sboy Публикувано Август 11, 2008 Share Публикувано Август 11, 2008 Значи разполагам с 350 лева и се колебая, да си купя китара за 350 лева и да си свиря с компа (жак кабела в соунд картата,естествено с приставката).Или да си купя китара за 150-180 лева и с другите пари да си купя кубе дисторжън и т.н.там усилвате ли ли и аз нз какво ( не ги разбирам начинаещ съм). Та въпросът ми е кое е по добре? компа ще използвам като процесор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cutthroat Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 Директно в компютъра не става трябва ти едно междинно нещо да ти оправи импедансите, а е добре да имаш и хубава звукова карта пък тея неща струват пари. Мисля, че по-добре като звучене ще е някво комбо на старо да си вземеш за 100 кинта и китара за 250. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 Не става е относително - колкото за вкъщи става. Работата е там,ч е за да свирриш без голямо закъснение ти трябва някаква звукова карта, поддръжаща ASIO, или външно устройство за китара на USB като JamLab ,например. Най-евтината саунд карта, която става за подрънкване вкъщи е нещо от Audigy серията, и то не от малките платчици, а от големите. Варианта JamLab също никак не е лош, и е вече някакво полупрофесионално решение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 Цялата работа с компа ще ти попречи да се научиш да усещаш китарата и смятам, най-добрият вариант е да си вземеш китара за 350 лв, да блъскаш "на сухо" известно време и тогава да взимаш кубе. Вариант е и да я "завреш" в някое старо радио, уредба, магнетофон, грамофон и каквото има около теб Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sboy Отговорено Август 11, 2008 Автор Share Отговорено Август 11, 2008 Не ми помагате особено значи това с компа няма да стане? Да си зимам кубе? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
prayer4eto Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 Най-добре изчакай докато събереш към 500-600 лева, та да си вземеш нещо прилично . Щото за 350 лева, освен на старо не знам как ще си намериш китара, пък и кубе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 Не, вземи си по-хубава китара! След месец-два ще събереш още 120-130 лева за някое малко кубе, но ще имаш сносна китара. А иначе ще имаш гадна китара и гадно кубе, и после ще трябва да ъпгрейдваш и двете... Мога да те уверя, че хубавата китара е много голям, да не кажа основния фактор от към техника в това колко бързо ще се научиш да свириш и до какво ниво. Не прави грешен и скъп компромис, докато се опитваш да минеш тънко! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sboy Отговорено Август 11, 2008 Автор Share Отговорено Август 11, 2008 Притеснявам се ако имам само китара без нищо друго мога ли да свиря?Като за начало не искам ефекти просто искам да посвирвам.Ще стане ако закача за уредба ,басбокс? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 Естествено, че ще стане. Просто няма да звучи много добре, защото уредбите не са китарни усилватели и не са предназначени за това, но като за начало става. Иначе ефекти можеш да си ползваш от компа. Има много софтуерни програми за ефекти - Guitar Rig, Amplitube, Revalver и прочие. Ако звуковата ти карта е гадна, ползвай Guitar FX Box. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sboy Отговорено Август 11, 2008 Автор Share Отговорено Август 11, 2008 Естествено, че ще стане. Просто няма да звучи много добре, защото уредбите не са китарни усилватели и не са предназначени за това, но като за начало става.Иначе ефекти можеш да си ползваш от компа. Има много софтуерни програми за ефекти - Guitar Rig, Amplitube, Revalver и прочие. Ако звуковата ти карта е гадна, ползвай Guitar FX Box. Благодаря искам и още да попитам,как ще стане с това апаратче за USB и колко парички струва.Май то ще е ефтиното решение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 (Редактирано) Виж колко струва пакета на Squier - "Stop Dreaming, Start Playing", който включва китара и усилвателче(и колан май). По принцип съм известен из форума като не особено голям обожател на китарите Squier, обаче този пакет е доста приличен за парите си(които, доколкото помня, беше около 400 кинта). В пакета имаше Squier Afiinity, може би от агатис, но НЕ беше с 3 единични адаптера, ами с два единични и един двоен(хъмбъкер), което ти позволява да свириш както леки рокчета на синглите, така и по-тежки жици на двойния адаптер. Пакета идва с усилвателче Bullet150, което има чист и драйв канал, които звучат доста приятно, а също така в ампчето има цифрови ефекти като ехо, хорус и реверберация. Мисля, че е много добър вариант за начинаещи, и не знам дали има аналог(китара HSS+ ампче с чист/драйв канал и цифрови ефекти) за тия пари. Не съм сигурен за цената, но можеш да я провериш. http://www.woodbrass.com/PACK+BULLET+150+:...+-+METALLIC+RED Редактирано Август 11, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dread Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 Въпреки, че не е от кой знае какво значение, сподели ни каква музика изкаш да излиза изпод твоите ръце, кои китаристи ти харесват и евентуално кои марки китари са ти любими, ако има такива? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sboy Отговорено Август 11, 2008 Автор Share Отговорено Август 11, 2008 Виж колко струва пакета на Squier - "Stop Dreaming, Start Playing", който включва китара и усилвателче(и колан май).По принцип съм известен из форума като не особено голям обожател на китарите Squier, обаче този пакет е доста приличен за парите си(които, доколкото помня, беше около 400 кинта). В пакета имаше Squier Afiinity, може би от агатис, но НЕ беше с 3 единични адаптера, ами с два единични и един двоен(хъмбъкер), което ти позволява да свириш както леки рокчета на синглите, така и по-тежки жици на двойния адаптер. Пакета идва с усилвателче Bullet150, което има чист и драйв канал, които звучат доста приятно, а също така в ампчето има цифрови ефекти като ехо, хорус и реверберация. Мисля, че е много добър вариант за начинаещи, и не знам дали има аналог(китара HSS+ ампче с чист/драйв канал и цифрови ефекти) за тия пари. Не съм сигурен за цената, но можеш да я провериш. http://www.woodbrass.com/PACK+BULLET+150+:...+-+METALLIC+RED Благодаря за предложението,това е най-добрия вариант сигурно,но... цената е далеч над 300-350 лева. Доколкото поста на Dread, кефи ме Dragonforce,Metallica,Scorpions,Aerosmith и т.н. общо взето нямам точно определен стил слушам каквото ме кефи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 Ходи ли в магазина да видиш дали цената е далеч над 350 лв? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sboy Отговорено Август 11, 2008 Автор Share Отговорено Август 11, 2008 (Редактирано) Ходи ли в магазина да видиш дали цената е далеч над 350 лв? Не просто видях линка ти.Но сега си мисля,точно такава китара ми трябва.Ще събера повечко пари и сигурно ще е тази.Ето друг линк (цената) http://www.guitarcenter.com/Squier-by-Fend...576-i1174771.gc Едит: Къде в България я има да се продава?Откъде мога да си я купя,точно тази с 2 единични и един двоен адапрет? Редактирано Август 11, 2008 от sboy Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts