capri Публикувано Юли 16, 2008 Публикувано Юли 16, 2008 Доста се рових из форума, но не можах да намеря тема по въпроса и затова пускам тази. Е кажете кой какъв микрофонен преамп използва (плюсове, минуси) и какво съответно мислите, че е номер едно според вас? Цитирай
Кръстака Отговорено Юли 16, 2008 Отговорено Юли 16, 2008 Най-вероятно отговора няма да е еднозначен, защото имаме различни микрофони с различни импеданси и различни изисквания. И все пак темата би била интересна. Цитирай
vhcs Отговорено Юли 16, 2008 Отговорено Юли 16, 2008 еееее ти па какъв въпрос зададе - преампи колкото щеш на пазара, дай да ги разделим на бюджетни решения, среден клас и висок клас и сега кажи кой калс те вълнува (или поне задай ценови или някакъв друг диапазод) и тогава който е имал взимане даване с преампи в от този клас може би ще драсне малко. Цитирай
capri Отговорено Юли 16, 2008 Автор Отговорено Юли 16, 2008 Ами виж на мен лично би ми било интересно да чуя мнения на хора от личен опит и работа с даден преамп иначе всички можем да си отворим нета и да разровим магазините и да си извадим висок и среден клас, но не е тва въпроса. Цитирай
vhcs Отговорено Юли 17, 2008 Отговорено Юли 17, 2008 странен човек си ти - какво би те вълнувал преамп който струва примерно 2-3 бона евро като не можеш да си го позволиш и ако пък можеш или искаш дори тогава пък няма да те вълнува мнението за някой който струва 100 евро ... разбираш ли ме сега. Ей затова никой нищо не пише - конкретизирай малко нещата и ще се намерят хора които да драснат по нещо. Не се заяждам, нито правя такива опити ... Поздрави Алекс Цитирай
capri Отговорено Юли 17, 2008 Автор Отговорено Юли 17, 2008 Значи оставих така темата тъй като една тема е хубаво да е полезна на всички а не само на автора й. И идеята е да пишат хората за впечатленията си от преамповете с които работят независимо дали са 100 или 1000 евро. Така си мисля че темата ще бъде напълно изчерпателна и когато някой търси мнения за преамп независимо от цената ще може да го намери в тази тема а не да правим една тема - преамп до 500 евро, втора, до 1000, трета преамп висок клас и тн. Мисля че бях доста ясен а ако не ме разбираш и сега ... не мога да направя нищо. Цитирай
synchu Отговорено Юли 17, 2008 Отговорено Юли 17, 2008 (Редактирано) ^ такива "общополезни" теми обикновено съществуват само в добрите намерения на авторите им В което няма нищо лошо. Статистиката сочи, че ако потръгнат се превръщат в мастодонти от 20 страници като 3/4 от мненията са като това на Кръстака и отговорите към тях vhcs e прав - кажи теб какво те интересува? Който го интересува друго не можем да знаем дали ще има полезност от тази тема и ще си зададе "другия въпрос". Малко повече конкретика винаги помага, защото такива теми обикновено не носят никаква информация (в gearslutz.com например има по 5 такива за най-добрия предусилвател на ден), освен имена и модели на компании, които едва ли някой е чувал, което не пречи да са култови хехехе Там 3/4 от отговорите са "API is the best", "IMO- Buzz Audio kill everything", "Millenia does it for me" ....което пак не носи никаква информация Ако някой попита конкретно разбира се отговорите са много по-информативни. Ако 2 души ти кажат, че харесват API312 повече от Neve 1073 & 2-ма обратното и 1 ти каже, че умира за U67 с LaChapelle 583 (за който вероятно много не са и чували) за женски джаз вокал, каква е файдата за теб и за останалите четящи? Плюс това няма универсално оръжие и за да не бъда съвсем извън темата- това, което аз използвам, за това което аз правя, и това, което на мен ми харесва, най-вече за запис на електрически и акустични китари, глас, бас китари, перкусии, духови са ала API312 реплики със Синемаг трансформатори, 2520 & 990c (John Hardy) оп-ампове, N72 (от Seventh Circle Audio, което е Neve 1272 дизайн. Въобще предусилвателите на SCA са доста доста добри на много добри цени за такъв клас устройства) & един лампов по схема на G9 от gyraf.dk. API за китари и перкусии и DI за бас китари, защото имат хубав и бърз transient response и звучат напомпано, понякога N72 също за китари ел. и акустични и глас - звучи по-топло, но отново с хубава атака. Ламповият за глас и перкусии и акустични китари...и понякога като DI за бас. Чат пат използвам и разни други DI машини и вече доста рядко, предусилвателите на един Soundcraft Compact пулт(ченце). От горното става ясно, според мен, че за мен най-важното е да познаваш това, което имаш и кога и как да го използваш, защото всички ги използвам за всичко, в зависимост от това, което искам да постигна като звук. Освен предусилвателите, значение имат задинструменталните устройства, микрофоните, акустиката, след това аудио интерфейса и уменията на човека, който смесва всичко това, но това са азбучни истини разбира се Редактирано Юли 17, 2008 от synchu Цитирай
capri Отговорено Юли 17, 2008 Автор Отговорено Юли 17, 2008 а някой изполвал ли е TonePort UX2, защото чувам доста положителни неща за него? Цитирай
musicman Отговорено Юли 17, 2008 Отговорено Юли 17, 2008 TonePort UX2 е USB звукова карта на line 6. В него има нещо микрофонен предусилвател но идеята на тази точно карта е да се ползват симулацийте на преампове, които Line 6 предлагат. От всички микрофонни преампове дето имам в къщи - само този на Line 6 не съм го пробвал Защото не записвам вокали. Иначе ползвам N-Audio custom mic preamp а като нямам време - преамповете на миксера ми Soundcraft Compact 4. Цитирай
vhcs Отговорено Юли 17, 2008 Отговорено Юли 17, 2008 Мисля че бях доста ясен а ако не ме разбираш и сега Идеално те разбирам, лично имам набюдения над около 5-6 модела от нисък и среден клас, висок клас не ми е попадал още между пръсти. нямам намерения да си губя времето да пиша за всеки по отделно защото някога, на някой си може би да бъда полезен ... а може и да не бъда - ревюта в нета колкото щеш ... надявам се и ме разбираш че няма да опиша всичко което съм чул видял, пипнал и усетил за спорта и добрата идея успехи ... Алекс Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Юли 27, 2008 Отговорено Юли 27, 2008 А някои използвал ли е това: http://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Recordi...PCM0002738-000# RME QuadMic 4 Mic/Line Preamp Тук съм виждал в у4или6те са с такива. Дали е добро за тези пари? Цитирай
Recommended Posts