Nikolay Petev Yolov Отговорено Юли 25, 2008 Автор Отговорено Юли 25, 2008 Зву4и добре това с процесора, но ми говорете в модели и цифри, за6тото разбирам само от ми6пулти, микрофони, софтуеър, струнни класи4ески инструменти, пиана, и маааалко от медни духови. За китарите знам само как се настроиват и 4е за електри4еска трябва и комбо (а дали наистина трябва ......). Просто имам някакъв буджет, които мога да отделя за класи4еска и електри4ека китара, но как да свържа втората и с каква то4но апаратура ....... все едно ми говорите за вис6а математика. 6ефа на магазина в Германия, от където 6те ги купувам е китарист и ми предложи гореспоменатите, но просто исках да се допитам и до вас, а ва6ето мнение ми е особено важно Цитирай
anadem Отговорено Юли 25, 2008 Отговорено Юли 25, 2008 (Редактирано) Не виждам особен смисъл от процесор, особено с толкова много софтуер наоколо (то и той не е по-евтин ама това е друга тема ...). Ако решиш да е процесор май ето това е вариант http://www.thomann.de/gb/vox_tonelab_le.htm . Иначе ако ще е нещо компромисно по-добре без него, определено. Остава да обсъдим и варианта с някакъв преамп вместо процесор, от сорта на http://www.thomann.de/gb/hughes_kettner_tubeman.htm вече наистина ще те объркаме тотално . Редактирано Юли 25, 2008 от anadem Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Юли 25, 2008 Автор Отговорено Юли 25, 2008 Не виждам особен смисъл от процесор, особено с толкова много софтуер наоколо (то и той не е по-евтин ама това е друга тема ...). Ако решиш да е процесор май ето това е вариант http://www.thomann.de/gb/vox_tonelab_le.htm . Иначе ако ще е нещо компромисно по-добре без него, определено. Мерси, зна4и остава без процесор и с първона4алната конфигурация Цитирай
synchu Отговорено Юли 25, 2008 Отговорено Юли 25, 2008 Мисля, че процесора доста по-лесно се управлява, когато става въпрос за записи. Позволява по-бързо да постигнеш приближение на звука и повечето имат линейни изходи, което позволява на повечето да бъдат използвани и като DI box. Пък след това можеш да блъскаш върху това колкото софтуер искаш. Второ - софтуера струва пари - особено ако си решил да правиш студио и да изкарваш пари от него. Трето - звукът е грижа на тон инженера Бандата трябва да знае какво иска да постигне като звучене Май не е добра идея да разписваме кой какво прави, кога и как влизайки в студио. Поне не е това темата. От това комбо, освен ако не правиш репетиционна смисъл няма. И последно - Йолов - не мисля, че към момента си подготвен за запис на китари - откровенно казано - извинявам се предварително, ако съм сбъркал и не съм разбрал правилно постовете Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Юли 25, 2008 Автор Отговорено Юли 25, 2008 Мисля, че процесора доста по-лесно се управлява, когато става въпрос за записи. Позволява по-бързо да постигнеш приближение на звука и повечето имат линейни изходи, което позволява на повечето да бъдат използвани и като DI box. Пък след това можеш да блъскаш върху това колкото софтуер искаш.Второ - софтуера струва пари - особено ако си решил да правиш студио и да изкарваш пари от него. Трето - звукът е грижа на тон инженера Бандата трябва да знае какво иска да постигне като звучене Май не е добра идея да разписваме кой какво прави, кога и как влизайки в студио. Поне не е това темата. От това комбо, освен ако не правиш репетиционна смисъл няма. И последно - Йолов - не мисля, че към момента си подготвен за запис на китари - откровенно казано - извинявам се предварително, ако съм сбъркал и не съм разбрал правилно постовете Прав си, не съм прави и са ми бедни понятията там, но държа да се нау4а. Схватливо и доста изобретателно мом4е съм и не е задължително да ми се повтаря Просто не искам да купувам не6та, които никога няма да ползвам Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 25, 2008 Отговорено Юли 25, 2008 @synchu - по принцип си прав, но какво става, когато бандата реши, че няма да ползва този процесор, щото "звука е shit" ? Точно за момента, когато бандата ЗНАЕ какъв звук иска да постигне, говоря. И също за момента, че "LINE IN" звука се различава съществено от записвания с микрофон. Айде да не се правя на големия специалист, ама дискусията затова трябва да я проведем, защото да стане ясно кое, къде, как ... И на нас и на г-н Йолов Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 28, 2008 Отговорено Юли 28, 2008 (Редактирано) на евтиното кубе и евтината китара пак ще е "shit" звука, смисъл от кубе има според мен само ако кубето е някакво яко лампово и се записва с приличен микрофон - тогава става истинският звук Редактирано Юли 28, 2008 от Overdrive Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Юли 28, 2008 Автор Отговорено Юли 28, 2008 на евтиното кубе и евтината китара пак ще е "shit" звука, смисъл от кубе има според мен само ако кубето е някакво яко лампово и се записва с приличен микрофон - тогава става истинският звук Ами да ти представя микрофоните ми, а ти сам 6те ре6и6 до колко са прили4ни: 2x Neumann TLM127 2x Neumann KM184 1x AKG C414 6x AKG C519 1x AKG D112 2x Shure SM57 2x Rode NT55 с две капсули Предполагам, 4е с Ibanez TBX 65 и Ноиманите и Shure-ите 6те изкарат доста прили4ен звук Цитирай
Recommended Posts