marin_zhelezov Отговорено Ноември 2, 2008 Автор Отговорено Ноември 2, 2008 Онзи ден успях да си прибера барабаните в нас, свалих бойната кожа на един том и разгледах добре корпусът отвътре (снимки ще кача най-късно в събота). Ето идентична снимка от нета: Прави впечатление релефният корпус. Раздуших малко с Google - покритието е от фибростъкло от вътрешната част на томовете (затова и на сета пише Wood-Fiberglass). От това следват 2 неща - 1. че е яко винтидж (тези сетове са произвеждани през 70те години на 20ти век) и 2. това обяснява силното му звучене. Общо-взето смисълът на това покритие е да засили volume-то на самия барабан. Обяснимо е - през 70те години са излизали всякакви гъзарийки за различните инстументи в рока и естествео барабаните не са останали назад - търсело се е начин да се направят максимално силни и шумни (луди години). То се вижда и от тогавашната мода с големите томове. Цитирай
vihro Отговорено Ноември 4, 2008 Отговорено Ноември 4, 2008 Остава само със здраве да си свириш на тях Цитирай
lavalava Отговорено Ноември 9, 2008 Отговорено Ноември 9, 2008 Доста интересна комбинация са измислили.А дали е възмоно да се махне това фибростъкло без да се прецака корпуса,щото мисля че ще подобри звука.Най-вероятно ще поомекне и разбира се ще му падне силата де. Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Ноември 9, 2008 Автор Отговорено Ноември 9, 2008 (Редактирано) Не мисля, то фибростъклото е смесено с дърво в една плетеница като мозайка от вътрешната страна, а и няма смисъл. Тези сетове най-малкото са си с историческа стойност, вече не се произвеждат такива, пък и звукът си е доста приятен - много силна атака, каквото се е изисквало за рок сцената през 70те години, когато са били на мода. Пък и съм забелязал, че дори неозвучен и с ниско настроени томове сета пак пробива през разните му там дистошъни мисторшъни С две думи - джангър на макс. ПП: Все още нямам възможност да кача снимките на корпусите. При първа възможност ще го направя. Редактирано Ноември 9, 2008 от marin_zhelezov Цитирай
Recommended Posts