Demiurg Отговорено Април 19, 2009 Share Отговорено Април 19, 2009 А да ви е хрумвало, че тоя палец може да се ползва за заглушаване на дръпнатата преди малко струна ? Аз моя го местя по струните, така че винаги да ми спира предния тон. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pandemonium Отговорено Април 21, 2009 Share Отговорено Април 21, 2009 (Редактирано) ^Аз моя палец обикновено го държа по адаптерите (то зависи от звука, който се цели). А специално за заглушаването - по удобно ми е да си качвам кутрето до бриджа и с него да заглушавам, докато с показалец и среден (евентуално и трети пръст, ама става мазало) бича триоли. Ако е невъзможно заради скоростта, оставям част от дланта върху струните, точно над седълцата. Към момента ми е противоестествено да слагам палеца пред другите пръсти по струните... Редактирано Април 21, 2009 от Pandemonium Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jino Silver_flamE Отговорено Май 2, 2014 Share Отговорено Май 2, 2014 Като много колеги, аз също често подпирам палеца си на адаптера, но не винаги.В зависимост от това на коя част от струната свиря, палеца ми се озовава също така подпрян на грифа, или просто "залепен" за тялото на баса.Като цяло смятам, че ако си "закотвим" палеца на едно място, после се налага твърде много "чекнене" на ръката насам-натам.Смея да отбележа, обаче, че свиря на P-bas, което значи че имам само един адаптер, който е повече или по-малко центриран. Прдполагам, че ако имах втори, който се намираше по-близо до бриджа, щях да ползвам и него за опора, вместо да се залепям за тялото, когато свиря по-назад по струните. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spd7693 Отговорено Май 2, 2014 Share Отговорено Май 2, 2014 По подразбиране палецът не трябва ли да се ползва за най-дебелата струна? Наскоро и аз почнах да дрънча на бас (като си играем в бандата с чуждите инструменти ) и си слагам пръстите по същия начин като на акустичната китара, затова ми е интересно да го разбера правилно ли е само с палеца да се дърпа най-горната струна? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Май 2, 2014 Share Отговорено Май 2, 2014 Няма подразбиране. Палците, както и останалите пръсти вършат все повече и по-разнообразна работа с напредването в инструмента. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
evernas Отговорено Май 7, 2014 Share Отговорено Май 7, 2014 (Редактирано) Ето един блестящ пример от един блестящ басист. Редактирано Май 7, 2014 от evernas Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PlamenM Отговорено Май 7, 2014 Share Отговорено Май 7, 2014 Палецът си е пръст като всеки друг Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spd7693 Отговорено Май 7, 2014 Share Отговорено Май 7, 2014 А да ви е хрумвало, че тоя палец може да се ползва за заглушаване на дръпнатата преди малко струна ? Аз моя го местя по струните, така че винаги да ми спира предния тон. Забелязал съм Стив Харис да ги заглушава по томно този начин. Или греша? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chobbi Отговорено Май 7, 2014 Share Отговорено Май 7, 2014 Аз пък палецът,съм си го държал в устата,като малък,а сега където ми е удобно. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts