Jump to content
Българският форум за музиканти

Ел. китара по-добрия вариант?

sboy

Recommended Posts

Значи разполагам с 350 лева и се колебая, да си купя китара за 350 лева и да си свиря с компа (жак кабела в соунд картата,естествено с приставката).Или да си купя китара за 150-180 лева и с другите пари да си купя кубе дисторжън и т.н.там усилвате ли ли и аз нз какво ( не ги разбирам начинаещ съм). Та въпросът ми е кое е по добре? компа ще използвам като процесор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 42
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Директно в компютъра не става трябва ти едно междинно нещо да ти оправи импедансите, а е добре да имаш и хубава звукова карта пък тея неща струват пари.

Мисля, че по-добре като звучене ще е някво комбо на старо да си вземеш за 100 кинта и китара за 250.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става е относително - колкото за вкъщи става.

Работата е там,ч е за да свирриш без голямо закъснение ти трябва някаква звукова карта, поддръжаща ASIO, или външно устройство за китара на USB като JamLab ,например.

Най-евтината саунд карта, която става за подрънкване вкъщи е нещо от Audigy серията, и то не от малките платчици, а от големите. Варианта JamLab също никак не е лош, и е вече някакво полупрофесионално решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цялата работа с компа ще ти попречи да се научиш да усещаш китарата и смятам, най-добрият вариант е да си вземеш китара за 350 лв, да блъскаш "на сухо" известно време и тогава да взимаш кубе.

Вариант е и да я "завреш" в някое старо радио, уредба, магнетофон, грамофон и каквото има около теб :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре изчакай докато събереш към 500-600 лева, та да си вземеш нещо прилично :hysterical:. Щото за 350 лева, освен на старо не знам как ще си намериш китара, пък и кубе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, вземи си по-хубава китара! След месец-два ще събереш още 120-130 лева за някое малко кубе, но ще имаш сносна китара. А иначе ще имаш гадна китара и гадно кубе, и после ще трябва да ъпгрейдваш и двете...

Мога да те уверя, че хубавата китара е много голям, да не кажа основния фактор от към техника в това колко бързо ще се научиш да свириш и до какво ниво. Не прави грешен и скъп компромис, докато се опитваш да минеш тънко!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Притеснявам се ако имам само китара без нищо друго мога ли да свиря?Като за начало не искам ефекти просто искам да посвирвам.Ще стане ако закача за уредба ,басбокс?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Естествено, че ще стане. Просто няма да звучи много добре, защото уредбите не са китарни усилватели и не са предназначени за това, но като за начало става.

Иначе ефекти можеш да си ползваш от компа. Има много софтуерни програми за ефекти - Guitar Rig, Amplitube, Revalver и прочие. Ако звуковата ти карта е гадна, ползвай Guitar FX Box.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Естествено, че ще стане. Просто няма да звучи много добре, защото уредбите не са китарни усилватели и не са предназначени за това, но като за начало става.

Иначе ефекти можеш да си ползваш от компа. Има много софтуерни програми за ефекти - Guitar Rig, Amplitube, Revalver и прочие. Ако звуковата ти карта е гадна, ползвай Guitar FX Box.

Благодаря :hysterical: искам и още да попитам,как ще стане с това апаратче за USB и колко парички струва.Май то ще е ефтиното решение :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж колко струва пакета на Squier - "Stop Dreaming, Start Playing", който включва китара и усилвателче(и колан май).

По принцип съм известен из форума като не особено голям обожател на китарите Squier, обаче този пакет е доста приличен за парите си(които, доколкото помня, беше около 400 кинта).

В пакета имаше Squier Afiinity, може би от агатис, но НЕ беше с 3 единични адаптера, ами с два единични и един двоен(хъмбъкер), което ти позволява да свириш както леки рокчета на синглите, така и по-тежки жици на двойния адаптер.

Пакета идва с усилвателче Bullet150, което има чист и драйв канал, които звучат доста приятно, а също така в ампчето има цифрови ефекти като ехо, хорус и реверберация.

Мисля, че е много добър вариант за начинаещи, и не знам дали има аналог(китара HSS+ ампче с чист/драйв канал и цифрови ефекти) за тия пари.

Не съм сигурен за цената, но можеш да я провериш.

http://www.woodbrass.com/PACK+BULLET+150+:...+-+METALLIC+RED

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки, че не е от кой знае какво значение, сподели ни каква музика изкаш да излиза изпод твоите ръце, кои китаристи ти харесват и евентуално кои марки китари са ти любими, ако има такива?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж колко струва пакета на Squier - "Stop Dreaming, Start Playing", който включва китара и усилвателче(и колан май).

По принцип съм известен из форума като не особено голям обожател на китарите Squier, обаче този пакет е доста приличен за парите си(които, доколкото помня, беше около 400 кинта).

В пакета имаше Squier Afiinity, може би от агатис, но НЕ беше с 3 единични адаптера, ами с два единични и един двоен(хъмбъкер), което ти позволява да свириш както леки рокчета на синглите, така и по-тежки жици на двойния адаптер.

Пакета идва с усилвателче Bullet150, което има чист и драйв канал, които звучат доста приятно, а също така в ампчето има цифрови ефекти като ехо, хорус и реверберация.

Мисля, че е много добър вариант за начинаещи, и не знам дали има аналог(китара HSS+ ампче с чист/драйв канал и цифрови ефекти) за тия пари.

Не съм сигурен за цената, но можеш да я провериш.

http://www.woodbrass.com/PACK+BULLET+150+:...+-+METALLIC+RED

Благодаря за предложението,това е най-добрия вариант сигурно,но... цената е далеч над 300-350 лева.

Доколкото поста на Dread, кефи ме Dragonforce,Metallica,Scorpions,Aerosmith и т.н. общо взето нямам точно определен стил слушам каквото ме кефи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходи ли в магазина да видиш дали цената е далеч над 350 лв?

Не просто видях линка ти.Но сега си мисля,точно такава китара ми трябва.Ще събера повечко пари и сигурно ще е тази.Ето друг линк (цената) http://www.guitarcenter.com/Squier-by-Fend...576-i1174771.gc

Едит: Къде в България я има да се продава?Откъде мога да си я купя,точно тази с 2 единични и един двоен адапрет?

Редактирано от sboy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове