Jump to content
Българският форум за музиканти

Продънен говорител на кубе?


luter

Recommended Posts

Преди няколко дена си взех един усилвател Randall KH15, за да свиря предимно вкъщи.В магазина го пробвах (пробвах и Randall RX15) и звукът ми хареса.Там беше много шумно и не чух много ясно Clean-a, но Drive-a ми допадна. На следващия ден го включих на Clean на 50% Volume, превключих на Neck-адаптера (всички адаптеи са сингли - Squier Standard Stratocaster), дръннах на 6-та струна (D#) и след като малко поотихна тона от усилвателя се чуваше едно бръждене и вибрация, което заглъхна и спря.На Drive с повече Gain не се забелязва особено, но усещам, че пак го има.Това нормално ли е?Според мен бръжденето е от говорителя.Какво трябва да направя? Важно е за мен.

 

Ето кубето ТУК.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

батка тия сингли така си шумят, нищо му няма на усилвателя ти, бичи си и да не ти прави впечатление...адаптрите не са за метъл просто... имат си характерния брум който го няма при хъмбъкерите :girl_cray2: не може ново кубе да изпатка, освен тва 1 усилвател вади реалния си тон точно на 50% и дори повече от мощността си :girl_cray2: ако му има нещо на говорителя, ще оказва влияние на самия тон а не след като той утихне :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@chris_barnes благодаря за инфото. @Evtim Djerekarov, запис ли трябва да направя?И по-точно - по какъв начин, за да се чуе добре говорителя?С външно независимо записващо устройство ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Запиши го с някакво микрофонче. Предполагам, че или е от адаптерите или е от адаптерите + включен CRT монитор на компютъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.