strange fruit Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 Казват Че абсолютният слух бил проклятие за човека,който го притежава,ставал по раздразнителен(мно'о ясно )по обясними при4ини.За щтастие или нещастие ,обаче,мисля че дори и да имаш предразположение,ти трябват години труд ,за да овладееш тази способност .Според мен- не се напъвай да ставаш абсолютист,има и много по - полезни неща за научаване,възможни в по -кратки срокове късмет Цитирай
Rooster Отговорено Август 21, 2006 Отговорено Август 21, 2006 всичко става с много вадене на музика. А примерно като чуя някое парче и като чуя познат тон веднага в съзнанието ми изплува примерно парче, което е съдържало този тон. Малко сложно за обяснение, но наистина това става с много вадене на музика. Едва ли ще можеш да разписваш свободно ако не си абсолютист. Важното е не толкова разпознаването на тона, а на интервалите. Цитирай
Dead_Macabre Отговорено Август 22, 2006 Отговорено Август 22, 2006 всичко става с много вадене на музика. А примерно като чуя някое парче и като чуя познат тон веднага в съзнанието ми изплува примерно парче, което е съдържало този тон. Малко сложно за обяснение, но наистина това става с много вадене на музика. Едва ли ще можеш да разписваш свободно ако не си абсолютист. Важното е не толкова разпознаването на тона, а на интервалите. Напълно съм съгласен, ако не го бях прочел това щях да напиша може би същото Цитирай
_naq_ Отговорено Август 23, 2006 Отговорено Август 23, 2006 или си апсолютист и чуваш направо тона,или зимаш друг и спрямо него се ориентираш.в музикалното нон стоп такиа упражнения по солфеж се правят Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 28, 2006 Отговорено Август 28, 2006 Мисля си, че има цяла тема от отдавна, която съдържа много гледни точки точно по въпроса за абсолютния слух. http://forum.muzikant.org/index.php?showto...ct%20pitch&st=0 Цитирай
Recommended Posts