Jump to content
Българският форум за музиканти

Микрофонен преамп ? ? ?


capri

Recommended Posts

Доста се рових из форума, но не можах да намеря тема по въпроса и затова пускам тази.

 

Е кажете кой какъв микрофонен преамп използва (плюсове, минуси) и какво съответно мислите,

че е номер едно според вас? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно отговора няма да е еднозначен, защото имаме различни микрофони с различни импеданси и различни изисквания.

И все пак темата би била интересна. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еееее ти па какъв въпрос зададе - преампи колкото щеш на пазара, дай да ги разделим на бюджетни решения, среден клас и висок клас и сега кажи кой калс те вълнува (или поне задай ценови или някакъв друг диапазод) и тогава който е имал взимане даване с преампи в от този клас може би ще драсне малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами виж на мен лично би ми било интересно да чуя мнения на хора от личен опит и работа с даден преамп иначе всички можем да си отворим нета и да разровим магазините и да си извадим висок и среден клас, но не е тва въпроса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

странен човек си ти - какво би те вълнувал преамп който струва примерно 2-3 бона евро като не можеш да си го позволиш и ако пък можеш или искаш дори тогава пък няма да те вълнува мнението за някой който струва 100 евро ... разбираш ли ме сега.

 

Ей затова никой нищо не пише - конкретизирай малко нещата и ще се намерят хора които да драснат по нещо. Не се заяждам, нито правя такива опити ...

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи оставих така темата тъй като една тема е хубаво да е полезна на всички а не само на автора й.

И идеята е да пишат хората за впечатленията си от преамповете с които работят независимо дали са 100

или 1000 евро. Така си мисля че темата ще бъде напълно изчерпателна и когато някой търси мнения

за преамп независимо от цената ще може да го намери в тази тема а не да правим една тема - преамп до 500

евро, втора, до 1000, трета преамп висок клас и тн. Мисля че бях доста ясен а ако не ме разбираш и сега ... не мога

да направя нищо. :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ такива "общополезни" теми обикновено съществуват само в добрите намерения на авторите им ;) В което няма нищо лошо. Статистиката сочи, че ако потръгнат се превръщат в мастодонти от 20 страници като 3/4 от мненията са като това на Кръстака и отговорите към тях ;)

 

vhcs e прав - кажи теб какво те интересува? Който го интересува друго не можем да знаем дали ще има полезност от тази тема и ще си зададе "другия въпрос". Малко повече конкретика винаги помага, защото такива теми обикновено не носят никаква информация (в gearslutz.com например има по 5 такива за най-добрия предусилвател на ден), освен имена и модели на компании, които едва ли някой е чувал, което не пречи да са култови хехехе :) Там 3/4 от отговорите са "API is the best", "IMO- Buzz Audio kill everything", "Millenia does it for me" ....което пак не носи никаква информация :) Ако някой попита конкретно разбира се отговорите са много по-информативни.

 

Ако 2 души ти кажат, че харесват API312 повече от Neve 1073 & 2-ма обратното и 1 ти каже, че умира за U67 с LaChapelle 583 (за който вероятно много не са и чували) за женски джаз вокал, каква е файдата за теб и за останалите четящи? :)

 

Плюс това няма универсално оръжие и за да не бъда съвсем извън темата- това, което аз използвам, за това което аз правя, и това, което на мен ми харесва, най-вече за запис на електрически и акустични китари, глас, бас китари, перкусии, духови са ала API312 реплики със Синемаг трансформатори, 2520 & 990c (John Hardy) оп-ампове, N72 (от Seventh Circle Audio, което е Neve 1272 дизайн. Въобще предусилвателите на SCA са доста доста добри на много добри цени за такъв клас устройства) & един лампов по схема на G9 от gyraf.dk.

API за китари и перкусии и DI за бас китари, защото имат хубав и бърз transient response и звучат напомпано, понякога N72 също за китари ел. и акустични и глас - звучи по-топло, но отново с хубава атака. Ламповият за глас и перкусии и акустични китари...и понякога като DI за бас. Чат пат използвам и разни други DI машини и вече доста рядко, предусилвателите на един Soundcraft Compact пулт(ченце).

От горното става ясно, според мен, че за мен най-важното е да познаваш това, което имаш и кога и как да го използваш, защото всички ги използвам за всичко, в зависимост от това, което искам да постигна като звук.

 

 

Освен предусилвателите, значение имат задинструменталните устройства, микрофоните, акустиката, след това аудио интерфейса и уменията на човека, който смесва всичко това, но това са азбучни истини разбира се :)

Редактирано от synchu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

TonePort UX2 е USB звукова карта на line 6. В него има нещо микрофонен предусилвател но идеята на тази точно карта е да се ползват симулацийте на преампове, които Line 6 предлагат. От всички микрофонни преампове дето имам в къщи - само този на Line 6 не съм го пробвал :) Защото не записвам вокали. Иначе ползвам N-Audio custom mic preamp а като нямам време - преамповете на миксера ми Soundcraft Compact 4.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че бях доста ясен а ако не ме разбираш и сега

Идеално те разбирам, лично имам набюдения над около 5-6 модела от нисък и среден клас, висок клас не ми е попадал още между пръсти.

нямам намерения да си губя времето да пиша за всеки по отделно защото някога, на някой си може би да бъда полезен ... а може и да не бъда - ревюта в нета колкото щеш ... надявам се и ме разбираш че няма да опиша всичко което съм чул видял, пипнал и усетил за спорта и добрата идея

 

успехи ...

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

А някои използвал ли е това:

http://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Recordi...PCM0002738-000#

 

RME QuadMic 4 Mic/Line Preamp

Тук съм виждал в у4или6те са с такива. Дали е добро за тези пари?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.