Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Не мога да свиря на ДръмСет, но трябва да купя барабани за студио. Предложиха ми Гигмеикър на Ямаха. Били сравнително евтини и ка4ествени. Може ли някои от Вас - професионалистите да ми даде акъл? Съответно и ка4ествени 4инели, но за сравнително ниски цени. 4ух, 4е Инстанбул били доста сносни.

Интересува ме и какъв тип музика може да се свири с горепосо4ения сет.

Благодаря предварително

• Отговори 38
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Не стават за студио!По-добре стейдж къстъм!Доколкото за чинелите,няма спор че са качествени!

Отговорено

Малко се поразрових из нета и Стеидж Къстъм струват около 800€ и то без 4инели. Дали не мога да мина с някакъв по-евтин вариант??? Може би и с 4инели Паист?

Отговорено

Пейст имат добри и евтини крашове. Виж някоя сериите Alpha, PST 3 и PST 5 мисля, че бяха. Аз имам Alpha и е доста прилична. За евтини фус и райд те съветвам да се насочиш към Зилджан. Имам 20" ZXT серия райд и звучи много адекватно. Чувал съм и фус от същата серия и ми хареса. Но като цяло ако искаш хубав и евтин звук, ползвай електронни барабани и Drum Kit From Hell 2 примерно. ;)

Отговорено

за тези пари МАПЕКС м-бърч ... щом е за студио... с 20-ка каса и томове 8,10,12, и 14 като флоор. ... някаде 1100лв нови от динакорд или дръм центъра.... с останалото чонели истанцул.. ще ти се наложи да доплатиш нещо отгоре ама си заслужава пред по-ниските серии на пайст

Отговорено

+1 :girl_witch: за Mapex-a.Не че имам нещо против стейдж къстъм-а,но свирих почти година на такъв и мисля,че не е най-добрия вариант за студио...по скоро за клубна сцена. Mapex + Istanbul - добра цена и задоволително качество.Успех :godbless:

Отговорено

Вижте,всичко е до настройки на самия сет и ако има качесвени микрофони в студиото става 6!В твоя случай,при всички случаи ти трябват още парички!Един Мапекс+сет Истанбулчета и готово,но ти трябват към 1600-1700 лв,

ПОЗДРАВИ!

Отговорено

Първо ви благодаря за инфото

Второ се спрях на следната конфигурация:

Mapex M Brich "Studio" - в Thomann e 799€

- 20 x 8 Base Drum

- 8 x 8 Tom Tom

- 10 x 8 Tom Tom

- 12 x 9 Tom Tom

- 14 x 14 Stand Tom

- 14 x 5,5 Snare

- Hardware

Paiste PST3 Universal Set - 179€

- 14 Hi Hat

- 16 Crash

- 20 Ride

Millenium MDT4 седалка 28€

Вси4ко на об6та стоиност 949€ (ина4е е 1006€)

Микрофоните съм си ги избрал отдавна:

AKG D112

AKG C519 (6 броя)

AKG C414 (за снеъра)

Отделно има 4 броя Neumnann KM184 ако се наложи

Това с дръм сета оба4е ми е малко скъпи4ко, но 6те се постарая да извадя 950€ Пове4е е изклу4ено да дам.

Благодаря Ви за съветите, бяха ми МНОГО ценни :godbless:

Отговорено (Редактирано)

Първо ви благодаря за инфото

Второ се спрях на следната конфигурация:

Mapex M Birch "Studio" - в Thomann e 799€

- 20 x 8 Base Drum

- 8 x 8 Tom Tom

- 10 x 8 Tom Tom

- 12 x 9 Tom Tom

- 14 x 14 Stand Tom

- 14 x 5,5 Snare

- Hardware

Paiste PST3 Universal Set - 179€

- 14 Hi Hat

- 16 Crash

- 20 Ride

Millenium MDT4 седалка 28€

Вси4ко на об6та стоиност 949€ (ина4е е 1006€)

Микрофоните съм си ги избрал отдавна:

AKG D112

AKG C518 (6 броя)

AKG C414 (за снеъра)

Отделно има 4 броя Neumnann KM184 ако се наложи

Това с дръм сета оба4е ми е малко скъпи4ко, но 6те се постарая да извадя 950€ Пове4е е изклу4ено да дам.

Благодаря Ви за съветите, бяха ми МНОГО ценни :)

Редактирано от Nikolay Petev Yolov
Отговорено

Ако ти трябват за студио за репетиции са ОК,но ако ще правиш записи,барабаните стават чат-пат,но чинелите са ужасни за записи!

колкото по евтин инструмент,толкова по трудно се записва и обработва звука след това!!

Успех с начинанието!!

Отговорено

Човече,не знам какво точно ще записваш с тоя бърч(комплекта който си избрал определено е окастрен откъм възможности за качествен запис на някои стилове по тежка музика,но все пак бива)Сета чинели обаче e направо върха на" :) "

Това няма да звукне по никакъв начин - brass чинели ентри левъл за студио?????!!!! "Не бързай" е моя съвет,събери още малко пари за чинели,например Алфа на Пайсте или някои модели на Истанбул.

Отговорено
Човече,не знам какво точно ще записваш с тоя бърч(комплекта който си избрал определено е окастрен откъм възможности за качествен запис на някои стилове по тежка музика,но все пак бива)Сета чинели обаче e направо върха на" :) "

Това няма да звукне по никакъв начин - brass чинели ентри левъл за студио?????!!!! "Не бързай" е моя съвет,събери още малко пари за чинели,например Алфа на Пайсте или някои модели на Истанбул.

А кои е наи-евтиния вариант на Истанбул, които 6те ми предложите?