Jump to content
Българският форум за музиканти

cfcboy

новаци
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

cfcboy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте! Бихте ли ми казали какъв е размера (и как точно се брои) на песента на Леб и Сол "Учи ме майко,карай ме". Ето и линк ->
  2. Здравей Влад.Мерси за отговора. Ами аз търся повече теория-ноти,гами,скали,акорди,прогресии.Някаква книжка,която да събира всички тези работи и тя да ми бъде нещо като справочник.Разбира се,знам че в Интернет има доста сайтове с такава информация,ама сякаш на мене ми е по-лесно ако си имам някаква такава книжка.
  3. Здравейте на всички.Чувал съм,че има книжарница за музикална литература до Народния театър в София.Бих те ли ми казали вашето мнения за нея-смисъл има ли голямо разнообразие,нормални ли са цените и т.н.
  4. На мене това ми е ясно,бе хора.Става дума за друго.Значи седиш си някъде,правиш си нещо и слушаш по радиото пуснали са някаква непозната песничка.Да ли ще можеш да различиш тоновете само по слух,само като я слушаш-без помощта на инструменти и камертони..?
  5. Сетих се едно нещо и ще го споделя с вас.Понеже искам да разпознавам нотите по слух без инструмент.Смисъл чувам някоя песен и си казвам "Аха,певеца пее тона ла(или друг тон)" или пък да различа по слух до мажор от ми минор например.Та си мисля да направя малки мп3 или мидита с тоновете и с акордите и да си ги пускам с Winamp разбъркано.Дали така като ги слушам дълго време според вас ще почна да ги различавам?Може да споделите и други методи и начини за запомняне и за различаване на тонове и акорди.Поздрави на всички.
  6. Ами..добре...благодаря ви за отговорите...
  7. Здравейте!Свиря на китара от 3-4 години и се опитвам (понякога успешно) да "хващам" мелодиите на моите любими групи.Значи имам един такъв въпрос.На една песен и зная мелодията(тоновете) и искам да и хвана акордите,но не се получава.Смисъл не винаги когато на мелодията тона е ре съвпада с акорда Ре.Бихме ми обяснили зависимостта между акорд и мелодия?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.