Overdrive Отговорено Юли 9, 2008 Отговорено Юли 9, 2008 обикновено трафовете са с висок импеданс (спрямо говоритела) така че ниюо няма да променят, но за микрофона си съвсем прав
TONY Отговорено Юли 9, 2008 Отговорено Юли 9, 2008 Ultra-G е добър продукт, разработен е от Юрген Рат, който си разбира от китарните електроники. Аз го притежвам и съм доволен от симулацията, която прави на 4х12. Досега съм го пробвал така - китара - преамп - дибокса - мтр или пулт. Варианта с китарна лампова глава още не съм го пробвал и не знам дали ще е проблемен, и доколко ще ме кефи. Естествено, ако има възможност най - добре е запис с микрофон от реален кабинет, но това е смисъла на ди-бокса - когато няма такава възможност. А пък и може да се използва и с бас китара.
Valserp Отговорено Юли 9, 2008 Отговорено Юли 9, 2008 (Редактирано) и кое му е по-доброто с ди бокса, отколкото директно от преампа в компютъра?? Както вече казах точно в тази тема... - когато нямам възможност да озвуча китарен говорител с микрофон - ползвам 4*12" симулацията му... Не "по-добро", а "по-удобно"... Ето това съм го записвал точно по този начин: http://media.putfile.com/Polina-i-Preslav---Kral-Nikoi Редактирано Юли 9, 2008 от Valserp
ultramega Отговорено Юли 9, 2008 Отговорено Юли 9, 2008 (Редактирано) Хм ...това последното ми звучи, сякаш е без спийкър симулация. А иначе и аз мисля че на Ultra G симулацията е добре, но при теб може и да е от самия дист, да е по "рехав" ли, де да знам... Редактирано Юли 9, 2008 от ultramega
fluti Отговорено Юли 10, 2008 Отговорено Юли 10, 2008 Не ставаше въпрос дали е по-добре да включиш лампов усилвател през ди-бокса, исках просто да изясня, че ако нещо някога би изгоряло без външен товар, това би бил евентуално усилвателя, а не ди-бокса.
thw Отговорено Юли 19, 2008 Автор Отговорено Юли 19, 2008 Привет. Избрах Ultra G 100 и съм много доволен от него. Който обича да посвирва през компютър да не се замисля ами да бяга да си купи един ди бокс, защото разликата наистина е голяма !
Korohulio Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Ок, начинаещ съм. Може ли да поясниш как правиш връзката към компа? Китара -> Behringer ULTRA G GI100 -> микрофонен вход на компа или нещо различно. За да се свири на комп само това достатъчно ли е (имам предвид хардуер, аз софуера ще си го намеря )?
thw Отговорено Ноември 16, 2009 Автор Отговорено Ноември 16, 2009 Ок, начинаещ съм. Може ли да поясниш как правиш връзката към компа? Китара -> Behringer ULTRA G GI100 -> микрофонен вход на компа или нещо различно. За да се свири на комп само това достатъчно ли е (имам предвид хардуер, аз софуера ще си го намеря )? Точно така Китара -> Behringer ULTRA G GI100 -> микрофонен вход на компа. Точно това е всичкия хардуеър, който ти трябва за да си свириш през комп-а. Само че преди да пробваш да свириш искам да ти кажа, че може да имаш проблем с латенсията на звука, ако саунд картата ти е по-старичка - решението на проблема е да си изтеглиш --> assio4all <--. Поразрови из форума и ще намериш доста полезна информация как става номера
Korohulio Отговорено Ноември 16, 2009 Отговорено Ноември 16, 2009 За момента успях да изкарам звук през компа. чрез guitar fx box 2.6. Действително има латенция, сложих и asio4all и нещата доста се подобриха. Утре ще се занимавам с настройките на това asio4all. Но ми става интересно с какво ще подобри нещата въпросния Behringer ULTRA G GI100? Т.е. не ли по-добре да дам парите за по- добра саунд карта примерно? В какво се изразява ефекта от този DI BOX?
Recommended Posts