Roshaff Публикувано Август 14, 2008 Публикувано Август 14, 2008 Не знам дали подобна тема не е правена преди.Опитах с търсачката,но нищо не излезе,така че предприемам действия... Значи,целта на тази тема е хора като мен,които се затрудняват с правенето на личния си саунд (китара/бас),да получат повечко информация,някой съвет относно как да извлечем максимално добър звук от процесорите от серия GT на BOSS. Може би не знам как да търся,но не намирам много в нета за по-старите продукти,в моя случай GT6. Имам този процесор от 2003 (мисля) и все още се чудя как да го накарам да свири добре.Всяка информация е добре дошла-готови пачове,правилно подреждане на веригата от ефекти,параметри на ефектите,нива,всичко,което се сетите и искате да споделите... Убеден съм,че има и други хора с моя проблем. Да обобщим,пишете всичко,което знаете за GT серията на BOSS Започваме с GT6 Благодаря на всички предварително!!! Цитирай
synchu Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 ...Може би не знам как да търся,но не намирам много в нета за по-старите продукти,в моя случай GT6. .. Има доста теми и във форума. Иначе: http://www.bossgtcentral.com Има всичко - софтуер, документация, бленди, форум И няма смисъл да дублираме сайта тук. Цитирай
Roshaff Отговорено Август 14, 2008 Автор Отговорено Август 14, 2008 (Редактирано) Ами,току-що прегледах този сайт и пак не намирам нищо за GT6,освен описание на това колко е добър и какво има в нвго... Редактирано Август 14, 2008 от Roshaff Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 (Редактирано) Е, какво друго да има? Описание на това дали ще ти хареса на теб ли? ПС: А щом го имаш даже, какво да говорим.... връткаш, гласиш и това е. Пусни запис да те чуем, пък може и да познаем кое в звука не е ОК. Редактирано Август 14, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
synchu Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Е виж тук де. http://www.bossgtcentral.com/forum/ Освен това на централното меню като го разцъкаш, много от съдържанието е за ГТ-6. Разцъкай малко Цитирай
Roshaff Отговорено Август 14, 2008 Автор Отговорено Август 14, 2008 (Редактирано) Да,правилно.Май трябва да си прегледам очите. Благодаря!!! Ас въртене на копчалъците колко съм опитвал,олеее ужас.Колеги,просто не ме бива в това явно,нищо не вдявам от правене на саунд.Всъщност вкъщи ми се струва,че не звучи идеално зле,но на репетиция е тотално мазало в общия саунд.Ми,такива работи... Да запиша нещо,а?!Ок!Сядам веднага.Всъщност,имам доста стари неща.Сега ще кача нещо и ще сложа линк. Все пак да махна ли темата?Явно е излишна Редактирано Август 14, 2008 от Roshaff Цитирай
Valserp Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 По принцип звукът, който си правиш в къщи и ти звучи добре, почти няма как да ти звучи добре и на репетиция, когато всички останали инструменти са на живо. Нормално е да ти трябват повече среди, малко по-малко ниски, за да не мажеш толкова, малко повече високи за по-отчетлива атака; възможно е да има нужда и от по-малко гейн. http://uk.youtube.com/watch?v=TQanVdQPAMg - ей тук става дума за усилватели, но все пак... - пича казва, че си има два вида настройки - една за свирене вкъщи и една за свирене с бенда. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Прекалено многото високи честоти е нещото, което съсипва звука в най-голяма степен. Докато когато е рпекалено басово, или прекалено среднисто, това звучи небалансирано, когато високите са много, освен досадно съскане нищо не се чува. Проблема не е само в еквилайзера. Сериозно усиления китарен говорител си вкарва достатъчно хармониции сам, в резултат на изкривяванията, които той прави. Освен това крайното стъпало е след еквилайзера, а то също внася изкривявания. При много силно свирене, при което усилвателите са в помешението на свирещите не се сещам за решение, което да понамали дразнещите високи честоти, освен примерно един чаршаф, метнат върху усилвателя... Цитирай
