Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Малко снимков ъпдейт по проекта.

Vintage019.jpg

Vintage020.jpg

Vintage021.jpg

Както бях намислил, направих черен кант по ръбовете на светлата китара, а следващата стъпка ще е да третирам останалите открити части със светъл варниш, а след това ще я лакирам.

Vintage022.jpg

Vintage023.jpg

Vintage025.jpg

Махагоновата китара само я минах с тъмен варниш, но не съм много доволен от крайния резултат и може би ще опитам друга техника или варниш.

Отговорено

Матовото черно е най-лесното ,което може да се направи ;) Ако се окаже несполучлив опита с варниша, може пак да се върна на изходния вариант.

• 1 month later...
Отговорено

Мина известно време докато се наканя да пусна снимки... ;)

Успях да сглобя (временно) една от китарите. Временно,защото не исках да слагам новите част преди да съм убеден че съм 100% доволен от работата по дървенията. А истината е че не съм.

Така че за сега се любувам само на махагоновия Винтидж с един от оригиналните му хъм-ове и само един волюм, колкото да мога да свиря. Ето и няколко снимки:

vintage002-1.jpg

vintage005-1.jpg

vintage006-1.jpg

Отговорено (Редактирано)

Лично на мен черни по-ми харесват.Но едва ли ще стане добре ако ги бойдисаш само със спрей.Трябва си някаква паста за полиране и основа за боята.

Ех тия Ес Джита, много ме кефят такива китарки, но няма изостанали стари модели, а Епифонките не ми вдъхват доверие, щото ми намирисва на рекламен трик с тия келтски кръстчета и матово черно.Знам ли?

Бай дъ уей Кеч пара са твоите, ако не е тайна естествено.

Редактирано от Slacoth
Отговорено
Лично на мен черни по-ми харесват.Но едва ли ще стане добре ако ги бойдисаш само със спрей.Трябва си някаква паста за полиране и основа за боята.

Ех тия Ес Джита, много ме кефят такива китарки, но няма изостанали стари модели, а Епифонките не ми вдъхват доверие, щото ми намирисва на рекламен трик с тия келтски кръстчета и матово черно.Знам ли?

Бай дъ уей Кеч пара са твоите, ако не е тайна естествено.

Значи да уточня първо, че тия модели на Винтидж не са "чисти" SG копия, а по-скоро приличат на ESP Viper. Тялото е леко засукано, но като цяло са по олекотени и по-удобни( според мен ) спрямо ЕСПтата от гледна точка на форма. Когато купих първата преди N-найси години струваше 189.99 паунда. Сега не се произвеждат точно в същия си вид. Изкараха един по-кофти модел и който е отврат според мен нa външен вид.

VR4000CMO.jpg