edgecrusher Отговорено Август 9, 2008 Автор Отговорено Август 9, 2008 Малко снимков ъпдейт по проекта. Както бях намислил, направих черен кант по ръбовете на светлата китара, а следващата стъпка ще е да третирам останалите открити части със светъл варниш, а след това ще я лакирам. Махагоновата китара само я минах с тъмен варниш, но не съм много доволен от крайния резултат и може би ще опитам друга техника или варниш. Цитирай
sw1tched Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 Хубавото матово черно Честно казано. махагоновата не изглежда зле така, като изключим белезите. Цитирай
edgecrusher Отговорено Август 9, 2008 Автор Отговорено Август 9, 2008 Матовото черно е най-лесното ,което може да се направи Ако се окаже несполучлив опита с варниша, може пак да се върна на изходния вариант. Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 6, 2008 Автор Отговорено Октомври 6, 2008 Мина известно време докато се наканя да пусна снимки... Успях да сглобя (временно) една от китарите. Временно,защото не исках да слагам новите част преди да съм убеден че съм 100% доволен от работата по дървенията. А истината е че не съм. Така че за сега се любувам само на махагоновия Винтидж с един от оригиналните му хъм-ове и само един волюм, колкото да мога да свиря. Ето и няколко снимки: Цитирай
SomeoneElse Отговорено Октомври 6, 2008 Отговорено Октомври 6, 2008 Ако не бяха тези грозни дефекти по дървото, и само така "гола" щеше да е уникална! Мен лично ме разбива! Цитирай
Slacoth Отговорено Октомври 7, 2008 Отговорено Октомври 7, 2008 (Редактирано) Лично на мен черни по-ми харесват.Но едва ли ще стане добре ако ги бойдисаш само със спрей.Трябва си някаква паста за полиране и основа за боята. Ех тия Ес Джита, много ме кефят такива китарки, но няма изостанали стари модели, а Епифонките не ми вдъхват доверие, щото ми намирисва на рекламен трик с тия келтски кръстчета и матово черно.Знам ли? Бай дъ уей Кеч пара са твоите, ако не е тайна естествено. Редактирано Октомври 7, 2008 от Slacoth Цитирай
Trysth Отговорено Октомври 7, 2008 Отговорено Октомври 7, 2008 ^ Освен готик модела има и други Epi SG. Погледни тук. Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 7, 2008 Автор Отговорено Октомври 7, 2008 Лично на мен черни по-ми харесват.Но едва ли ще стане добре ако ги бойдисаш само със спрей.Трябва си някаква паста за полиране и основа за боята.Ех тия Ес Джита, много ме кефят такива китарки, но няма изостанали стари модели, а Епифонките не ми вдъхват доверие, щото ми намирисва на рекламен трик с тия келтски кръстчета и матово черно.Знам ли? Бай дъ уей Кеч пара са твоите, ако не е тайна естествено. Значи да уточня първо, че тия модели на Винтидж не са "чисти" SG копия, а по-скоро приличат на ESP Viper. Тялото е леко засукано, но като цяло са по олекотени и по-удобни( според мен ) спрямо ЕСПтата от гледна точка на форма. Когато купих първата преди N-найси години струваше 189.99 паунда. Сега не се произвеждат точно в същия си вид. Изкараха един по-кофти модел и който е отврат според мен нa външен вид. Цитирай
Recommended Posts