Jump to content
Българският форум за музиканти

калъФиии


Recommended Posts

дом. телефон: 028552518 gsm:0898852643 - Милен

прави по поръчка калъфи за всякакъв вид муз.инструменти, а мен споециално ме вълнуват калъфите за барабани

 

наскоро мой приятел си поръча от въпросният пич пълен комплект калъфи за барабани -10,12,14,22, 14snare на цената 180лв. калъфите са супер дебели и меки отвътре, подплатени са с някакъв твърд картон предполагам защото от двете страни са твърди, плата и изработката са супер качесвтени,абе направо отказах се да купувам твърди кейсове от динакорд-а въпреки че там сега са пуснали едни доста евтинки

не да правя реклама на Милен защото даже не го познавам, може и темата да не е за тук, просто ако някой има интерес . според мен цените са много добри, а чесно останах очарован от израборката, в първият момент в който имам пари си поръчвам с двете шепи. пича е много точен доколкото рабрах, изработва ги за по малко от седмица и безпроблемно си работи със Сити Експрес за хората извън софия. цвета на калъфите както и размера се уточняват с него. абе яка работа :ph34r:

Редактирано от CheF
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам калъф за барабанче, дело на небезизвестния Румен (всички сте виждали калъфите с марка Panzer), от който нямам оплаквания. За чинелната торба (пак от него) вече мога малко да се оплача, но тя така и така е на 5-6 години.

 

Иначе не знам за вас, но на мен винаги калъфите са ми се стрували много дразнещи и заемащи място около сцената, както и вкъщи, когато не се използват по предназначение. Хубавото в случая е, че един предприемчив човечец се е сетил как да се справи с въпросния проблем и решението се нарича http://www.drumrolls.com :ph34r:

 

cases-layers.jpg

 

Идеята е много проста, калъфът представлява обвивка, която се пристяга от двете страни на барабана, като по този начин незащитени остават само централните части на кожите (а ние все пак удряме по тях, така че не са чак толкова крехки). По този начин калъфът е много удобен за навиване и прибиране, да не говорим, че много по-лесно заема формата на разни сложни съспеншън маунт системи на различните марки барабани.

 

Малко демо:

 

drum_step_one.jpg

 

drum_step_two.jpg

 

drum_step_three.jpg

 

drum_step_four.jpg

 

 

drum_roll_flatten.jpg

 

drum_roll_roll.jpg

 

Разбира се, това не са кейсове, готови да тръгнеш на турне с тях, или да си пращаш барабаните по пощата, но за такива като нас с концерти веднъж в годината и прекарване на барабаните от къщи до колата, после на сцената и обратно към къщи мисля, че са повече от достатъчни.

 

От сума ти време отлагам да се обадя на въпросния Румен и да му обясня концепцията, за да ми направи такива, но сега би могло да обсъдя идеята и с гореспоменатия майстор. Ако стане добре, ще е хубаво и за тези след мен, които харесат това, което живот и здраве ще се получи. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

След кратки, но ползотворни разговори и описания, гореупоменатият Милен ми направи абсолютно прекрасни копия на дръмрол-овете. Изключително съм доволен и просто няма как да не го похваля с всички възможни похвали и за качество и за скорост и за коректност и за най-общо изключително професионално отношение към работата. worthy.gif

 

Така трябва да се работи, дами и господа. Свалям му всички видове шапки. thumbsup.gif

 

Ето крайният резултат:

 

Всичките барабани опаковани:

drumrolls1.jpg

 

Само томовете:

drumrolls2.jpg

 

Само касата:

drumrolls3.jpg

 

Дръмроловете подредени един върху друг:

drumrolls4.jpg

 

В прибрано положение:

drumrolls5.jpg

 

Точно това е нещото, което исках, достатъчно пазят, за да мога да ги мъкна с колата насам-натам и взимат достатъчно малко място, за да не пречат повече от самите барабани. Ако някой друг се кефи на такъв дизайн, знаете вече как да намерите бай Милен. :)

 

Между другото, по адрес на първия пост в тази тема, лицето CheF пак е излъгал, защото Милен никога за никого не е правил калъфи на тази цена, още повече пък за Варна, т.е. поредната лъжа е налице. Сефте. :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

снимки на калъфите които прави Милен,coming soon,само да ми ги направи обещавам да пусна,а човека определено е точен,спор няма :dance: засега имам готови:за чинели калъф и за соло и са отлични!немам никви забележки..

Редактирано от Katsko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Айде и аз да ударя едно рамо с реклама. От вчера вече съм собственик на перфектен калъф за мойта midi клавиатура еволюшън. Много съм доволен и при първа възможност ще постна снимки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е много полезна :unsure: Браво,4е някй се сети :unsure: Само трябва да се види една торба за 4инели колко ще излезе,4е до сега попадам само на неща от порядъка на 60-100лв много добро ка4ество,оба4е.........БГ музиканти сме-нема толкоз кинти :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.