gggttt Отговорено Август 16, 2008 Отговорено Август 16, 2008 няколко красиви неща http://www.youtube.com/watch?v=stWPxV-_O1E...feature=related http://www.youtube.com/watch?v=qa0Z6g1XJkU http://www.youtube.com/watch?v=8jCVK5gdbdE...feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Jgm3Wy11FIs...feature=related http://www.youtube.com/watch?v=0Wddtne7KSs...feature=related http://www.youtube.com/watch?v=nl-wRbJoWVA http://www.youtube.com/watch?v=_pY08e_tdtA и т.н. и малко веселба http://www.youtube.com/watch?v=2IQ_Ejhsd_g...feature=related и т.н. Цитирай
zombie Отговорено Август 16, 2008 Автор Отговорено Август 16, 2008 Леле, ей сега гледах една верисия на Токата и Фуга... (по скоро само Токата ) Ей ви го... Цитирай
mike_portnoy Отговорено Август 16, 2008 Отговорено Август 16, 2008 Леле, ей сега гледах една верисия на Токата и Фуга... (по скоро само Токата ) Ей ви го... Жестоко!!!! Нечовек!!!! Цитирай
The-Drummer Отговорено Август 17, 2008 Отговорено Август 17, 2008 Хахаха забелязах,че някои хора тук си мислят класическата музика за боза.Аз много се кефа на Бах,защото мн развива музиката в един музикант.Иначе лично много харесвам втори концерт на Рахманинов,на Шопен двата революционни,октавовия етюд,на Лист-Мефисто валс и още доста ама сега не се сещам. ПС:всеки уважаващ себе си музикант трябва да познава поне малко класиката Айде със здраве Цитирай
fusion Отговорено Май 7, 2009 Отговорено Май 7, 2009 (Редактирано) Я да живнем малко тая тема Аз много се кефа на Бах,защото мн развива музиката в един музикант. Толкова си прав Но както и да е, не пиша заради това изречение, а заради това: ПС:всеки уважаващ себе си музикант трябва да познава поне малко класиката Мое мнение: всеки уважаващ себе си музикант трябва да познава класиката дотолкова, колкото напред иска да стигне. Специално в музиката не виждам движение напред без да познаваш това назад. Има причина да се назовава класика. Съгласен съм и с още нещо, което се каза, но е много назад и ще ме извините, ама няма да го цитирам Ставаше дума за звукът на пианото. По-красив е от всички синтезирани звуци, които съм чул. Но за всяко нещо си има място и пианото не е универсално звучене. Има места, където трябва "Оувърдрайв на 11", но в 99% от тези случаи специално аз получавам стомашно разстройство. Само ми е чудно защо преди музиката не е имала такива изродени разклонения както в последните години... Отново казвам - нищо против никого, просто си говоря... Редактирано Май 7, 2009 от fusion Цитирай
zombie Отговорено Май 8, 2009 Автор Отговорено Май 8, 2009 Като никога реших да вляза в раздел Клавишни и какво да видя - старата ми темичка най - отгоре Както и да е. Fusion говореше за звука. Всеки инструмент си има/намира мястото. Факт е , че класическото пиано си има един незаменим звук. Иначе по класическите концерти щяха да свирят с "роланд ***" и т.н. Относно познаването на класическата музика - на същото мнение съм, всеки, който иска да нарече себе си пълноценен музикант, трябва да се е запознал с класиката. Това е като... как да кажа, да учиш Немски език примерно, а да не знаеш какво е Германия. Мисля си да спра до тук, понеже си спомням ефекта от самото създаване на темата. Все пак ще се радвам,ако някой реши да изкаже пълноценно мнение. Хайде, поздрави Цитирай
rmladenov Отговорено Май 18, 2009 Отговорено Май 18, 2009 (Редактирано) Според мен звука, който вади пианото не може да се постигне със синтезатор. Съгласен съм с мнението от предходния пост, че той е незаменим. Тук съм се опитал на една Yamaha да изсвиря Лунната соната: http://www.vbox7.com/play:490b4c1d Аматьорско изпълнение Редактирано Май 18, 2009 от rmladenov Цитирай
luppo3 Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 --- ами във века на чиповете сме а не на дървения клавесин --- е как да започнеш с джиджафки като не можеш да си ги позволиш, то просто си принуден да си на пиано Какви произведения сте свирили --- то стана изпит в консерваторията (Бах, Шопен, Бетовен и т.н.) --- е това ли е само ценната и хубава музика въпреки всички бленди, ефекти и всичко, което съществува днес на пазара, класическото пиано си остава с един от най-хубавите звуци. Как смятате вие? --- ето как смятам. пристрастието ти отнема разума Поздрави и много усмивки! --- трудно ще се усмихнеш сега Марина --- И с какво превъзхождат съвременните чипове класическото пиано? С това, че на тях може да "свири" всеки свирач (дори тези, които се правят, че свирят - могат да се намерят във всяка кръчма - пускат да свири midi-то и толкова, докато на класическо пиано - свирят само можещите. За "джиджафките" - въобще не е вярно,че са по-скъпи от пианото! Нали има и пиана за по 5000 лева (и много, много по-скъпи), както и "джиджафки" за по 300 лева... Кой е казал, че ще ме принуждават на пиано - може просто да чувствам колко е по-хубаво и стилно от синтезатора... Колкото за консерваторията - за да влезеш се искат умения... За Бах и прочие - дали това е само ценната и хубава музика? Всеки знае, че класическите музиканти са на най-високото стъпало в йерархията на музикантите (от тук - пак въпроса за "джиджафките" и пианото...). Ако на zombie й е трудно да се усмихне,на мен няма да ми е трудно - ще се усмихна на добрия й вкус. Цитирай