Roshaff Отговорено Август 14, 2008 Автор Отговорено Август 14, 2008 Добре,сложих няколко нещица тук: www.myspace.com/quakebg Тези са записвани отдавна 6струнката ми - Ibz RG 470 директно в саунд катата-Creative 24live,сега съм с M Audio.Саунда на тези откъсчета не е зле,мисля.Ма 7 струнката ми е истинския проблем,а уж е със същите адаптъри.Ще запиша и ще кача Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Не ми звучи зле на мене... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Ами аз чух звука ти на репетиция Първо - беше се включил в по-лошия усилвател - Marshall-ът си е друга работа, а и кабинетът му е по-хубав. (Питай Стефан с каква конфигурация са говорителите на този, който е от страната на пулта - ще се изумиш ) Второ - имаше прекалено много високи и прекалено малко среди, пробвай да си поиграеш със средите и високите, иначе беше на правилен път. Имаше и много драйв. Би трябвало да знаеш, че по-ниските настройки (и съответно седемструнните китари) не се нуждаят от много драйв, звучи си достатъчно брутално, а и с по-малко драйв излизат по-чисти тонове, особено ниските Ре, До, Си... Да не говорим за солата и лъжлата лекота, с която се свирят сола с много драйв. Аз свиря с драйв на 3 от 10, условно казано и съм с 11ки в Ре. Цитирай
Roshaff Отговорено Август 14, 2008 Автор Отговорено Август 14, 2008 Хахахахахаха,вярно.Сега се сещам,като ти видях снимката,че беше скоро при Чефо :):) Мерси за съвета,ще пробвам. Цитирай
Roshaff Отговорено Август 15, 2008 Автор Отговорено Август 15, 2008 (Редактирано) Така,качих и един риф,който записах вчера със 7струнката.Това вече е драма.Значи,да обясня по-добре,6струнката ми е велика,7мицата е друга порода.Уж са с еднакви адаптъри(без единичния,който играе много съществена роля в моето свирене,най-коравия саунд го вадя с него,седмицата е с HH.Ще слагам Di Sonic i Blaze,ма не много скоро).Ползвам и същите пресети на Боса.Айде сега,къде бъркам?!?!?! Евтиме,помагай,ти си добър човек Редактирано Август 15, 2008 от Roshaff Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 (Редактирано) Е, очевидно разликата идва в разликата в звука на двете китари. Носили са ми 7-струнни Ибнез китари, които имаха доста замазан звук на бридж адаптера. Не знам дали при твоята китара е това проблема. Оправях проблема с пренавиване на бридж адаптера. Забелязал съм, че ако свири човек с дисторшън, когато се разменят бридж и нек адаптерите, на бридж звучи по-бистро(но малко се нарушава баланса между силата на 2-та адаптера). Не знам дали това е твоя проблем. Ако с 6-струнката звучиш по-отсечено и ясно(не само на твоя процесор, но и на други ампове), а със 7-струнката звука ти е по-замазан, има шанс адаптерите да са ти много мътни. Каква ти е 7-струнката? Мисля че тази, при която проблема със омазването беше най-забележим беше RG7421 PS:Аха, то в подписа ти пише.... ами де да знам. Редактирано Август 15, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Roshaff Отговорено Август 15, 2008 Автор Отговорено Август 15, 2008 Май отново си прав :) Ibanez RG1527 е седмицата Бриджа е мътен,нек-а глъхне.Вдигнах ги малко и е по-добре,ма днес ще я нося на Диката да и хвърли един поглед,като цяло.Нова е и има нужда от центровки,което не променя решението ми да я въоръжа с DiMarzio.Оставам с впечатленнието,че един инструмент трябва да остарее,че да звукне.И другата ми беше някак си калпава,когато беше нова-2000 година,с времето започна да звучи различно. Значи какво се оказва,аз го търся в процесора,а проблема е в китарата? Колко Цитирай
Recommended Posts