2008 До колкото разбрах свириш начлото каквото и да е то като стигнеш до волта свирш я после пак отначало и пак до 2ра волта... ако в началото има знак за повторение свиря го нали после след първа волта не свиря тва с повторението ами след него до втроа волта... (от ското се научих на ноти и такива извинявам се за грубоватите обяснения) вярно ли е тва което съм разбрал? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Попрочети малко за т.нар. на английски "Musical Directions". Tова са всичките тия знаци в нотния текст, които указват кое след кое се свири и дефакто определят структурата на произведението. Coda, Segno, blah-blah... Цитирай
Recommended Posts