luppo3 Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 "Аз не съм голям фен на класиката, не знам защо толкова я превъзнасят," --- ето, доближи се до целта. класиката е...........пропаганда, тя е оръжие използвано срещу нас и другите поробени народи. стана много антиглобалистично но фактите говорят това. и не че класиката е лоша а се използва от лошите срещу нас. как? налага се на сила понеже за всеки народ тя е странна и чужда музика. и ето кое е лошото. тя се обявява за по ценна и по висша от всяка музика на даден народ и по този начин народната музика , не само българската, се принизява като долна, срамна недостойна, унизена. и от първи клас започват да ти промиват мозъка с пианото. как? ами ти не учиш пиано, ти учиш класическа музика и западен мироглед. както примерно с бойните изкуства. не учиш да се биеш а направо ставаш "покръстен" китаец или японец също така простите народи са ги учили на четмо като четат не буквар а библията. ето така ти не учиш просто четене а учиш библия т.е. докато учиш уж едно те покръстват и им ставаш роб. така прави запада във всички сфери. това е война, идеологическа или нещо като духовна. то е като християнството, няма нужда да превземаш телата на хората с бой, превземи душите им, и ще ти се поклонят и телата им пред "великата класическа музика" а после и пред президента за това казвам че класическата музика е пристрастие т.е. накарали са те да я харесваш макар и понякога де не ти изглежда разумно всяко нещо само по себе си не е нито добро нито зло. с нож се убива и с нож се прерязва въжето на обесения и го спасяваш. т.е. лоши са делата на човека който използва даден инструмент. това не е оф топик(още една наложена насила дума) това е тема за музиката и нейното много важно свойство. голямото и влияние в живота ни или по точно голямото и влияние което се използва умишлено в наша вреда върху живота ни. и сега да не я ли слушаме. ами щом не е нито зло нито добро, си слушаш това което ти харесва и спокойно си казваш за други произведения че са голям боклук, но това е трудно защото вече една невидима власт не ти го позволява. ако е така, значи си поробен. всичко това важи и за другите западни стилове не харесвайте защото са ви казали че е хубаво аз харесвам от класика до техно и от народна до метъл но не и да съм металист който не признава нищо друго особено чалгата Явно се заинтригувах доста щом взех да отговарям. Изразявам пълно несъгласие. Мен лично абсолютно никой не ме е карал насила да харесвам класиката - не харесвам всичко в нея, харесвам определени произведения и композитори, има и такива произведения, които дори да не обожавам, ги уважавам, защото разбирам замисъла им и то не защото някой ме е накарал. Ако не разбираш нещо - много ясно, че няма да го харесаш (това не означава и че непременно трябва да харесваш нещо, за да те смятат за по-разбиращ...) Много ми е странна гледата ти точка. Тук кой ти е казал насила да харесваш нещо? Защо свързваш харесването на класика с принизяването на българския фолклор?! В темата изобщо няма нищо такова. Вероятно нарочно изопачаваш нещата (нямам ни най-малко намерение да се заяждам, просто изказвам мнението ми). Имайки предвид изказванията ти за класическата музика, изобщо не вярвам, че я харесваш. Освен това не може истински да харесваш от класика до техно. Класиката е на съвсем различно ниво от техното... Цитирай
