Jump to content
Българският форум за музиканти

Корпуси на барабани


Recommended Posts

Онзи ден успях да си прибера барабаните в нас, свалих бойната кожа на един том и разгледах добре корпусът отвътре (снимки ще кача най-късно в събота).

 

Ето идентична снимка от нета:

 

1fb1461g5ZZZZZZZZZ8ad747b1f14959d1c2c.jpg

 

Прави впечатление релефният корпус. Раздуших малко с Google - покритието е от фибростъкло от вътрешната част на томовете (затова и на сета пише Wood-Fiberglass). От това следват 2 неща - 1. че е яко винтидж (тези сетове са произвеждани през 70те години на 20ти век) и 2. това обяснява силното му звучене. Общо-взето смисълът на това покритие е да засили volume-то на самия барабан. Обяснимо е - през 70те години са излизали всякакви гъзарийки за различните инстументи в рока и естествео барабаните не са останали назад - търсело се е начин да се направят максимално силни и шумни (луди години). То се вижда и от тогавашната мода с големите томове. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста интересна комбинация са измислили.А дали е възмоно да се махне това фибростъкло без да се прецака корпуса,щото мисля че ще подобри звука.Най-вероятно ще поомекне и разбира се ще му падне силата де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, то фибростъклото е смесено с дърво в една плетеница като мозайка от вътрешната страна, а и няма смисъл. Тези сетове най-малкото са си с историческа стойност, вече не се произвеждат такива, пък и звукът си е доста приятен - много силна атака, каквото се е изисквало за рок сцената през 70те години, когато са били на мода. Пък и съм забелязал, че дори неозвучен и с ниско настроени томове сета пак пробива през разните му там дистошъни мисторшъни :hysterical::greenball::D

 

С две думи - джангър на макс. :)

 

ПП: Все още нямам възможност да кача снимките на корпусите. При първа възможност ще го направя. :)

Редактирано от marin_zhelezov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.