Paldi Отговорено Декември 16, 2005 Отговорено Декември 16, 2005 7thString аре да те помола плссссссссссссс плсссссс моля моля моля ше ми драснеш ли едно лично съобщение с описание на екранациата ,4е в тоя сайт нешо немога да се оправа ....на бързо ми обясни кви материали ми трябват и дали трябва да се барат нешо потенциометри и кабеляци ...плссссссссссс хелпп Цитирай
7thString Отговорено Декември 17, 2005 Автор Отговорено Декември 17, 2005 Хем си знаех, че ще забравя да ти отговоря, хем си вярвах, че ще се сетя Начи, по принцип най-добре е да използваш материали "за целта"- примерно в Конрад има специализирана екранираща лента, даже имаше и медна, която е още по-добра, но и на по-"специализирана" цена, обаче трябва да се информираш дали няма някакви трикове в работата с нея- дали ако налепиш няколко слоя, ще има контакт помежду им т.е. дали има изолация помежду им. Аз лично съм направил моята брадва с обикновено готварско фолио- 2 пласта, плътно залепени с лепило, но понеже то е изолатор, слоевете ги "зашивам" с видии и големи шайби на няколко места, като за тях слагам и кабела на масата. Ето малко снимки, които да пояснят за какво става дума: Разглобена... вижда се фолиото по задните капаци, и огънатото навън фолио, което контактува с тях като са затворени- точно до дупките на болтчетата. За тия, дето се стъписаха от гледката- ластичния плат около пружините на тремолото обира вибрациите им. Иначе се чуват като удряш по тялото на китарата. Топката кабели е неизбежна- иначе трябва на платка- все пак са 2 разделени humbucker-а и един single което прави 5 двойки жици и т.н. Абе какви сте ми, че да ви се оправдавам важното е да звучи а не да изглежда подредено! Потенциометрите не са в контакт с екрана- де факто оттам минава сигнала и е добре масата му да е отделна. Тук се съединяват всички проводници от екрана. Масата от адаптерите и електрониката върви отделно. Връзката към тремолото, струните и шината на грифа. Отдолу се вижда шайбата, с която се свързва проводника на екрана. Тва е "джуфката" кабели, дето влиза при електрониката Тук се вижда как са облечени дупките на адаптерите. Вътрешната страна на капака на сингъла също е екранирана- там е много шибано да се лепи фолио и да се изкара проводник. Тва е кухината на тремолото. Близък план на шайбата и проводника м/у нея и тремолото. По правило тая работа по никакъв начин не влияе на външния вид на инструмента. Тва обаче не е никаква гаранция, че не човек не може да оплеска нещо. Така де- тя китарката не е дуракоустойчива. П.П. като си купя нова китарка и я екранирам, обещавам да снимам timeline на операцията. Мързи ме да разглобявам до основи китарата си, само за да снимам как става работата Ако някой иска, може да си донесе китарката да я разфасовам Цитирай
7thString Отговорено Декември 17, 2005 Автор Отговорено Декември 17, 2005 А, да... забравих да кажа защо проводника на екрана няма нищо общо със сигналните проводници. Целта е да се ползва стерео жак и евентуално, ако кубето позволява, или ако е модифицирано по този начин- екрана да отива директно в зануляването на контакта, а масата на сигнала- в масата на преампа. Е, аз от 6 месеца го слагам тоя стерео жак ама... тва е друга тема на разговор Цитирай
Recommended Posts