nevermind Публикувано Юни 22, 2008 Публикувано Юни 22, 2008 Здравейте, казаха ми за програма с най-различни ефекти за електрическа китара, наименувани на различни банди - т.е. примерно "Нирвана" и китарата ти звучи като тяхната. Бихте ли ми дали инфо за тази програма, как се казва поне и къде да я намеря? Ако не, предлоьете някоя програма... Цитирай
KingdomX Отговорено Юни 22, 2008 Отговорено Юни 22, 2008 Здравейте, казаха ми за програма с най-различни ефекти за електрическа китара, наименувани на различни банди - т.е. примерно "Нирвана" и китарата ти звучи като тяхната. Бихте ли ми дали инфо за тази програма, как се казва поне и къде да я намеря? Ако не, предлоьете някоя програма... Мога да ти кажа къде да я намриш - раздел софтуер на този форум! Има и бутон търсене, но май трябва малко мисъл Цитирай
Slide Отговорено Юни 22, 2008 Отговорено Юни 22, 2008 Здравейте, казаха ми за програма с най-различни ефекти за електрическа китара, наименувани на различни банди - т.е. примерно "Нирвана" и китарата ти звучи като тяхната. Бихте ли ми дали инфо за тази програма, как се казва поне и къде да я намеря? Ако не, предлоьете някоя програма... Сигурно говориш за Guitar Rig. Аз лично ти препоръчвам ReValver MK3. Дори може и с 2-та да пробваш. Никак не е лоша, дори си мисля, че се държи по-добре от Guitar Rig-a. По-запознатите да кажат. Само едно нещо - тия програми, без значение с коя се пробваш първо, ще ти изпилят нервите и ще бъдеш пред нервна криза. Така че - няма да се шашкаш :-) Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Юни 22, 2008 Отговорено Юни 22, 2008 ReValver MK3 иска ли някаква по-специална звукова карта? Цитирай
Dread Отговорено Юни 22, 2008 Отговорено Юни 22, 2008 Програмата, която прави китарата ти да звучи близко до която си банда искаш се нарича "похарчи 3 хил. лв. за китарна техника". Действа сравнително добре, можеш да си я изтеглиш от Райфайзен банк под формата на кредит. Въпросът ти е от семантичния стериотип : "Пусни, Боже, печени врабчета!" Цитирай
MrDeath Отговорено Юни 22, 2008 Отговорено Юни 22, 2008 Спокойно, и по-тънко може да се мине. Сваляш да кажем програмата гитар риг, нагласяш си там виж на Кобейн ефектите и усилвателите, аз знам със сигурност само за ds1, че е ползвал, та нагласяш...и пак ще си много далеч от звука на групата. Работата е, че дори да намериш пари и да си купиш техника като неговата, пак няма да звучиш като него. Много употребявана дума из форума е "звукоизвличане", та именно заради нея няма да звучиш като Кърт Кобейн. Обаче е, че то се търси да звучиш подобно на него, а не 1в1, така, че пробвай и може и печени врабчета да завалят Цитирай
asparuhov Отговорено Юни 22, 2008 Отговорено Юни 22, 2008 Спокойно, и по-тънко може да се мине. Сваляш да кажем програмата гитар риг, нагласяш си там виж на Кобейн ефектите и усилвателите, аз знам със сигурност само за ds1, че е ползвал, та нагласяш...и пак ще си много далеч от звука на групата. Работата е, че дори да намериш пари и да си купиш техника като неговата, пак няма да звучиш като него. Много употребявана дума из форума е "звукоизвличане", та именно заради нея няма да звучиш като Кърт Кобейн. Обаче е, че то се търси да звучиш подобно на него, а не 1в1, така, че пробвай и може и печени врабчета да завалят Е да ама това не означава, че е невъзможно, нали? Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 22, 2008 Отговорено Юни 22, 2008 (Редактирано) и пак ще си много далеч от звука на групата. Работата е, че дори да намериш пари и да си купиш техника като неговата, пак няма да звучиш като него. Много употребявана дума из форума е "звукоизвличане", та именно заради нея няма да звучиш като Кърт Кобейн. Обаче е, че то се търси да звучиш подобно на него, а не 1в1, така, че пробвай и може и печени врабчета да завалят ае ся - с дънкън sh-4 (какъвто е ползвал) и лампов хай-гейн или дистера ми Босс в чистия канал мога да кажа че вадя особено близък звук до неговия, а за звукоизвличането - не е бил особено техничен китарист като Хендрикс или Малмстиин примерно, така че не е трудно да се докара иначе е ползвал и дс-2, както и сансамп класик (не гт-2) Редактирано Юни 22, 2008 от Overdrive Цитирай
Recommended Posts