Gatzo Публикувано Юли 1, 2008 Публикувано Юли 1, 2008 Някъде, по форума, бях, чел , че тази книга-учебно помагало е рядкост и изчерпана. Съобщавам, че случайно я видях в един нов музикален магазин в София, този дето беше в НДК сега е на Л. Каравелов- № 81,зад НДК, прека на Ф. Нансен. Струва 8 лв. Чел съм , че всеки трябва да я прочете ако се занимава с музика. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Юли 1, 2008 Отговорено Юли 1, 2008 (Редактирано) Всъщност книжката я има на доста места, има нови издания. Просто искаш да дадеш инфо къде си видял да се продава въпросният учебник или искаш да го коментираме ? Поздрави, Петър Редактирано Юли 1, 2008 от kitaratapesho Цитирай
Ивелин Отговорено Юли 1, 2008 Отговорено Юли 1, 2008 (Редактирано) Едва ли човека иска да коментира учебника, при положение, че не го е чел, а само е чел за него във форума. Просто дава информация за това, което е прочел тук и това не е никак лошо. А на коментара на Пешо май трябва да се чете "между редовете"... Чел съм, че всеки трябва да я прочете, ако се занимава с музика. Да, и аз съм на мнение, че трябва да се прочете, ако (ще) се занимава човек с музика, но има още куп други неща, които трябва да се прочетат/изпеят/изсвирят, за да се разшири/обогати музикалня кръгозор и качеството на музиканта и да е подготвен за различните стиловe в музиката, с които вероятно би се занимавал. ...или искаш да го коментираме? Ми дай да го коментираме Редактирано Юли 1, 2008 от Ивелин Цитирай
kitaratapesho Отговорено Юли 1, 2008 Отговорено Юли 1, 2008 Ами хубав е учебника, но може да се подобри значително. В този си вид е учебник по теория на музиката до 1900г. Дори и в класическата музика, през 20 век, има доста открити нови хоризонти, които остават встрани от кръговзора на този учебник. Това е от мен по темата. Поздрави, Петър Цитирай
Gatzo Отговорено Юли 1, 2008 Автор Отговорено Юли 1, 2008 Ей момчета, просто информация. Нали затова сме форум-кой с каквото може да помогне.То стана цял симпозиум-не сме политици или социолози а само музиканти-пичове с други професии, падащи си по жени, алкохол и рок. Цитирай
Infinity Отговорено Юли 2, 2008 Отговорено Юли 2, 2008 Утрепах се да го търся в Русе, не го намерих нийде, че не щяха и да го поръчват... Добре, че едни мои хора ходиха до Сф и ги натоварих с нелеката задача да му го купят от столичката. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Юли 2, 2008 Отговорено Юли 2, 2008 Вариант е и да се посещават виртуални (онлайн) магазини - често пазарувам електронно. Само че в book.store.bg и helikon.bg учебникът не присъства май... Цитирай
lizardman Отговорено Юли 2, 2008 Отговорено Юли 2, 2008 Ами хубав е учебника, но може да се подобри значително. В този си вид е учебник по теория на музиката до 1900г. Дори и в класическата музика, през 20 век, има доста открити нови хоризонти, които остават встрани от кръговзора на този учебник. Това е от мен по темата. Мхм, може. Обаче пък, от друга страна, доколко трябва да се разшири? Може би подобрението трябва да е в насоката на по-добро обяснение най-вече. Обаче, по какъвто и начин да се обясни, пак ще е трудно за разбиране, музика е все пак. Друго е някой да ти го обясни "на живо". И аз съм си мислил за подобрения на учебника, но като че ли достигнах до извода, че сегашният му вариант е вероятно оптималният. Все пак няма как да съдържа всичко. Целта му по-скоро е да подготви музиканта за всякакви неща, които може да срещне в музиката. И да ги разбере. Абе с две думи - ставаме двама. В смисъл, и аз съм чел, че трябва да се прочете Цитирай
MiroLambov Отговорено Юли 2, 2008 Отговорено Юли 2, 2008 Вариант е и да се посещават виртуални (онлайн) магазини - често пазарувам електронно. Само че в book.store.bg и helikon.bg учебникът не присъства май... Аз я взех от тук: http://www.knigabg.com/index.php?page=book&id=1590 , незнам дали сега е в наличност , още не съм я чел , щото я дадох на един съфорумник , да я "мине" първо той Цитирай
Icarus Отговорено Юли 2, 2008 Отговорено Юли 2, 2008 Гледам си от София, може да скочиш до Народната библиотека - аз там я четох. Картата за един месец е 5 лева, ако си студент. Вярно, не можеш да я изнасяш, и тия от ксерокса там са кожодери, но си я има там. Както и други полезни неща. А и като я прочетеш веднъж, и си записваш това-онова, надали ще ти трябва нататък. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 3, 2008 Отговорено Юли 3, 2008 Утрепах се да го търся в Русе, не го намерих нийде... Що не каза? Аз го имам и го мразя. С кеф щях да ти го подаря. П.П. Ако не ти донесат свирни само... Цитирай
Infinity Отговорено Юли 3, 2008 Отговорено Юли 3, 2008 Ами ха, де! Не съм се сетила да питам съгражданите от форума. Донесоха ми го - вече го имам, но все пак мерси за предложението! Цитирай
Ивелин Отговорено Юли 3, 2008 Отговорено Юли 3, 2008 (Редактирано) Много пъти е ставало въпрос за учебници, като: "Елементарна Теория на Музиката" и "Хармония". Защо някой със скенер не се навие да ги "врътне" на PDF и така ще ги има закачени в дигитална форма на видно място във форума - така всички ще са доволни. Вероятно цялото начинание няма да отнеме повече от час на учебник... Редактирано Юли 3, 2008 от Ивелин Цитирай
ultramega Отговорено Юли 3, 2008 Отговорено Юли 3, 2008 ^Ако някой има възможност да го стори , ще съм му адски благодарен. Тая книжка "Хармония" един път я видях в един магазин и не си я купих и оттогава изчезна безвъзваратно никъде не мога да си я намеря.... Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Юли 4, 2008 Отговорено Юли 4, 2008 И аз съм за pdf, поне докато не ида до София да си го купя, щото по онлайн книжарниците или го няма, или е изчерпан. Цитирай
Recommended Posts