luppo3 Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 ***кажи поне каква музика слушаш за да знаеме кое е правилно и кое не вече писах но пак ще повторя аз харесвам от класика до техно и от народна до метъл и не съм като металистите който не признава нищо друго особено чалгата ***Момичето много хубаво си зададе въпросите в темата, ти започна да се заяждаш с момичето се разбрахме даже се извиних ***много Велики Български композитори които явно са били под влиянието на загниващия капитализъм не казвам загниващ, както виждаш и аз харесвам музиката на капитализма но казвам че е поробващ възгледите ни историята (музиката, възгледите) се пишат(налагат) от победителите а ние сме победени вече шест века и аз споделям част от това което съм открил в поробените ни мисли ***Петко Стайнов, Любомир Пипков, Панчо Владигеров както виждаш тези хора все отиват на запад и биват обучавани от западни преподаватели а панчо е и евреин(в смисъл той си е с друга култура, не победителите ) т.е. това потвърждава думите ми че ни се налагат възгледи (чужди) а не ние да им налагаме наши, ако ще е народно хоро то трябва да е пречупено през техния мироглед и само тогава ще е елитно, а защо да не е ако ще е техен валс да е направен в чалга стил това стана много смешно, и естествено ще се счита не за елитно а за просташко. ето ти унижение от победител към победен а за валса не се тревожи. ако бяхме империята завладяла америка, щяха да си тропват хорце и нямаше да се усещат че нещо е нередно а даже ако някой кажеше че хорцето не е елитно, щяха да му скочат в форума, но думата форум щеше да е примерно говорилня, нали уж българите щяха да са населили америка че и затова щяха да тропат хорце ***Какви пристрастия те гонят твоите пристрастия ме гонят, и искам ти и всички българи вместо пристрастна да имат безпристрастна преценка към музиката и всичко останало ***какви са тия размътени мисли и измислици да бяха преди време размътени, вече се поизбистрят, но както виждаш е трудно щото другите пак искат да ме върнат в гьола ***ти си член на АлКайда как научи тази дума? тя лоша ли е или хубава? да не би да си гледал телевизия? може би американска? ти си бил много вярващ, каквото ти кажат там и е истина?!?! по добре вярвай в христос а той е казал "Мъдростта е по-добра от скъпоценни камъни" като човек е евреин но като бог си е бог на всички народи Ама много странни мнения изказвате. Личи се, че не познавате класическата музика (не целя да ви обидя ни най-малко). Какво общо има класиката с войната, която уж води запада? Ако САЩ примерно води духовна война, нали Германия си е отделна държава? И нали големи класически композитори има и руснаци... Да не говорим за огромното количество талантливи класически изпълнители, които са азиатци... Това е то, като се развиват философии, без да се познават нещата. И защо да е лошо, че големите ни български композитори са се обучавали на запад? Нали все от някъде е трябвало да се научат! Ами дай тогава да си стоим прости и неуки... Цитирай
zombie Отговорено Юни 21, 2009 Автор Отговорено Юни 21, 2009 Истината (поне за мен е ), че за да стане един музикант пълноценен такъв, трябва да е минал през класиката и доста други неща/стилове. Колкото повече се ограничава човек и слага капаците, толкова по - ограничена е и музиката му. Защото за да можеш да четеш, а в последствие и да пишеш, трябва да познаваш азбуката. А отделно, както Fusion каза, името "Класика" не случайно е такова. Всичките тея конспирации и т.н., които се намесиха в темата, според мен са излишни. Говорим за музика, жалко, че обикновено се обръща повече внимание на страничните неща... Хайде, усмивки и хубав ден! Цитирай
Slav Отговорено Юни 21, 2009 Отговорено Юни 21, 2009 (Редактирано) Помня, че свирих Одата на радостта, Лунната соната, Баладата за Аделина, etc., но убий ме - нищичко от това не помня сега ... Това са разкошни мелодии, които винаги пораждат доста силни чувства у мен. Тези дни трябва да седна и да си припомня всичко, което знаех. Имам тонове нотни листи тук. Вече свиря неща от рода на Highway Star и прочие. Пианото като класически инструмент винаги ми е било голяма слабост ... Независимо колко як клавир имаш, съвсем друго е усещането. За мен двата най-хубави клавишни инструмента си остават класическото пиано и хамънд органа. П.П. - ^ Чувал съм, че добрият музикант свири всякакви стилове, а великият - само един. Но предполагам, преди това е минал през всички други, за да разбере кой точно е неговият. Редактирано Юни 21, 2009 от Slav Цитирай
zombie Отговорено Юли 9, 2009 Автор Отговорено Юли 9, 2009 Е то такива "велики" има мноооого ... и не само при клавишните. Но виж, ВЕЛИКИ са много малко. Няма начин просто да не са минали през класиката преди това Цитирай
acc Отговорено Юли 11, 2009 Отговорено Юли 11, 2009 Хм, прочетох повечето отговори на въпроса ти Изглежда че този форум някак по подразбиране се отнася за хора които не се занимават с класическа музика, но това не е така Аз пък се занимавам с класическа музика, че даже се и изхранвам от това, кога по-добре, кога по-зле ) ВЪпроса ти с какво сме запоюнали, ще го подмина с усмивка, щото аз не съм приключил с темата все още. Й.С. Бах В А Моцарт Поздрави Цитирай
Recommended Posts