sa6ak Публикувано Юни 12, 2008 Публикувано Юни 12, 2008 Абе пичаги понеже скъсах Д струна а нямам такава резервна се чудех дали може да я сменя с по дебела А струна за 1-2 дена и би ли имало проблем при свирене не ми се сърдете за тъпнярския въпрос
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 (Редактирано) Нe! Ясно и Кратко. Освен това Чисто и Просто - като къпан милиционер! Редактирано Юни 12, 2008 от Evtim Djerekarov
TONY Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 Освен това, в повечето музикални магазини продават и единични бройки.
oziato Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 не !не може да се заменят струни.а за единичните бройки зависи каква ти е китарата .ако е електрическа или акустична с метални струни (каквато и да е като разновидност)добре.но ако е класическа ако намериш струни насипно ще са много скапани.ако свириш на клоасическа ти препоръчвам дадарио.има едни дет са по 9- 10 лева като за начинаещи.има и дадарио про арте но те са професионални.друго важно нещо е т..н. tenson(не сам сиг че се пише така) или на наш език опуването .сички струни трябва да са еднакви (има 3 вида low,normal $ hight). От самата китара зависи с кои ще звучи най - добре, а и от теб кои ще са ти по удобни
Slav Отговорено Юни 13, 2008 Отговорено Юни 13, 2008 Абе щом ти се е скъсала Ре струната, значи струните са за смяна, явно им е дошло времето, не се учудвай ако утре скъсаш и друга струна, така че направо си купи цял комплект струни и смени всичките. От колко време свириш с тези струни, с които си в момента ?
oziato Отговорено Юни 13, 2008 Отговорено Юни 13, 2008 Абе щом ти се е скъсала Ре струната, значи струните са за смяна, явно им е дошло времето, не се учудвай ако утре скъсаш и друга струна, така че направо си купи цял комплект струни и смени всичките. От колко време свириш с тези струни, с които си в момента ? не е задължително сички да са за смяна.принципно ре най бързо се изхабява.провери флажолетите на 12 позиция и ако имат разлика с свободната струна начи са за боклука
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 13, 2008 Отговорено Юни 13, 2008 (Редактирано) Задължително е! Разликата в "остаряването" на отделните струни не е голяма, пък друг е въпроса, че първа си заминава 1-ва струна откъм звук. Щом вече говорим за стари струни -> всички са за смяна. Принципно максимум на 2 месеца е добре да се сменят. Редактирано Юни 13, 2008 от Evtim Djerekarov
sa6ak Отговорено Юни 13, 2008 Автор Отговорено Юни 13, 2008 всъщност струните съм ги сменял преди месец и половина тъй че предполагам наистина сите трябва да ги сменя.А аз всъщност сега свиря точно с D'addarioта
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 13, 2008 Отговорено Юни 13, 2008 Daddario звучиа много добре, но само като нови. Ако искаш по-бюджетни струни, които пак не звучат зле, но оцеляват по-дълго, запазвайки приличен звук, пробвай Cobra от Капъша.
oziato Отговорено Юни 13, 2008 Отговорено Юни 13, 2008 да ти каж акато звук наистина 1ва отрано мре,но ако я изпереш или изчистиш с спирт се оправя в повечето случай.ре се изхабява(като качество без значение дали е прана)най - бързо защото на нея се свори доста и то главнои с палец(поне при класическата) и от басовите е най тънка.колкото за времето за което струните са добри не бих казал че дадаро са лоши .аз съм 11 клас в музикалното в софия и ми се е случвало и на 2рата седмица да късам струна.аз използвам про арте,нормал (модел j45) и принципно са добре около месец,а за дадариото дет са по 9 кинта-на мен не муи вършат работа бурзо космясват и пове4е от 20 дена рядко издържат
Hillbilly Отговорено Юни 13, 2008 Отговорено Юни 13, 2008 (Редактирано) Daddario звучиа много добре, но само като нови.Ако искаш по-бюджетни струни, които пак не звучат зле, но оцеляват по-дълго, запазвайки приличен звук, пробвай Cobra от Капъша. Абе заеби,на последните Кобра 6-та беше фалшива,колкото и да си играх с бриджа-нъцки!Сега съм с едно Дадарио,но не от РФ,което вече месец и половина не сдухва.А, в РФ има "насипни" Дадарио по 7 лв комплекта. едит-говоря за струни 10-ки за електр. китара. Редактирано Юни 13, 2008 от Hillbilly
oziato Отговорено Юни 13, 2008 Отговорено Юни 13, 2008 Абе заеби,на последните Кобра 6-та беше фалшива,колкото и да си играх с бриджа-нъцки!Сега съм с едно Дадарио,но не от РФ,което вече месец и половина не сдухва.А, в РФ има "насипни" Дадарио по 7 лв комплекта. едит-говоря за струни 10-ки за електр. китара. да и имай в предвид че тия са от гадните ,про арте за сега са най -добрите,преди време арнето палла не бяха зле ама дадарио се наложиха
Slav Отговорено Юни 13, 2008 Отговорено Юни 13, 2008 Чувал съм доста добри неща и за марката Elixir. Не съм ги пробвал лично, но доста хора са доволни от тях.
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 13, 2008 Отговорено Юни 13, 2008 (Редактирано) да и имай в предвид че тия са от гадните ,про арте за сега са най -добрите,преди време арнето палла не бяха зле ама дадарио се наложиха Не знам какво да има предвид, обаче аз на моята акустична китара си слагам кобра 10-ка, и съм доста доволен и откъм издържливост, и откъм звук. Фосфор-бронз струните им не са никак лоши, и са далече от "гадни". За ел. китара - да, струните не са най-перфектните, имат навика да звънкат една идея повече, както и нямат чак толкова брилянтен тон като нови, обаче задържат тона си дълго - за мене са добри практиз струни. Конкретно за проблема на HillBilly - случва се, и то не само с евтини струни. Може да се случи и ако сложиш скъпарска марка. Редактирано Юни 13, 2008 от Evtim Djerekarov
yotzzo Отговорено Юни 14, 2008 Отговорено Юни 14, 2008 Мисля, че съм го казвал вече, даже някой беше пуснал тема за Дадарио.Качеството им падна жестоко.Даже Стаг са по- добри в момента.Не е само мое наблюдение.
Recommended Posts