aheron Отговорено Юни 26, 2008 Автор Отговорено Юни 26, 2008 Ами момчета малко ме обърквате :Д И аз се чудя какво да правя последно Дали не е по-добра идея да съм в началото на слушалки? Причини : дразня околните + не толкова добро кубе. Мисля да си събера за нещо по-добро.... Чудя се. Цитирай
Valserp Отговорено Юни 26, 2008 Отговорено Юни 26, 2008 (Редактирано) ОК, нека го направим малко по-необъркващо, като изреждаме плюсове и минуси. В този ценови диапазон, за който говорим: Кубетата: +Звучат малко по-добре от процесорите -Шумни са и изходите им за слушалки обикновенно не предлагат добър звук -Нямат много вградени ефекти, а като начинаещ китарист сигурно ще ти е интересно, пък и необходимо, да си поиграеш с по-голям асортимент от такива, за да разбереш как горе-долу да постигаш звукът си. -При евентуално участие ще трябва да го разнасяш, както и да си играеш с озвучаване, което може-би ще ти е повече като главоболие Процесорите: +Голям набор от ефекти +Малко по-добър изход за слушалки +Където и да отидеш да свириш, единственото, което ти трябва е вход към усилвателя -Ами звучат си изкуствено(макар, че се съмнявам в началото да ти пука или да го забелязваш много) Та... когато си говорим за по-голям бюджет, процесорите изостават зад кубетата, но като за ~200лв. смятам, че процесорът е по-доброто решение. Мое мнение, де. Редактирано Юни 26, 2008 от Valserp Цитирай
aheron Отговорено Юни 26, 2008 Автор Отговорено Юни 26, 2008 (Редактирано) Най-добре кубе+ процесор а ? едит половината казват кубе, другата процесор, аз нищо не разбирам и не знам какво да правя :Д Редактирано Юни 26, 2008 от aheron Цитирай
Orion Отговорено Юни 26, 2008 Отговорено Юни 26, 2008 Ами пробвай и двата варианта, достатъчно си подготвен теоритично, и който ти хареса повече на ТЕБ, това е според мен... Цитирай
aheron Отговорено Юни 26, 2008 Автор Отговорено Юни 26, 2008 (Редактирано) Е то с кубе много ясно, че по-добре, просто искам да е хубаво кубето, а за такова до 200 лева не ми отговаря на скъпата китара :Д голяма дилема, много се чудя Редактирано Юни 26, 2008 от aheron Цитирай
Orion Отговорено Юни 26, 2008 Отговорено Юни 26, 2008 Прочети цялата тема внимателно от началото, събери някой лев отгоре и......действай Цитирай
aheron Отговорено Юли 12, 2008 Автор Отговорено Юли 12, 2008 На 29 този месец си вземам китарата и все още се чудя дали това да е Jakson JS 30( 500lv.) Като се и ма впредвид бедния избор у Варна и това, че ще взимам на изплащене и мога само от РФ ( имам пари само за китарата шото )... Цитирай
ultramega Отговорено Юли 12, 2008 Отговорено Юли 12, 2008 Пробвай ако искаш и някоя Ямаха. Във Варна се продава, само не знам дали може на изплащане... Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 12, 2008 Отговорено Юли 12, 2008 вземи си на старо или от чужбина, кредити дават на всяка улица през 5 метра Цитирай
aheron Отговорено Юли 14, 2008 Автор Отговорено Юли 14, 2008 Mи не мога да си взема нито 2-ра ръка, нито от чужбина ( имам си причина момци, КАТЕГОРИЧНО се отписват тези варианти, дълга е за обяснение, лично и много тъпо ) Затова единствения вариант си остава магазините от Варна. Освен това се сещате, че 520 лева за китара не са много ( като се има впредвид, че ми е първа ), затова не очаквам супер як звук и т.н. Търся удобство, дизайн, нещо което да ме кефи и да ми свърши работа за няколко години докато (ако ) се науча и си взема по-скъпа китара. И да е що годе качествен звук ( НЕ не искам като китарата на Ричи Блекмор ), който да не пръщи и т.н, сещате се... Цитирай
Dread Отговорено Юли 14, 2008 Отговорено Юли 14, 2008 Абстрахирай се от грандомански мнения, за 500 и няколко лева можеш да си намериш добра китара! Якият рокаджииски звук в повечето случаи зависи от задкитарната техника. Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 14, 2008 Отговорено Юли 14, 2008 Джаксъните не бих ги нарекъл удобни, но аз съм свикнал с "като на Блекмор" иначе Винтидж V100 не продават ли във РФ във Варна? Цитирай
aheron Отговорено Юли 15, 2008 Автор Отговорено Юли 15, 2008 Джаксъните не бих ги нарекъл удобни, но аз съм свикнал с "като на Блекмор"иначе Винтидж V100 не продават ли във РФ във Варна? Ще пообиколя магазините тия дни, ще запиша имената на китарите от този клас ( от 400 до 550 лева ) и ще ви ги дам да препоръчате, кое е най- добро Цитирай
Dread Отговорено Юли 15, 2008 Отговорено Юли 15, 2008 Абе, човек, стига си питал куцо и сакато тук, от разстояние всеки може да дава акъл, като ми кажеш марка дали ще добия представа каква китара е това??? 1. Взимаш някои дето разбира от китари 2. Казваш му колко пара имаш 3. Отивате до магазина, ти вдъхновено му посочваш: "тази искам!" 4. Той я хваща и отсича - да тази е супер или пък- не тази е пълен минет! Цитирай
aheron Отговорено Юли 15, 2008 Автор Отговорено Юли 15, 2008 Тогаз ще помоля някой от форума да помага, че никакъв такъв не познавам... п.п Ся почвам да се углеждам за нещо втора ръка, ако имате предложения пишете Цитирай
Recommended Posts